Vilka Spel Ska Streamas på Twitch ?

Vilka Spel Ska Streamas på Twitch ?

av läsning

Hur väljer du vad du ska spela på Twitch? Hur upptäcker du luckorna på Twitch (och andra streaming plattformar)? Att välja ett spel (eller en kategori) att streama på Twitch är ett av de svåraste valen att göra, och ett av de beslut som kommer att ha störst inverkan på din framgång.

I den här artikeln ger vi dig våra bästa tips om hur du kan hitta spel som är lämpliga för nybörjarstreamare så att du inte drunknar i massan av plattformens största streamare.

Låt oss ta reda på det utan vidare!

Uppstäck Ghostbusters Neon

Ska Jag Spela de Mest Populära Spelen för Tillfället?

Det viktigaste rådet vi kan ge dig är att inte spela ett spel för att det är "populärt" eller "coolt". Du måste spela ett spel som du verkligen gillar, som du brinner för eller som du vet mycket om och vill dela med dig av till din publik.

Det kan också hjälpa att vara bra på spelet... Du behöver inte välja ett spel att fokusera på. Du kan välja vad du vill när du vill, detta kallas att vara en "generalist streamer", men det kan göra det svårare att växa och differentiera.

Funderar du på att bli en generalist streamer? Vi har listat alla för- och nackdelar i den här artikeln!

Ska Jag Bli en Generell Streamer?

Det typiska rådet från andra streamers är att välja ett Twitch-spel på "andra nivån". Så istället för att spela aktuella favoriter som League of Legends, Fortnite, Valorant och Hearthstone, försök spela spel som DOTA2, Magic The Gathering eller andra mycket mindre kända indie-spel.

Även om vi håller med om principen, eftersom det ger dig en chans att sticka ut från andra spel, kommer vissa spel redan att ha sina dedikerade streamers för att bryta igenom. Om dina kunskaper eller färdigheter är bristfälliga kommer du inte att få de visningar du vill ha.

Olika typer av spel

Det är extremt svårt att hitta på Twitch, och om det finns tusentals andra människor som spelar ett spel och du hoppar in i det... hur vill du bli hittad?

Tänk på hur du ska sticka ut, hur du ska marknadsföra ditt innehåll och hur du kan få nya människor att titta på din stream.

Hur Väljer du Ett Mindre Populärt Spel att Streama?

Och nu ska vi titta på de bästa sätten att se om de spel du vill spela är populära på Twitch. För det ska vi ge dig x tips som hjälper dig att göra rätt val och sticka ut. Då sätter vi igång!

Bläddra på Twitch-plattformen

Det här kan tyckas uppenbart, men innan du streamar ett spel, varför inte använda plattformens app eller webbplats och se vilka andra som streamar det? Finns det tusentals människor som tittar på det? Kommer du att kunna ta dig fram bland folkmassan, eller finns det ens en folkmassa till att börja med?

 

Twitch Spel

Är det någon annan som för närvarande kör spelet du vill spela? Om det inte finns någon, kan det vara en stor möjlighet för människor som söker efter spelet och inte hittar något resultat.

Jag försökte en gång att streama Steep på PS4 och såg knappt 22 genomsnittliga tittare eftersom ingen annan spelade det och tittarna letade efter spelet bara för att kolla upp det innan de köpte det (begagnat)!

Men det faktum att det inte finns några tittare kan också visa att det inte finns något intresse för att se någon spela det här spelet. I ett annat exempel streamade jag Offworld Trading Company flera gånger, men såg låga tittarsiffror och lågt engagemang eftersom spelet bara hade en nischad publik och, ännu viktigare, det är nu fem år gammalt.

Uppstäck Tetris Lampa

Användning av analysverktyg

Det snabbaste sättet att ta reda på det är att använda webbplatser som TwitchTracker eller Sullygnome. Naturligtvis är detta utmärkta verktyg för att se vad som fungerar bäst på den amerikanska marknaden och för att överföra det till den svenska marknaden, som ofta ligger efter.

