Youtube och Twitch: På Vilken Plattform Ska du Streama ?

Youtube och Twitch: På Vilken Plattform Ska du Streama ?

av läsning

Twitch Vs YouTube, århundradets tungviktsmatch för video på nätet. Men vem som vinner denna kungliga strid beror uppenbarligen på din synvinkel. Om den ena plattformen är "bättre" än den andra på ett område kan motsatsen vara sann på ett annat.

För att klargöra saker och ting har vi tagit en titt på Twitchs hjärta och YouTubes själ. Vi kommer att fördjupa oss i dessa plattformar och gå in på de små detaljerna i resultaten, så luta dig tillbaka och njut av resan.

Idag ska vi ta en närmare titt på dessa två plattformar och ge dig alla detaljer du behöver för att göra ditt val och börja streama! Nog med prat, låt oss komma igång!

Gamer Aesthetic Lampor

Vad är Skillnaden Mellan Twitch och YouTube ?

Även om det finns många likheter mellan Twitch och YouTube är de båda plattformar för delning av ljud/video! Det finns dock många skillnader mellan de två plattformarna.

Den viktigaste skillnaden mellan Twitch och YouTube är publik intresset. Twitch vänder sig till live streamers och är den största live streaming-plattformen i världen. YouTube, å andra sidan, är till för hållbart innehåll och har en bra sökmotor för att hjälpa människor som är intresserade av ett specifikt ämne eller en nisch.

Men denna skillnad är ganska anspråkslös, eftersom båda plattformarna försöker stjäla den andras skatt. Jag syftar här på det faktum att Twitch börjar öppna dörrarna för videor som inte är spel videor och YouTube har ett relativt nytt LIVE-system för saker som streaming.

Det finns flera andra skillnader mellan de två plattformarna som beskrivs nedan.

Navigering

Både Twitch och YouTube är sökmotorer av olika slag. Det vill säga, en sökfunktion är inbyggd i var och en av dem. Det sätt på vilket dessa två plattformar föreslår videor till en person som utför en sökning är lite olika.

Twitch tenderar att rekommendera mer populära streamers och låter dig inte redigera dina miniatyrbilder, medan Youtube låter dig anpassa dina miniatyrbilder och har en sökmotor som gör det lättare att hitta nykomlingar.

En av de saker som kan skada nya streamers på Twitch är att de föredrar mer populära kanaler. Till skillnad från Youtube, där det kan sluta med att en ny kanal föreslås, har Twitch

twitch vs youtube trend

Detta gör Twitch till en komplicerad plattform att använda tills du har ett respektabelt antal tittare. Den andra stora skillnaden med surfning märks vid första anblicken, nämligen användningen av miniatyrbilder.

Twitch väljer miniatyrbild och erbjuder inga alternativ för en egen miniatyrbild. YouTube låter dig välja din miniatyrbild, förutsatt att du har ett verifierat konto.

Denna skillnad i sig skapar en helt annan känsla och utseende mellan de två plattformarna. Det gör också att Twitch ser märkligt nog identiskt ut för alla streams, baserat på den nuvarande populära redigeringen och stilen.

När det gäller navigering verkar YouTube vara bättre än Twitch.

Reglerna

Innehållsreglerna för Twitch och YouTube är något olika. YouTube är känt för att vara någorlunda mild när det gäller videoinnehåll. Samtidigt verkar Twitch inte ha några problem med att förbjuda streamers utan någon förklaring. Även de som har kontrakt verkar drabbas av detta öde som alla andra streamare.

YouTube har till skillnad från Twitch ett system med tre streck. Det finns varningar på YouTube innan allt blir svart. Återigen verkar det som om YouTube ligger högst på listan för sitt mildare system mot sina kreatörer än Twitchs.

Upptäck Mario Ljuskrona

Tillväxten

När det gäller tillväxt har YouTube definitivt en fördel jämfört med Twitch. Det är åtminstone vad de flesta innehållsskapare tror. Detta beror på att du enkelt kan skapa och använda korta videor för att marknadsföra dina live-streams. För att inte tala om att Youtube har en bättre algoritm för att lyfta fram kvalitets innehåll.

Låt oss till exempel säga att du vill vara värd för en Fortnite-stream. På grund av spelets popularitet och antalet nuvarande Fortnite-streamare kan det vara en utmaning att vara värd för en stream på Twitch.

Men på YouTube kan du skapa ett dussin kortare videor som alla täcker ämnen som är specifika för ditt spel. Du kan sedan lägga till en pitch i varje video för att berätta för tittaren när och när din live stream ska äga rum.

