De Bästa Alternativen till Twitch

De Bästa Alternativen till Twitch

av läsning

Du har just blivit bannlyst från Twitch och letar efter ett alternativ för att streama? Letar du efter en streaming plattform som gör det möjligt för dig att ta upp en redaktionell linje som inte tolereras av Twitch-reglerna? Eller kanske vill du helt enkelt ta dig an en mindre konkurrensutsatt marknad? Oavsett dina skäl är du på rätt plats!

I den här artikeln kommer vi att presentera en icke uttömmande lista över alternativ till Twitch där du kan börja streama med deras fördelar, nackdelar, publik och till och med sätt att betala deras skapare. 

När du har läst färdigt den här guiden kommer du att kunna välja den plattform som passar dig bäst för att starta eller återuppta din streaming karriär under goda förhållanden! Låt oss upptäcka allt detta utan ytterligare dröjsmål!

Gamer Aesthetic Neon

Varför söka efter ett alternativ till Twitch ?

Just nu bär Twitch kronan av live streaming-webbplatser. Den ständigt växande populationen av live streamers fortsätter att slå nya rekord. Men inte länge till!

Resan från att vara en aktiv spelare inom live streaming till en professionell streamer som kan leva på det är tyvärr inte för alla.

Att nå upp till det övre skiktet av streamers med över 9,8 miljoner aktiva streamers och 29 miljoner samtidiga tittare på Twitch på alla språk kan vara skrämmande och det är det också.

Om du är en innehållsskapare som vill tjäna pengar på dina live-streams, se till att du börjar eller fokuserar på rätt streaming plattform. Självklart är Twitch fortfarande en utmärkt plattform för att tjäna pengar och av den anledningen bör det vara ditt förstahandsval.

Vi har faktiskt skrivit en guide om hur man tjänar pengar på Twitch om du vill fortsätta att fokusera på den här plattformen!

strömma och spela upp

 

Men det är helt klart inte en plattform för de som inte har modet med sig och som vill göra sin debut inom streaming för att bli en av de bästa streamarna. Det finns bokstavligen tusentals streamers för varje match och sektionen för live streaming är minst sagt mycket konkurrensutsatt.

Men ge inte upp hoppet! Om du kan skapa innehåll som tilltalar många tittare är det bara en tidsfråga att nå toppen.

Å andra sidan har du möjlighet att använda andra streaming plattformar som Twitch, där konkurrensen är mindre, men du kan tjäna lika mycket pengar om du håller dig till det.

Här är de bästa alternativen till Twitch år 2021 som du bör överväga att ge dig in på.

De bästa alternativen till Twitch år 2021

1. YouTube Gaming

YouTube ägs av Google, så det har mycket mer att erbjuda än de andra Twitch-alternativen som vi kommer att titta på härnäst. Med tanke på Googles rykte för seriösa onlinetjänster är detta ett mycket praktiskt alternativ till Twitch.

Medan YouTube Gaming lancera des som en fristående app har den här appen omvandlats till ett separat segment.

För närvarande har YouTube Gaming över 88 miljoner användare världen över (i mars 2021) och dess användargränssnitt är förvånansvärt likartat, förutom några extra segment. Du får de rekommenderade kanalerna högst upp, följt av de bästa live spelen, vars omnämnanden genereras automatiskt. Du kan också klicka på mer för att välja det spel du vill ha.

youtube gaming banner

Streamers är uppdelade efter spel och rangordnade i ordning efter antal tittare. YouTube Gaming är indelat i två zoner: din region och världen. Eftersom det är integrerat med YouTube kan du starta din livestream genom att helt enkelt välja alternativet "go-live" efter att ha klickat på alternativet "recorder" i menyraden.

Användargränssnittet för den här streamingtjänsten är toppmodernt, du har en helt annan sektion för att styra din stream med flera alternativ till ditt förfogande. Du kan välja tid för streamingen, välja webbkamera eller annan programvara.

Du har allt till ditt förfogande, vilket minskar besväret med att integrera streaming programvara.

Direktsändare kan tjäna pengar på uppskattningsetiketter och super chattar som tittarna skickar in, där de kan bifoga ett dollar belopp som lyfts fram för alla i chatten.

Du kan också helt kolla in vår artikel Twitch Vs Youtube, the ultimate head-to-head där vi bryter ner de två plattformarna för att bestämma mellan dem!

2. Facebook Gaming

Efter Youtube Gaming är det bästa alternativet till Twitch Facebook Gaming, som har vuxit kraftigt under 2020 och fortsätter att växa under 2021.

Antalet aktiva streamers och tittare på Facebook Gaming har ökat. Det bästa med Facebook Gaming är inbjudnings funktionen med vilken du kan be alla dina vänner att gilla din kanal. Att kunna utforska den inbyggda publiken kan vara startskottet för din kanal.

När de väl gillar din kanal kommer de att meddelas om din Facebook-livevideo. På ett sätt går den här funktionen långt för att öka antalet tittare utan att behöva vänta på att de ska besöka ditt flöde.

facebook gaming banner

 

Facebook Gamings monetariseringssystem drar av en provision på 30 % från dina medieintäkter, vilket är mycket bättre än Twitch (50 %). Dessutom är din streamingsida inte begränsad till livevideo, du kan också dela liknande innehåll via ditt Facebook-konto.