Sullygnome-statistik för ett spel

Du kan också testa genom att sända några mer eller mindre kända spel under några timmar och se om du får engagerade tittare eller inte. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilka spel du vill spela i framtiden.

Genom att analysera kategorierna och de olika Twitch-taggarna

Med införandet av taggar erbjuder Twitch streamers ännu bättre sätt att hitta fler spel att spela. Använd sökfältet och filtren för att hitta liknande spel till de spel som kanske är för stora för dig.

Användning av filtren på YouTube-plattformen

Du kan söka på YouTube för att se vilket innehåll som görs i samband med ett spel och använda filtren för att se om innehållet har laddats upp nyligen och om det har setts i stort antal

youtube filter
Cryofall Let's play

Detta kan visa hur populärt spelet är utanför Twitch och ge dig en bättre uppfattning om hur populärt spelet är. Du kan till exempel se på skärmdumparna ovan att spelet Cryofall inte (eller inte längre) är ett så populärt spel.

Bästa Twitch-analysverktygen underutnyttjade:

Även om de används mycket av amerikanska, australiska och andra engelsktalande streamers är dessa verktyg inte särskilt kända i Frankrike.

Så enligt vår ödmjuka åsikt är det ett bra sätt att ta vara på möjligheter att differentiera sig från andra innehållsskapare, genom att hitta guldkorn som inte är särskilt kända på den franska sidan, oberoende spel och många andra.

Nog med prat, här är vår lista!

TwitchTracker

Som vi sett tidigare ger det här verktyget dig all information om din egen stream, dina favorit streamers eller de spel som spelats på Twitch under de senaste 30 dagarna.

 

Rangordning TwitchTracker

 

Vi rekommenderar starkt att du provar det för att förstå vad som fungerar för dig eller andra och vilka spel som är värda att prova.

TwitchStrike

Det här verktyget är ett bra alternativ till TwitchTracker och låter dig inte bara se vilka spel som är populära vid vilka tidpunkter, utan även hur många tittare som tittar efter antal sändare.

Det visar också vilka spel som är populära endast för de största streamarna och vilka tittarvanor de har. Subnautica når till exempel sin högsta tittarsiffra på tisdagar. Så det kanske inte är den bästa idén att sända det på torsdag morgon...

Du kan skapa ett eget konto och skapa en lista med spel som gör att du snabbt kan se vad som är värt att streama för tillfället.

Vad du ska streama

Här är ett bra 3ᵉ-verktyg från den amerikanska marknaden som låter dig upptäcka matcher som har "hög tittarsiffra, men få kanaler som streamar dem" så att du kan få bästa möjliga effekt när du streamar.

Även om What to stream, liksom de tidigare verktygen, är mer skräddarsytt för engelsktalande kan det vara ett bra sätt att ta tillvara på guldkorn för att ta dig till den franska sidan.

Sullygnome

Det kanske inte är vackert att titta på, men de data du får är mycket intressanta. Du kan få några rankningar av de mest populära spelen efter mer eller mindre nyligen inträffad period (3 dagar gamla, 7 dagar gamla, 14 dagar gamla osv...).

Sullygnome Statistik

Skilj dig ut på andra sätt

Nu när du har din lista över spel till hands måste du sticka ut på andra sätt för att lyckas locka en publik till dina strömmar! Detta kan göras genom att kommunicera med dina tittare, din personlighet, dina färdigheter i spelet eller till och med genom din inredning som syns från din webbkamera.

Det sistnämnda fallet är ofta underutnyttjat av alla nybörjarstreamers (och mer erfarna också) och det är fel, för en vacker inredning med dekorativa föremål som är relaterade till nördkulturen, en dämpad och färgad led belysning kommer att återspegla din passion och ge dig en viss legitimitet i ögonen på dina nästa nya tittare.

Det är därför en punkt i våra ögon som inte får försummas! Om du vill förbättra denna punkt erbjuder vi ett brett utbud av aesthetic gamer-dekoration direkt tillgänglig från bilden nedan!

Gamer Aesthetic Deko

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.