Om du skapar en video om ett ämne som folk söker efter på Youtube och folk gillar ditt innehåll kommer Youtube att lita på dig och pusha ditt innehåll mer eftersom folk gillar det. Det är så här deras sökmotor fungerar. Twitch, å andra sidan, är för dem som har en större publik. Ju större din publik är, desto mer kommer Twitch att driva din kanal.

Twitch vs Youtube Tapet

Om du har en stor publik fungerar det. Men som du kan föreställa dig är det mycket svårare för mindre artister att slå igenom. Om du skapar användbart innehåll på Youtube har du åtminstone en chans att bli uppmärksammad. På Twitch är chanserna så små och ligger verkligen utanför din kontroll.

En annan sak är att eftersom folk kan titta på Youtube dag och natt kommer dina videor att fungera medan du sover. YouTube fungerar alltså alla timmar på dygnet, medan Twitch bara fungerar när du streamar live. Detta är verkligen något att tänka på.

Som du kan se när det gäller att växa som innehållsskapare går fördelen till YouTube på grund av dess sökmotoroptimering (SEO) och det sätt på vilket dess algoritm ger små kanaler en chans att bli erkända.

På tal om tillväxt så försöker jag utveckla min egen Twitch-kanal här, så om ni vill hjälpa mig genom att ge mig en follow, så skulle det vara mycket uppskattat mina vänner.

Pengarna

När det gäller att tjäna pengar har båda plattformarna sina för- och nackdelar och det är svårt att säga vilken plattform som är bäst för att tjäna pengar.

Å ena sidan har du Twitch. Twitch har mycket enklare kvalifikationer för att börja tjäna pengar än Youtube. Allt du behöver göra är att bli Twitch-affiliate så kan du börja tjäna pengar på din kanal. För att bli affiliate behöver du 500 minuters streaming under 7 dagar, i genomsnitt 3 tittare och minst 50 följare. Ärligt talat är det inte så tokigt.

youtube pengar vs twitch pengar

Men även om det inte är särskilt svårt att bli affiliate är det svårare att utveckla din kanal till en anständig inkomst. Detta beror på att Twitch inte gör ett bra jobb med att visa upp nya eller kommande streamers. Mycket av detta beror på dig.

Du kan få några donationer och några prenumerationer varje månad, vilket är häftigt för att ha lite pengar vid sidan om, men att växa din kanal till något du kan leva på är svårt. Dessutom tjänar du bara pengar när du sänder på Twitch, så de pengar du tjänar på Twitch är mycket mindre passiva än på YouTube.

Å andra sidan har du Youtube. Youtube har en mycket högre tröskel för att du ska kunna börja tjäna pengar på plattformen. För att börja tjäna pengar på Youtube behöver du över 4 000 timmars visningar och minst 1 000 prenumeranter.

Men till skillnad från Twitch kan folk komma och titta på din kanal dygnet runt/365. På Twitch kommer majoriteten av människor bara att titta på dig när du är live. Om du erbjuder en produkt eller ber om prenumerationer eller donationer är ditt fönster därför mycket mindre på Twitch än på Youtube.

rikaste streamers

Youtube betalar också mer för annonser (se nedan för mer information). Det faktum att annonserna visas hela dagen på Youtube, medan de bara visas när du sänder på Twitch, är en stor anledning till detta.

Slutligen är det lättare att skapa och tjäna pengar på en nisch på Youtube än på Twitch. Om du skapar innehåll inom en viss nisch (måleri, dans osv.) är Youtube bättre på att sända än Twitch, så det är lättare för dig att tjäna pengar på trafiken av människor som är intresserade av din nisch.

Här är en uppdelning av vad varje plattform betalar för att hjälpa dig att avgöra vilken plattform som är rätt för dig.

Hur Youtube och Twitch Betalar Sina Skapare:

Mycket troligt den del av artikeln du har väntat mest på, vi kommer att lista alla sätt att tjäna pengar som är unika för varje plattform!

