Hur Blir Man Snabbt en Twitch Affiliate ?

Hur Blir Man Snabbt en Twitch Affiliate ?

av läsning

Gillar du att spela videospel? Gillar du att streama? Vill du kunna försörja dig på det? I så fall har du kommit till rätt ställe!

Eftersom det redan har hänt, att flera medlemmar i vårt team streamar då och då, kunde några av dem uppgradera sitt Twitch-konto till affiliate-status på mindre än 30 dagar. Och nu när vi har efterklokhet att se vad som fungerar kan vi hjälpa dig att uppnå det!

I den här artikeln ska vi gå till botten med saken och berätta exakt vad du behöver göra för att nå den tröskeln så snart som möjligt och bli affiliate till plattformen så att du kan njuta av dess fördelar.

Låt oss hoppa in i sakens kärna och lära oss hur man snabbt blir Twitch-affiliate!

 

Gamer Aesthetic Neon

 

Vilka är kraven för att bli Twitch Affiliate?

Du måste uppfylla Twitchs krav innan du kan bli affiliate. Twitch vill att du ska streama minst 500 minuter under en 30-dagarsperiod (det är drygt 8 timmar per månad!) med minst sju unika streaming dagar.

Du kan inte streama en gång i månaden i 8 timmar och sedan sluta, du måste streama minst 7 dagar i månaden. Men det handlar inte bara om tiden, Twitch måste se till att folk tittar på dig innan de låter dig bli affiliate.

Du måste ha i genomsnitt tre eller fler tittare per trettiodagarsperiod och du måste ha minst 50 följare på plattformen. Dessa affiliate-krav låter otroligt skrämmande, men det är fullt genomförbart! Vi ska se hur just nu!

Hur blir jag en Twitch-affiliate?

Den stora frågan är hur du kommer dit. Det finns några saker du kan göra för att hjälpa dig att snabbt bli Twitch-affiliate, men du måste vara engagerad.

Du måste lägga ner timmarna, du måste schemalägga dina streams på rätt sätt och du måste hålla dig till ett schema.

Du måste också vara underhållande, bygga upp ett nätverk och locka till dig en publik. Allt detta låter ganska komplicerat, men oroa dig inte, jag ska förklara allt för dig!

Tillbringa timmar med att streama

Det första steget för att bli Twitch-affiliate är att streama på Twitch. Detta kräver mycket tid och engagemang.

Fransk strömare

Ge tid åt plattformen

För att bli Twitch-affiliate måste du ägna en stor del av din tid åt Twitch. Du kommer inte ens i fråga om du inte streamar minst 500 minuter på 7 olika dagar i månaden.

För människor som har heltidsjobb, familjeförpliktelser, skola och andra saker som pågår i deras liv kan det vara mycket.

Och det är bara minimikraven. För att bygga upp en publik (och bygga upp en relation med den publiken) behöver du förmodligen släppa ännu fler streams. Ett bra sätt att engagera sig på Twitch är att skapa ett schema för dig själv.

En varning om tid innan jag förklarar varför ett schema är viktigt: att spendera för mycket tid kan också skada dina chanser att bli Twitch-affiliate.

Att streama i 100 timmar utan några tittare kommer nämligen att skada ditt genomsnitt (kom ihåg att du behöver tre personer!). Så om du har en hel natt utan tittare är det bäst att stänga av streamingen istället.

Det är genom att följa denna riktlinje som de flesta medlemmarna i Gamer Aesthetic-kollektivet kunde bli affiliates. Så snart vi var väldigt nära ett genomsnitt på tre, skulle vi stoppa strömmen för natten när vår tredje tittare lämnade.

Det var nämligen bättre att inte riskera att sänka vårt snitt genom att hoppas på att ytterligare en person skulle komma och titta på oss. Ibland måste man vara strategisk när det gäller när man slutar för natten.

Ok, så låt oss återgå till vårt program!

twitch logotyp

Skapa ett schema

Att skapa ett schema är användbart på två sätt. För det första hjälper det dig att mentalt förbereda dig för dina strömmar. Om du vill ta den här aktiviteten på allvar och göra den till en legitim sidoverksamhet (om inte heltid) måste du lägga mental energi på den och behandla den som ett företag.

Du måste fastställa ett schema som passar med resten av dina åtaganden och hålla dig till det. Ibland innebär det att säga nej till att frossa med kompisar på en fest eller någon annan rolig händelse som dyker upp, och ibland innebär det att du måste logga in när du inte är på humör. Men lita på mig, det är värt det.

För det andra kommer ditt schema att ge din publik konsekvens. Dina fans vill veta när de kan förvänta sig att se dig. De vill inte bli lämnad att vänta. Ett tips, du kan skapa en banner på Canva (en enkel photoshop online med en fullständig gratis plan) med mitt schema, och jag postade den som en allmän titel på Twitch.

