Den Ultimata Guiden till Twitch-emotikoner

Den Ultimata Guiden till Twitch-emotikoner

av läsning

Twitch-emotikoner är ett fantastiskt sätt att ge dina Twitch-strömmar lite stil och få tittarna att följa dig eller prenumerera. Och om det är en av prioriteringarna i din passion att spela videospel för pengar behöver du absolut dessa prenumeranter för att börja kunna försörja dig på din passion!

Den här ultimata guiden till uttryckssymboler på Twitch kommer att ge dig en översikt över uttryckssymboler (särskilt de mest populära), för att sedan dyka ner i skillnaderna mellan globala uttryckssymboler och kanalsymboler, skapa anpassade uttryckssymboler och använda uttryckssymboler utan att vara ansluten.

I det här blogginlägget kommer du att upptäcka allt du någonsin velat veta om Twitch-emotikoner. Nu sätter vi igång!

Gamer Aesthetic Neon

Vad är Twitch-emotikoner ?

Twitch-emotikoner är mycket lika de emotikoner som du ser på din telefon och på andra sociala nätverkssajter. De är roliga små ikoner som folk använder i Twitch-chatt. De används för att klappa, skratta, gråta och förmedla en mängd andra känslor och reaktioner.

Men Twitch har bemästrat användningen av uttryckssymboler på ett sätt som andra webbplatser bara kan drömma om. Twitch har byggt upp en hel kultur med sitt emoticon system. Många emoticons har blivit memes inom gaming gemenskapen, och vissa har till och med dykt upp utanför den.

Populära Twitch-emotikoner

Några av de mest populära och välkända Twitch-emoticons är utklippta ansikten av framstående streamers/kreatörer som visar någon typ av reaktion.

Ja, utklippta ansikten kan bli uttryckssymboler! Den mest kända är Kappa. Denna emoticon skapades från ett foto i gråskala av skaparen av det som blev Twitter-chatten. Detta var innan Twitter ens fanns, 2007, när den första streamingplattformen var Justin.tv (som senare blev Twitch).

Kappa emoticon har blivit en integrerad del av Twitch-kulturen över hela världen och används vanligtvis för att indikera en rynka på pannan eller ett sarkastiskt svar. Den används också för att spamma chattrum.

meme twitch

LUL-emoticon är en annan mycket populär ikon. Den står för "lame uncomfortable laugh" och föreställer den avlidne streamern John Bain som skrattar.

Till en början fanns det en del upphovsrättsliga och varumärkesmässiga problem med användningen, men den ursprungliga fotografen, Jonathan Tayag, gav Twitch tillstånd att använda den på villkor att den skulle vara fri för alla att använda. I dag är det en av de mest populära globala uttrycks symbolerna. Tyvärr gick Bain bort i cancer 2018 vid 33 års ålder.

BibleThump-emoticon är en av de mest populära globala emoticons som består av en illustration i stället för en persons ansikte. Den är hämtad från spelet ''the binding of isaac'' och används vanligtvis för att representera sorg, antingen för att sympatisera med streamern eller någon i chatten, eller som en same.

Många av de samma populära, såsom grodan "feel bad man" eller "doge", har också hittat sin väg till populära Twitch-emotikoner.

Globala emotikoner och kedje emotikoner

Det finns två typer av emoticons på Twitch: globala emoticons och kedje emoticons. Globala emoticons är tillgängliga för alla, medan kanal emoticons är begränsade till kanal prenumeranter. Kanal Emotikoner gör det möjligt för streamare som har uppnått affiliate- eller partnerstatus att anpassa och kontrollera sina streaming chattar lite mer.

Hur kan jag få Twitch-emoticons ? 

Alla streamare och tittare har tillgång till globala Twitch-emotikoner. Om du vill använda en av dessa globala emoticons klickar du helt enkelt på den lilla smiley-ikonen i chattrutan och väljer din emoji, precis som i andra sociala medier och meddelandeappar.

Det är med kanal emot ikonerna som Twitch verkligen sticker ut från alla andra sociala plattformar (om du anser att Twitch är en social plattform). Du måste börja streama och få affiliate- eller partnerstatus för att få tillgång, men det är definitivt värt det. Var annars kan du skapa och använda anpassade emojis?

 

twitch logotyp

Om du är tittare snarare än streamer får du personliga kanal emotikoner när du prenumererar på en kanal. Det är upp till streamern att bestämma vilka emojis som varje abonnent kategori har tillgång till.