Användargränssnittet är mycket intuitivt och lätt att navigera. Eftersom den är integrerad med ditt Facebook-konto är det enkelt att använda själva plattformen. Du måste skapa en separat sida eller få administratörsbehörighet från andra sidor för att börja streama. Det kan dock ta lite tid att fylla i alla detaljer och göra sig redo.

Du har även tillgång till många analysverktyg, bland annat nyhetsflödet, annons centret och nyheter.

Genom att klicka på Skapa live startar din stream på några sekunder via kameran och sändningsnyckeln eller den parade kodaren.

När din sida väl är konfigurerad tar strömmen bara så lång tid som det tar att fylla i strömnings detaljerna. Med tanke på sin stadiga tillväxt är Facebook Gaming verkligen ett av de bästa alternativen till Twitch.

För en bättre jämförelse publicerade vi också ett blogginlägg om Twitch vs Facebook Gaming, du kan läsa mer!

3. Theta. Tv

Ett 3ᵉ-alternativ som fortfarande är lite känt på den franska sidan, men mycket intressant särskilt när det gäller ersättningen, theta.tv är en streamingplattform baserad i San Jose, Kalifornien som utvecklas med blixtens hastighet.

Vad gör denna plattform unik? Den är direkt kopplad till blockkedjan och har en egen kryptovaluta, thetha coin och Tfuel (deras internt användbara krypto på deras plattform) som du kan tjäna både som streamare och tittare.

På den här plattformen är båda parter vinnare och du kommer att kunna ha ett alternativ till subs som dina tittare kan betala i Tfuel eller fiat. De kommer också att kunna donera till dig på dessa två sätt.

Det är också möjligt att vinna många andra gåvor som emotes, plyschor, shaker och andra lådor osv. Kort sagt, ett bra alternativ, särskilt om du redan har en publikbas.

För mer information har vi lagt in en utmärkt videopresentation av plattformen nedan!

4. Ånga

Steam gör mycket mer än att distribuera digitala kopior av spel och låter dig spela många spel. Du har möjlighet att sprida ditt spel till dina vänner genom att sända det. När du startar en sändning kan du ställa in om dina vänner kan ansluta sig direkt till dig eller begära åtkomst för att visa dina gaming kunskaper för dina vänner.

Även om tjänsten inte är lika mångsidig som Twitch eller Facebook Gaming kan du använda den för att ha roligt med bara dina Steam-vänner. Tjänsten är dock inte för personer som har för avsikt att tjäna pengar på den.

Finns det ett bättre alternativ till Twitch?

Vi önskar att det fanns, men tyvärr finns det inte!

Twitch är kärnan i gaming streaming branschen, och trots försök från YouTube och Facebook kommer Twitch att förbli den främsta drivkraften under överskådlig framtid.

Det betyder inte nödvändigtvis att du måste ge upp dina drömmar om att tjäna pengar på dina färdigheter inom spel och innehållsskapande bara på grund av konkurrensen på Twitch.

Det är sant att Twitch är den idealiska plattformen, även om YouTube och Facebook erbjuder bättre andelar. Den erbjuder helt enkelt fler monetarisering alternativ, förutom det faktum att dess publik enbart är ute efter en bra stream, till skillnad från Facebook och YouTube.

Vi råder dig också att överväga att Twitch bör vara ditt slutmål, medan YouTube, Facebook Gaming eller andra plattformar bör vara dina preliminära språngbrädor.

Twitch banner

För att göra det enkelt kan du räkna antalet prenumeranter och följare på YouTube respektive Facebook Gaming. Använd de inbyggda analysverktygen som finns på dessa två plattformar för att se om du lyckas få stabila siffror. När du väl har gjort det kan du tjäna pengar!

Bjud in dina följare till Twitch

Just nu är Facebook Gaming och YouTube Gaming perfekt detaljerade som byggstenar för streaming marknaden på Twitch.

Så när det gäller alternativ till Twitch är dessa plattformar (och Steam) endast alternativ när :

  • Du vill ha en redaktionell linje som kan anses vara "ojordisk" enligt Twitchs användarvillkor.
  • Du är en ny aktör i branschen och vill göra dig ett namn som en topp streamer (och du är villig att arbeta hårt för det!).
  • Du vill tjäna tillräckligt mycket pengar på Twitch och göra dina gaming kunskaper till ett seriöst yrke!

Komma igång som proffs streamer

Att streama för skojs skull eller för underhållning är ganska okomplicerat, eftersom det inte finns några förväntningar. Men så fort du börjar titta på streaming som ett karriäralternativ inom spel blir det en utmaning.

Turneringar och tävlingar är ett bra sätt att tjäna pengar, men att göra samma sak från en enkel live stream kan testa dina gränser.

Förutom Twitch, som redan är överbelastat, finns det fortfarande flera tjänster som försöker växa och konkurrera med Twitchs dominerande ställning. Försök att få fötterna blöta på alternativa webbplatser som Twitch och bygga upp ett namn, en solid grund, innan du byter till Twitch.

Om du vill uppgradera din installation eller inredning för att få en proffslook och förbättra din varumärkesimage kan vår Aesthetic Gamer Decoration Collection vara av intresse för dig! Ta en titt genom att klicka på bilden nedan! Tangentbord, mus, lampor, ledband, du hittar allt du behöver!

Gamer Aesthetic Deko

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.