Hur du Rengör din Gaming Uppsättning i 5 Steg

Hur du Rengör din Gaming Uppsättning i 5 Steg

av läsning

Vi tillbringar många timmar per dag, ibland mer än 15, vid våra skrivbord. Oavsett om du spelar eller arbetar har du långvarig kontakt med din gaming utrustning (tangentbord, stol och skrivbord), som enligt studier innehåller 400 gånger fler bakterier än en toalettstol.

Här är 5 enkla steg för att hålla din spel- eller arbetsmiljö ren och sanerad, så att du kan hålla koll på din hälsa samtidigt som du gör det du älskar!

Ghostbusters neon

1. Rensa upp

Att städa upp på kontoret är det första och förmodligen viktigaste steget för att upprätthålla en ren lek- eller arbetsmiljö.

Det berg av papper och det hav av föremål som ligger omkring kan hysa damm, smuts och bakterier och kan vara en källa till allergiska reaktioner eller spridning av sjukdomar. Dessutom har forskning visat att röran kan ha en negativ inverkan på din mentala och fysiska hälsa.

Ta dig tid att sortera din uppställning - ta bort onödiga saker från ditt skrivbord, behåll bara det som är nödvändigt för att du ska vara så produktiv som möjligt.

2. Damma av

Din gaming utrustning samlar damm och smuts snabbare än du kan föreställa dig. Ändå gör en enkel 5-minuters rutin med några dagars mellanrum - en snabb rengöring av din setup med en fuktig mikrofiberduk - underverk. Detta inkluderar ditt skrivbord, kringutrustning som tangentbord, CPU, mus och stol.

Här är några tips och tricks för att rengöra din bastion:

Tangentbord: En bomullspinne passar perfekt i mellanrummen mellan varje tangent. Ge den en ordentlig torkning och du är klar på nolltid.

Mus - Förutom att torka av det yttre höljet på musen kan du ta två tandpetare för att nå och ta bort smutsen mellan musens skåror.

CPU - Gör dig enkelt av med damm som samlats runt datorns chassi och omgivande kablar med hjälp av en burk med tryckluft. När det är gjort rengör du alla yttre ventilationsöppningar med en bomullspinne och sprit.

Kontor: Skippa inte de ytor som inte är synliga. Använd samma burk med tryckluft för att damma av bordet, innan du avslutar med aquick; torka av ytan med en rengöringsprodukt av ditt val. Glöm inte lådorna och undersidan av skrivbordet.

städa upp i uppsättning

Stol - Om din stol är tillverkad av PU-läder kan du torka av lädret med en mikrofiberduk som är fuktad med lite vatten och lite rengöringsmedel. Om din stol är gjord av tyg kan du enkelt dammsuga upp de samlade damm partiklarna på några sekunder.

3. Desinficera

Nu när din uppställning är dammad tar du ytterligare 5-10 minuter på dig att desinficera och torka av allting med en mikrofiberduk som sprayats med en desinficeringslösning.

4. Håll händerna rena.

Dina händer är den främsta bäraren av bakterier och virus, så håll dem rena. Att tvätta dem före/efter måltider och en bra tvål skrubbning efter långa lek sessioner hjälper dig att hålla dig frisk.

Det är lika viktigt att ha goda personliga hygienvanor på din arbets- eller lekplats. Undvik att gnugga dig i ögonen eller röra ansiktet, särskilt om du använder en gemensam dator eller spelar/arbetar i ett gemensamt område.

Handtvätt

 

En praktisk lösning är att ha en flaska handdesinfektionsmedel eller desinficerande våtservetter vid skrivbordet.

5. Ät inte på skrivbordet

Om möjligt ska du hålla dina måltider borta från skrivbordet. Smulor eller matstänk, särskilt de som kan falla ner i sprickorna på ditt tangentbord eller fastna på skrivbordet, främjar tillväxten av bakterier och lockar till sig myror och andra ohygieniska insekter.

Men om du absolut måste, torka av skrivbordet ordentligt efter att du har ätit vid det. Se också till att tvätta händerna innan du ger dig in i spelet igen.

6. Optimera din kabel hantering

Ditt skrivbord och din gaming uppställning må vara bakteriefri, men herregud, titta på alla kablar som ligger här, där och överallt!

Om så är fallet bör du investera i ett kabelhanteringssystem, som innehåller en 3/4-tums expanderbar hylsa för flätade kablar, samt en 5-fots kabelklämma för att organisera kablarna från din skrivbordsskärm, Ethernet-kabel, USB-kablar med mera.

Med alla dessa inställningar kommer du att kunna rensa upp allt kabel virrvarr på några sekunder. Kablar kan träs in och ut genom slitsen längs hylsan, utan att du behöver skära hål för att få ut kablarna.

7. Välj väggdekorationer

För att minska den ansträngning du behöver för att göra din stora ren och för att undvika att slalomera mellan olika föremål när du torkar, kan du använda dekorationer som affischer eller neonljus!

Väggarna tar nämligen mycket mindre damm än golvet och de plana ytorna på de olika möblerna, som kontoret och renderingen, är lika intressanta som till exempel enkla figurer (du kan också sätta dem i en glashylla).

Om du vill upptäcka neon i spelvärlden och nördkulturen i allmänhet kan vår samling av neon gaming mycket väl glädja dig! Gå och ta en titt genom att klicka på bilden nedan!

Gamer Aesthetic Neon


Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.