Facebook Gaming Salaire

Hur Tjänar Man Pengar på Facebook Gaming ?

av läsning

Vill du veta hur mycket pengar du kan tjäna som streamer på Facebook Gaming? Undrar du hur du kan tjäna pengar på den här plattformen? Om det är värt att börja på den och lämna Twitch? Oavsett vad som gäller har du landat på rätt ställe!

I den här artikeln kommer vi att se de olika sätten att generera pengar på den här plattformen, hur mycket det kan ge att streama på den och framför allt om Facebook-plattformen verkligen är pålitlig på lång sikt!

Låt oss börja utan vidare!

Gamer Aesthetic Neon

Hur tjänar man pengar på att streama på Facebook Gaming?

Streaming är ett område som ständigt utvecklas och växer. Och eftersom spelindustrin förutspås vara värd över tvåhundra miljarder dollar år 2022 fortsätter intäkterna att öka.

Med Facebook Gaming som en alltmer tillgänglig plats för streamers finns det mycket pengar att tjäna, så att ta reda på hur man tjänar pengar på att streama på Facebook Gaming är en bra början.

För det ska vi ta en titt på tio sätt att tjäna pengar på Facebook Gaming just nu:

  • Facebook In-Stream-annonser
  • Samarbeten med varumärken på Facebook
  • Prenumerationer för fans på Facebook
  • Donationer
  • Försäljning av varor
  • Spel på spel
  • Värdskap för turneringar eller särskilda evenemang
  • Med partner program
  • Sponsring av
  • Uppladdning till andra plattformar

För strömmande annonser, varumärkessamarbeten och fan abonnemang måste du konfigurera dem i Facebook Creator Studio. Först måste du konfigurera en sida på ditt Facebook-konto, och det är där du kommer att kunna komma åt skärmen för tjäna pengar på sidan.

Vi kommer att prata om monetarisering strategier nedan, samt kraven för vissa monetariseringsstrategier.

Facebook In-Stream-annonser

In-Stream-annonser är korta annonser som du kan infoga i videor när du är kvalificerad. Dessa annonser genererar intäkter varje gång de ses och används. Du måste uppfylla vissa kriterier och behörighetskrav för att kunna dra nytta av denna intäktspotential.

facebook gaming

Om du vill tjäna pengar på Facebook måste du först följa Facebooks riktlinjer. Detta innebär att du inte får publicera obscent, olagligt, nedsättande etc. innehåll.

Kriterier för berättigande till annonser i stream-annonser

För att vara berättigad till annonser i strömmen måste din sida uppfylla följande kriterier:

10 000 följare OCH 30 000 visningar som är en minut långa. Detta är en video på 3 minuter.

Samarbeten med varumärken på Facebook

Varumärkessamarbeten är ett utmärkt sätt att börja tjäna pengar tidigare i din Facebook-karriär. Antalet följare som krävs är mindre än andra inkomstströmmar för Facebook-video.

Ibland ser ett varumärke dina videor eller strömmar och vill samarbeta med dig. Kanske vill de att du ska bära en hatt med deras logotyp och prata om deras produkter. När varumärken vill samarbeta med dig samarbetar de och det är ett kraftfullt sätt att generera massiva intäkter när du har en publik.

Allt som krävs är att denna publik har tittat på några videor och gjort några kommentarer. Dessa siffror kan tyckas omständliga att uppnå, men det är inte så svårt som du kanske tror.

Kriterier för att komma i fråga för varumärkessamarbeten

För att delta i ett varumärkessamarbete måste du uppfylla följande kriterier. Dessa kriterier kommer att visas i Facebook Creator's Studio för alla sidor som du vill tjäna pengar på plattformen.

streamer

1 000 följare OCH något av följande kriterier: 15 000 inlägg engagemang ELLER 180 000 min utvisningar ELLER 30 000 enminutersvisningar för en 3-minuters video.

Prenumerationer för Facebook-fans

Prenumerationer är ett sätt att generera en stadig månadsinkomst från en grupp lojala fans. Dessa superfans tecknar sig för en prenumeration på dina videor och strömmar. De betalar en månatlig prenumerationsavgift och du får en del av vad de betalar.

Det finns några ganska strikta krav för att abonnemang ska vara kvalificerade, men Facebook vill bara se till att innehållet har ett värde. Så se till att dina streams räknas. Gör dem underhållande och användbara.

Kriterier för att få stöd för prenumeration av fans

För att kvalificera dig för prenumerationer på Facebook-spel måste du uppfylla vissa kriterier.

Dessa kan också hittas på Facebooks skaparstudiosida för var och en av dina Facebooksidor. Klicka bara på fliken monetarisering så ser du kravet.

10 000 följare OCH 50 000 engagemang i inlägget ELLER 180 000 minutvisningar.

Donationer från stjärnor

Facebooks system för spel streaming gör det väldigt enkelt att tjäna pengar. När någon tittar på en stream finns det oftast ett alternativ för att ge dem "stjärnor". Dessa stjärnor motsvarar några cent (85 för 82 sek). Om någon gillar din stream kan de ge dig stjärnor. 

blåa biljetter

Det är ungefär som gatukonstnärer som har en hatt eller en burk för dricks. Om du tycker att det de gör är roligt kan du lägga lite pengar i deras hatt eller burk. Stjärnan är som denna växel, så var inte snål och ge människor stjärnor för att hjälpa dem.

Försäljning av derivat

Det framgår inte i någon av Facebooks riktlinjer, åtminstone inte när den här artikeln skrevs, att Facebook har regler mot att sälja egna produkter via strömmen eller videon.