Skapa egna emoticons

Vissa streamers skapar sina egna anpassade emoticons, men många andra använder sig av en grafisk designer. Om du inte har någon större erfarenhet av fotoredigeringsprogram (som till exempel Photoshop eller Gimp) kan det vara bäst att anlita en konstnär, eftersom det finns vissa tekniska krav som måste uppfyllas för att emoticonen ska fungera med Twitch-plattformen.

Men se till att du betalar konstnären rättvist för sitt arbete. De är också frilansare som försöker försörja sig! Om du inte vet var du ska hitta frilansare kan du kolla in fiverr, du borde kunna hitta din match till ganska rimliga priser.

Twitch har också restriktioner och riktlinjer för vilka typer av emoticons som får användas på deras webbplats. De vill hålla sajten användarvänlig och öppen för alla, och tyvärr finns det några som försöker använda emoticons makt för att göra reklam.

Twitch är fast beslutna att hålla sin webbplats ren och kommer att avvisa eller ta bort alla emoticons som inte uppfyller deras riktlinjer! Lyckligtvis är alla riktlinjer och tekniska begränsningar ganska enkla och i linje med vad man kan förvänta sig av en webbplats som strävar efter att upprätthålla renlighet, säkerhet och professionalism.

Back to the Arcade Neon

Villkor för uttryckssymboler

När du skapar egna uttryckssymboler ska du se till att de följer alla Twitchs gemenskapsregler. Det innebär att de inte får innehålla något av följande innehåll:

 • Uppvigling till hat - Förolämpningar, symboler, rasistiska/sexistiska stereotyper.
 • Trakasserier - riktade förolämpningar, skrämseltaktik, hot.
 • Hot om våld - Hot mot andra, hot om självmord.
 • Otillbörligt innehåll - Gratis skildringar av våld, blod, blodiga detaljer, allvarliga skador, allt som har med döden att göra.
 • Sexuellt innehåll - sexuella handlingar (sex, onani), upphetsning, gester, hjälpmedel och stötande eller provocerande klädsel.
 • Nakenhet - avbildningar och imitationer av torso, skinkor, könsorgan etc.
 • Olagliga droger - skildringar av eller hänvisningar till användning av olagliga droger, droger och drog paraphernalia.
 • Vulgaritet - obscena eller explicita ord, fraser och gester.
 • Politiskt - politiska fraser, symboler och figurer.
 • Animationer - om du inte är en Twitch-partner som använder cheermote-funktionen.
 • Enskilda bokstäver och tecken - om du inte är Twitch-partner och de bokstäver eller tecken du använder är en viktig del av ditt varumärke.
 • Twitch-varumärkestillgångar - bilder eller innehåll som skyddas av Twitch-varumärket.
 • Emoticons baserade på Twitchs globala emoticons - kopior av emoticons som redan finns.
 • Intrång i upphovsrätt/varumärke - andras konst, varumärke, innehåll, likheter etc. utan uttryckligt skriftligt tillstånd.
 • Twitch kommer att granska dina anpassade emoticons innan de godkänns och kommer att fortsätta att övervaka sin webbplats för att upptäcka överträdelser av dessa riktlinjer.

Om du inte följer dessa krav kan det leda till att det kränkande innehållet tas bort eller att ditt konto straffas.

emoticon twitch

Det allvarligaste straffet är att kontot stängs av på obestämd tid. Det innebär att Twitch raderar hela ditt konto för alltid. Därför är det extremt viktigt att följa deras riktlinjer.

Tekniska krav för uttryckssymboler

 • PNG-format
 • Korrekt storlek, alla tre storlekar krävs (28 x 28; 56 x 56 och 112 x 112 pixlar).
 • Filstorlek mindre än 25 KB
 • Transparent bakgrund

När du laddar upp en egen emoticon uppmanas du att välja en unik kod för den. Koden kan vara upp till 20 tecken lång, men endast bokstäver och siffror är tillåtna. Du bör också kontrollera dina ikoner i full upplösning innan du laddar upp dem, för att se till att alla ord är lättlästa och att alla bilder är så skarpa som du vill att de ska vara.

Hur många egna Twitch-emoticons kan jag ha?

Twitch har ett något komplicerat system för att avgöra hur många uttryckssymboler en affiliate eller streamer kan ha. Systemet är baserat på prenumerant poäng.