Nu vet alla som tittar in på min kanal att jag sänder på onsdagar, fredagar och söndagar. Och jag ser till att hålla mig till det!

Självklart kommer livet i första hand. Det är inget fel med att ändra på saker och ting när livet ger dig en ny chans eller i en nödsituation. Men jag varnar er för att en "nödsituation" inte bör innebära ett enkelt "jag vill hellre göra något annat ikväll". Att upprätthålla ett program är det bästa sättet att hålla dina prenumeranter nöjda och komma tillbaka.

planning streamer

Den perfekta tidpunkten

En sista sak som måste nämnas om tid och timing är att välja vilken tid på dagen du sänder. Du måste veta när din publik är närvarande och tillgänglig. Många människor är lediga på kvällen, så om du försöker locka den publiken är det bäst att sända vid den tiden.

Att få folk att komma till din stream

Så nu är du redo att lägga lite tid på din streamer aktivitet och du har gjort ett schema? Undrar du vad du ska göra härnäst?

En av de svåraste sakerna att göra är att få folk att komma till din stream. Det finns så många spelare på Twitch att det är svårt att sticka ut. Du kan ha planetens mest underhållande stream, men om folk inte känner till det kommer de inte att titta på det.

Så hur får du folk att titta? Till att börja med finns det två huvudsakliga saker du kan göra för att dra uppmärksamhet till dig själv. Du kan vara med i nätverken och du kan välja matcher som folk vill titta på.

Innan vi fortsätter bör du veta att vi även har skrivit en annan artikel som förklarar hur man får tittare på Twitch, vi rekommenderar dig att kolla in den utöver den här artikeln!

LED Remsa

Nätverk

Det är inte lätt att skapa nätverk. Du måste inte bara bygga upp din publik på Twitch, utan även bygga upp grupper på andra ställen. Det är svårt, men det är definitivt värt det. De tre viktigaste sätten att nätverka är genom sociala medier, Discord och Twitch självt.

Sociala medier

Det bästa sättet att få din stream känd är genom sociala medier. Vi kan rekommendera Twitter, eftersom det är den enklaste plattformen för att komma i kontakt med likasinnade och skapa en gemenskap. Spelar Gemenskapen på Twitter är fantastisk!

Vi har kunnat få kontakt med många streamers på Twitter, och de är några av de mest stödjande personer som vi har haft nöjet att arbeta med. De är också mycket underhållande!

Om du försöker bli Twitch-affiliate måste du vara på Twitter. Du kan dela din Twitch-länk, annonsera när du sänder och få vänner som vill stödja dig. Det är en win-win-situation! Det här nätverket har varit ett enormt lyft för oss!

Jag är säker på att du kan annonsera på de andra stora sociala nätverken, inklusive Facebook och Instagram, men om jag ska vara ärlig har vi inte upplevt dem lika mycket hos oss. Om du har många spelvänner på dessa plattformar kan det dock inte skada att dela dina länkar när du spelar.

Discord

Discord är ett annat bra ställe att nätverka på (och ett oumbärligt verktyg om du vill ta spel på allvar). Det är inte lätt att hitta kanaler att gå med i, särskilt inte när du precis har börjat, men det finns massor av kanaler som är dedikerade till att hjälpa streamers att växa.

De flesta seriösa spelare har också sina egna kanaler, och dessa är utmärkta platser för att träffa likasinnade.

discord

Twitch i sig självt

Du bör naturligtvis också skapa nätverk på själva Twitch-plattformen. Jag älskar att hitta små bra streams, titta in och säga hej. Ibland kommer de och stöttar dig i gengäld, och ibland upptäcker du en cool stream som är värd att följa.

Oavsett vilket gör du oftast personen glad, särskilt om du är deras enda tittare. Det är ett bra sätt att få nya vänner och stödja andra streamers.

Bonus: Reddit

Reddit är ett utmärkt ställe att nätverka på. Det finns massor av olika Twitch-gemenskaper, men de flesta har regler om egenreklam. Hitta gemenskaper som intresserar dig och engagera dig med likasinnade. Se dock till att följa alla regler för subreddit.

Val av spel

Ett annat sätt att få folk att kolla in din stream är att välja bra spel. Du bör spela ett populärt spel, men inte så populärt att alla streamar det. Just nu spelar alla League of legends, Minecraft, Apex och Fortnite och streamar på dem. Så det kan vara svårt att bli uppmärksammad som liten streamer om det finns för mycket konkurrens.