Det finns strikta riktlinjer som förbjuder värvning av engagemang. Detta skiljer sig mycket från YouTube där någon i varje video ber dig att gå in och gilla deras video eller prenumerera på deras kanal osv.

Så länge du följer Facebooks riktlinjer kan du till och med sälja dina produkter på Facebook-plattformen. Om du har en varumärkesbild eller logotyp som folk verkligen gillar eller om du har en bra följarskara kommer du att märka att folk vill köpa dina hattar, t-shirts och varor.

Du kanske till och med kan få specialtryckta musmattor till salu. Det finns alla möjliga möjligheter med print-on-demand.

Gör satsningar

Ett smart sätt att tjäna pengar på dina följare är att slå vad med dem. När det gäller Facebook-spel kan du satsa stjärnor på att någon som anslutit sig till dig i spelet kan göra det ena eller det andra.

Om de inte kan det måste de betala dig x antal stjärnor. Kom ihåg att stjärnor motsvarar nästan 10 sek och att Facebook betalar dig varje gång någon ger dig en stjärna.

fortnite

Lägg till ett dagligt bettingspel i din live stream för att lägga till innehåll och underhållning samtidigt som du kan tjäna pengar på ett annat sätt.

Facebook har dock separata regler om att be om engagemang. Och det kan mycket väl vara emot reglerna. Så att använda en annan plattform för att satsa samtidigt som du sänder på Facebook verkar vara det enda stabila alternativet.

Organisera turneringar eller särskilda evenemang

När du börjar få en bra publik på dina streams, särskilt om många människor engagerar sig, kan du organisera särskilda evenemang eller turneringar.

För dessa evenemang kan du ta ut en deltagaravgift och begränsa antalet platser. Detta kommer att bidra till att öka engagemanget, eftersom dina lojala fans kommer att skynda sig att delta. Ju fler lojala fans du har, desto mer kan du ta ut en deltagaravgift.

Du kan sedan lägga upp videon från live-evenemanget på alla dina andra kanaler för att få folk att anmäla sig till nästa evenemang.

Affiliate Program

Streamers samarbetar ofta med affiliateprogram som låter dem få en del av försäljningen av vissa produkter. Du kan till exempel vara partner till ett affiliateprogram som ger dig 10 % varje gång någon köper en mikrofon med hjälp av din unika affiliate-länk.

facebook gaming logotyp

Sätt in den här länken i din beskrivning och BOOM! Varje gång någon använder din länk för att köpa mikrofonen får du en liten del av kakan. Det finns massor av affiliateprogram där ute, så det borde inte vara svårt att hitta ett som passar bra ihop med din redaktionella linje.

Sponsring

När du väl har byggt upp en tillräckligt stor publik börjar du dra till dig uppmärksamhet från stora företag som vill att du hjälper dem att marknadsföra sin webbplats. De kan be dig att stödja deras gaming produkt eller bära deras märkeströja eller hatt under dina live-streams.

Sponsorer kan hjälpa dig att skaffa ny utrustning och tjäna pengar. Överväg att testa spelprodukter som en kompletterande aktivitet till din huvudsakliga livestream. Du kan lägga till ett 30 sekunder långt klipp till din live stream där du säger att du ska testa en ny utrustning under live streamingen.

Företag kommer att vilja skicka sina senaste spelrelaterade produkter till dig för att du ska godkänna dem. Och du kan ta ut mycket pengar av dem för dessa 30 sekunder i rampljuset. Det är en win-win-situation för dig.

Plattformsöverskridande videor

Ett bra sätt att utnyttja dina streams är att spela in dem och göra dem till videor. Du kan sedan ladda upp dina videor till dina kanaler på andra plattformar.

Youtube

Youtube har ett enormt antal följare. Det krävs arbete för att etablera sig, så varför inte få ett försprång genom att återanvända dina Facebook-strömmar för att skapa videor som du kan lägga upp på en Youtube-kanal?

twitch vs youtube

Detta är ett enkelt sätt att regelbundet publicera nya videor på Youtube med minimal ansträngning. Och om du streamar regelbundet kan du lätt bygga upp en samling videor på en Youtube-kanal.

Streama på flera plattformar samtidigt

Du behöver inte välja mellan Twitch, Facebook eller Youtube för att streama eftersom du kan streama på flera plattformar samtidigt tack vare de funktioner som erbjuds av olika streamingprogram som streamlabs!

En potentiellt stor möjlighet att dra nytta av att varje plattform kan erbjuda bättre ersättning eller funktioner.

Det kan dock också vara relevant att fokusera på en plattform för att inte sprida sig för mycket. För att ge dig en idé hade vi skrivit flera jämförande guider mellan de olika plattformarna Facebook gaming vs Twitch och Twitch vs Youtube!

En alternativ streaming plattform med goda utsikter till utbetalning

Vid det här laget känner du till alla sätt att tjäna pengar på Facebook Gaming, en plattform som fortfarande växer och som erbjuder ganska intressanta utbetalningar. Om du vill prova en annan plattform för streaming kan detta vara en plattform att överväga.

I vilket fall som helst, oavsett vilken plattform du väljer är allt du behöver göra att hoppa in och börja erbjuda din vision genom dina streams.

Om du vill ha en exceptionell inredning som bäst speglar din passion för spel, allt med en färgstark och dämpad led belysning atmosfär, kan vår samling av gamerinredning Aesthetic mycket väl intressera dig (och glädja dig), du kan få direkt tillgång till den genom att klicka på bilden nedan!

Gamer Aesthetic Deko


Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.