I allmänhet är en prenumerant värd en poäng, men det finns olika nivåer av prenumeranter. Betalda prenumeranter på nivå 1 är värda en poäng, prenumeranter på nivå 2 är värda 2 poäng och prenumeranter på nivå 3 är värda 6 poäng.

Du kan alltså låsa upp fler anpassade platser med färre prenumeranter om de är prenumeranter på högre nivå.

Det maximala antalet anpassade emoticons du kan ha som Twitch-ansluten är 5, och du behöver 20 prenumerationspoäng för det. Du behöver dock inte prenumerations poäng för att låsa upp din första emoji!

Twitch logotyp meme

Twitch-partner kan få upp till 60 anpassade emoteplatser, men de behöver 10 000 prenumerationspoäng för att få det. Det är många prenumeranter! Om du kan nå det antalet kan du förmodligen göra videospel till ditt heltidsjobb!

Kan jag få anpassade Twitch-emoticons utan att vara affilierad?

Hittills har vi bara behandlat processen för att anpassa emoticons på själva Twitch-plattformen. Men det finns fortfarande andra alternativ, som är helt kompatibla med Twitch. BetterTTV (BTTV) är ett plugin som du kan installera och som fungerar med Twitch och ger dig tillgång till en mängd olika emoticon alternativ.

Det erbjuder ett ton av ytterligare globala emoticons som du inte har tillgång till i den allmänna Twitch-chatten, och ger dig möjlighet att ladda upp din egen anpassade emoticon.

Med gratisversionen av BTTV kan du ladda upp upp till 15 egna emoticons för din kanal. Du kan också lägga till 15 delade emotes, vilket är emotes som skapats och laddats upp av andra, men som de har gjort tillgängliga för andra. Du kan dela alla emote som du laddar upp genom att klicka på rutan "dela".

Skillnaderna mellan Twitchs egna emoticons och BTTVs egna emoticons

Även om du kan använda ett tillägg som BTTV för att få anpassade emotes har de inte samma funktionalitet som Twitchs anpassade emotes.

Fördelen med BTTV-emotes är att du inte behöver vara affilierad för att använda dem. Du kan anpassa din stream med chattemotes så mycket du vill utan att behöva uppfylla dessa svåra krav!

emoji

Men du förlorar också fördelarna. En av de största fördelarna med anpassade Twitch-emotes är att de kan erbjuda något till dina prenumeranter. Som affiliate eller partner vill du locka folk att prenumerera på din kanal.

Du vill erbjuda dem coola ikoner som bara de får, som ett hedersmärke för att de är dina fans. Twitchs anpassade emotes erbjuder detta till prenumeranterna. De kan också använda dessa anpassade emotes i alla andra strömmar som de tittar på. Detta är ett utmärkt sätt att låta dina fans marknadsföra din stream, och det kommer definitivt att hjälpa dig att växa.

Du har inte möjlighet att göra allt detta med BTTV-emotes. Användarna kan bara använda dem i din chatt (om du inte har delat dem via BTTV-plattformen och någon annan hittar dem), men även då är det svårare att tilldela dem. Du kan inte heller välja vem som kan använda dem i din chatt. De är gratis för alla, oavsett om de är prenumeranter eller inte.

meme twitch

Det fina med BTTV är att du kan använda dessa emotes innan du ansluter dig. Om du har roliga och unika emotes och dessutom har en bra stream kan det vara den knuff någon behöver för att trycka på "följ"-knappen och få dig ett steg närmare en anslutning.

Emoticons hjälper dina Twitch-strömmar att sticka ut

Oavsett om du är affilierad eller inte hjälper användandet av anpassade emoticons din stream att sticka ut. Att använda dem är en av många saker du kan göra för att visa upp din personlighet och öka din följarskara.

Så vad väntar du på? Börja skapa anpassade uttryckssymboler idag! Detta är dock inte det enda som får dig att sticka ut, du måste också se till att du kommunicerar bra med din publik, definiera din redaktionella linje, designen av din kanal eller till och med anpassningen av din setup och bakgrund.

Om du vill förbättra dessa 2 sista punkter har vi för dig allt du behöver genom vår samling av estetisk gamer deco! Klicka på bilden nedan för att komma direkt till vår samling!

Gamer Aesthetic Deko


Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.