Men du vill heller inte spela ett spel som ingen bryr sig om. För inte så länge sedan streamade jag Cryofall, jag var fortfarande i början och hade betydligt färre tittare än vanligt. I efterhand var det helt normalt eftersom det förutom att det var föga känt, hade hypen för det här spelet gått i åratal! Ingen söker efter Cryofall på webbplatsen längre, och ingen vill se någon spela ett spel som de inte känner till.

twitch spel

Du måste hitta en balans mellan dessa två ytterligheter. Du kan till exempel växla mellan äldre spel och nyare spel som fortfarande väcker stort intresse. Denna växling brukar fungera bra och är ett bra sätt att locka till sig personer som är intresserade av båda typerna av spel.

Om du vill veta hur du väljer det perfekta spelet för att undvika att bli överväldigad av de stora streamarna på plattformen har vi publicerat en guide som förklarar vilket spel du ska streama på Twitch!

Hur behåller du dina tittare?

Okej, så du gör mycket streaming och du lockar tittare till dina streams. Det är ju jättebra! Nu är det sista steget att behålla dem! Hur får du folk att stanna kvar och titta på din stream?

Hur håller du ditt genomsnittliga antal tittare högt? Det finns flera saker du kan göra för att göra detta: var trevlig, delta i chatten, spela brädspel och ge stöd.

Var rolig att vara med

Det första steget är att vara trevlig att umgås med. Jag vet att det kan vara väldigt pinsamt att prata med sig själv, men du måste hålla ut. Ingen kommer att luta sig tillbaka och titta på när du tyst spelar ett spel. De vill höra din röst!

Prata om vad du gör i spelet och varför, prata om din dag, berätta skämt, ha kul! Det är det som alla är här för.

Men framför allt, tveka inte att interagera med dina tittare i chatten, genom att läsa den, svara på deras frågor och reaktioner osv.... Vi ska komma till det!

female streamer

Engagera dig med din publik

Människor gillar verkligen att bli sedda och hörda. Ett av de bästa sätten att få någon som just har sett dig att stanna kvar är att prata med dem. När en ny person ansluter sig till ditt flöde, hälsa på dem och tacka dem för att de kom. Övervaka chatten, ställ frågor till dina tittare, be dem hjälpa dig medan du spelar.

Bli vän med dina tittare och följare. De kommer att vara mycket mer benägna att stanna kvar och komma tillbaka om de känner en personlig kontakt med dig. Och du får nya vänner på samma gång! Det är en situation som alla vinner på.

Organisera brädspel

Ett annat bra sätt att engagera din publik är att spela brädspel. De kan spela tillsammans med dig! Jag älskar för min del att spela Jackbox, som är ett sortiment av små brädspel som vem som helst kan spela via sin mobiltelefon.

Det är ett utmärkt sätt att engagera tittarna. Det ger dig något att prata om och får dem att engagera sig samtidigt.

Självklart vill man inte bara spela brädspel. Du vill spela dina favoritspel. Men att vara värd för en brädspel session då och då är ett bra sätt att variera det roliga och få nya vänner. Jag har fått folk att ansluta sig till mig bara för att vi spelade Jackbox.

De bestämde sig för att följa oss och komma och titta på när vi spelade olika spel eftersom det var så roligt. De stannade eftersom vi följde de andra två reglerna ovan, vi var vänliga och engagerade medan vi spelade de andra spelen. Vi behandlar alla som tittar på oss som vänner som befinner sig i samma rum som oss.

Du kan också helt enkelt bjuda in dina egna tittare (utöver olika streamers) till dina egna onlinespel, organisera turneringar, konfrontationer och mycket mer!

Stjärnprojektor

Stötta andra streamers

Jag har redan talat om detta i avsnittet om nätverkande ovan, men det är lika viktigt att få folk att stanna kvar. Twitch, liksom bloggande, är inte bara en enmansshow. Det är en gemenskap.

En av de bästa sakerna du kan göra för att få och behålla följare är att stödja andra streamers. Följ andra streamers på Twitch, delta i deras diskussioner och retweeta deras länkar när de streamar.

Genom att göra detta kommer du inte bara att känna dig bra (för det är alltid trevligt att hjälpa andra), utan du kommer också att dra nytta av det. Stöd andra och de kommer att stödja dig. Skaffa dig vänner i gemenskapen och de kommer att stödja dig.

Hur tjänar Twitch affiliates pengar?

När du har blivit affiliate på Twitch kan du börja tjäna pengar från din stream. Du har just låst upp knappen "prenumerera", som tittarna kan använda för att få tillgång till dina anpassade emoticons och visa dig sitt stöd.

Att få folk att prenumerera är mycket svårare än att få dem att följa dig. Så du måste ha en fantastisk stream för att övertyga dem om att komma tillbaka.

Du kan också tjäna pengar genom donationer och emoticons som Twitch-affiliate. På så sätt kan tittarna ge dig en liten sak här och där utan att prenumerera på din plattform. Andra metoder för att tjäna pengar på din stream är affiliatemarknadsföring och till och med sponsrade streams. Att inrätta dessa metoder tar tid och ansträngning, men belöningarna kan vara imponerande. För en fullständig guide om hur du tjänar pengar med Twitch kan du kolla in följande.

twitch streamer

Hur mycket pengar tjänar Twitch-medlemmar?

Jag vet att det är en dröm att få betalt för att spela videospel, men verkligheten är att de flesta Twitch-medlemmar inte tjänar tillräckligt mycket för att kunna säga upp sig från sina heltidsjobb. En inofficiell Twitter-undersökning från 2017 hade visat att ungefär 50 % av affiliates tjänar mindre än femtio dollar i månaden! Och det har inte blivit bättre med åren.

Detta beror oftast på att de inte har tillräckligt med tid att ägna åt streaming. Om du vill att streaming på Twitch ska vara lukrativt måste du ägna en enorm mängd tid åt det, och det är något som många av oss helt enkelt inte kan göra.

Men det betyder inte att det är omöjligt, och det betyder inte heller att du inte kan göra det till en lönsam sidoverksamhet. Vissa affiliates tjänar över 700 dollar i månaden, vilket är en bra inkomstkälla för en sidoverksamhet. Andra tjänar bara några hundra dollars med några månaders mellanrum, men det är inte dåligt för att få betalt för att spela videospel på fritiden.

De riktiga pengarna är att nå status som partner, vilket gör att du kan få en del av reklamintäkterna.

Innan dess, om du vill veta hur lönsam Twitch-plattformen kan vara när du når en stor milstolpe, kan vår artikel ''Vilka är lönerna för de största twitcharna?'' kanske glädja dig!

twitch pengar

Nästa steg: Bli Twitch-partner

När du har uppnått affiliate-status på Twitch kan du börja arbeta mot nästa steg: att bli Twitch-partner. Att bli berättigad till Twitch partnerprogram är mycket svårare än att bli Twitch affiliate.

Du måste streama i mer än 25 timmar på 12 olika dagar, vilket är möjligt om du vill anstränga dig så mycket, men du måste också ha ett genomsnitt på 75 tittare! Det är mycket! Minns du hur svårt det var att få bara fem?

Även om du uppfyller kraven för att bli Twitch-partner kanske du inte blir accepterad. Twitch granskar alla partnerskaps ansökningar manuellt, och det finns ingen information om vad exakt de letar efter. De krav som anges är ett absolut minimum, och det låter som om du kanske vill gå längre än så innan du ansöker.

Hur mycket tjänar Twitch-partners?

Det är otroligt svårt att ge ett inkomstintervall för exakt hur mycket pengar Twitch-partners tjänar eftersom det finns så många olika sätt att tjäna pengar och de flesta partners är inte öppna med sina inkomster.

Det är väldigt svårt att göra en exakt uppskattning baserat på vad vi vet om hur Twitch betalar, vår artikel om den största twitcherlönen som vi rekommenderade tidigare kan intyga det!

twitch bakgrund

Twitchs partner som tjänar mest kan tjäna 200 000 sek per månad enbart på prenumerationer! Men det betyder att du måste ha minst 2 000 till 3 000 betalda prenumerationer på första nivån, vilket visserligen är möjligt, men ganska svårt, särskilt på den franska marknaden.

Men glöm inte att partners också får en del av reklamintäkterna, och även små strömmar kan tjäna pengar på detta. Den genomsnittliga betalningen för annonser är cirka 170 sek per 1 000 visningar.

Tänk på att dessa personer behandlar streaming som ett företag. Även om det är möjligt att tjäna den här typen av pengar är det osannolikt att någon kan locka till sig så stora skaror.

Som en sista sido rekommendation, till vår artikel som förklarar hur man blir Twitch-partner! Du kan få en mer komplett guide som beskriver exakt hur man blir Twitch-partner än den här artikeln!

Du kan göra det!

Att bli Twitch-partner är hårt arbete, men som jag sa tidigare kan det göras. Om du följer de här riktlinjerna kommer du att nå dit på ungefär 30 dagar.

Om du behöver fler tips är du välkommen att läsa våra andra blogginlägg, vi skriver många guider om Twitch-plattformen och även om andra alternativ som Facebook Gaming eller Youtube!

Om du vill anpassa din gamer uppställning eller dekorera rummet där din uppställning är placerad samt erbjuda dina åskådare en vacker bakgrund med lampor, neonljus eller med ett färgat och dämpat ljus tack vare ledband, kan vår samling av aesthetic gamer dekoration glädja dig!

Tveka inte att ta en titt genom att klicka direkt på bilden nedan!

Gamer Aesthetic Neon

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.