Hur Twitch betalar streamers

 • Genom annonser - När din stream når en affiliate kan du aktivera annonser. Dessa fungerar på samma sätt som på YouTube, dvs. de visas precis före och under din stream. Beloppen som betalas varierar, men den grundläggande utbetalningen är ungefär 0,25-1,50 dollar per 1 000 visningar.
 • Bits - Streamers kan ta emot direkta donationer från tittarna. Tittarna använder en unik Twitch-valuta som kallas Bits för detta ändamål. Twitch tar 29 % av det totala beloppet, vilket gör att streamers får 71 % av donation en som görs med Bits. Men tittaren köper Bits till ett högt pris från Twitch. Twitch tjänar alltså pengar när tittaren köper Bits, när de donerar Bits till en streamare och när streamaren försöker ta ut pengar.
 • Donationer - Donationer som görs via en Paypal-donationsknapp eller andra plattformar för utbyte av pengar ger Twitch noll procent. Så en tittare kan till exempel donera 5 dollar och streamern får 100 procent av pengarna. Detta är det mest kostnadseffektiva sättet att se till att streamern får alla pengar som en tittare avser att donera.
 • Med prenumeranter - Det är här Twitch är intressant jämfört med YouTube. Twitch tar 50 % (mindre om du är partner) av prenumerationsavgiften, vilket är 5 dollar per månad och prenumeration. Streamern tjänar alltså 2,50 dollar per prenumeration och månad. Det kanske inte låter så mycket, men vissa streamers har tiotusentals prenumeranter. Och prenumerations kulturen lever och frodas på Twitch. Folk vill stödja sina streamers.
 • Med Merchandising - Här är en aspekt av Twitch som YouTube inte verkar kunna förstå. Live Försäljning i en stream, allt medan tittaren aldrig behöver byta till en annan skärm. Detta är möjligt tack vare ett av de många tillägg för merchandising som kan läggas till på Twitch. Vi har ägnat en hel artikel åt dessa Twitch-tillägg och deras värde för streamern.

* Tänk på att YouTube också har inkluderat en merchandise bar för kvalificerade streamers, men Twitch-tilläggen erbjuder mer variation.

Hur YouTube kompenserar kreatörer

 • Med annonser - På samma sätt som Twitch hanterar annonser tillåter YouTube annonser när en skapare har uppnått ett visst tröskelvärde. Skillnaden är att YouTube-annonser tenderar att betala mer. Mycket mer. YouTube-annonser betalar cirka 18 dollar per visning, eller mellan 3 och 5 dollar per 1 000 videovisningar.
 • Med YouTube Premium-medlemmar - Premium-medlemmar är YouTube motsvarigheten till prenumeranter på Twitch. Problemet här är dock att många människor som använder YouTube regelbundet inte har någon aning om att en medlemsnivå ens finns.

* Behörighet att erbjuda kanal medlemskap är 30 000 prenumeranter. Videospel Kanaler måste ha minst 1 000 prenumeranter. Skaparna måste också vara medlemmar i YouTube Partner Program. YouTube betalar 70 % av medlemsavgiften till skaparna och låter skaparna fastställa medlemskap nivåer med fördefinierade priser.

 • Med Super Chat - YouTubes officiella donations system - tar YouTube 30 % av donation erna, medan Twitch inte tar emot några donationer (förutom via Bits-systemet, förstås).

YouTube eller Twitch: Vem betalar bäst ?

Twitch har fler monetariseringsalternativ än YouTube. Eftersom Twitch är live är det också lättare att sälja till dem som tittar på dig. Twitch tar också emot färre saker som donationer. Problemet är dock att det är mycket svårare att få folk att titta på ditt innehåll på Twitch än på Youtube. Så även om Twitch betalar lite mer, har du mycket färre människor som tittar på ditt innehåll.

streamers

Jag tror att du kan tjäna pengar snabbare och lättare på Twitch till att börja med, med tanke på den låga tröskeln för monetarisering, men om du vill tjäna pengar på ett hållbart sätt på lång sikt är Youtube det bättre valet. Youtube är också en mer passiv inkomst på grund av den mängd pengar du tjänar på annonser och det faktum att ditt innehåll alltid är tillgängligt. Och vem gillar inte passiva inkomster?

Så när det gäller monetarisering tycker jag att Youtube har en liten fördel jämfört med Twitch.

Är Youtube Gaming eller Twitch mer Lukrativt ?

Som nämnts betalar Twitch generellt sett streamers bättre än Youtube. YouTube Gaming växer dock i popularitet. För att konkurrera med Twitch har YouTube gjort det lättare för spelstreamare att generera intäkter.

Överlag betalar dock Twitch nya innehållsskapare mer och är den mest kända plattformen för live-streaming. Twitch är kungen av livestreaming.

Streams på Twitch Jämfört med YouTube: Siffrorna

När det gäller siffror för live-streaming finns det egentligen ingen jämförelse. Twitch är utan tvekan den ledande plattformen för live streaming. Twitch har över 3 miljoner människor som streamar på plattformen varje månad och över 15 miljoner tittare varje månad.

Som jämförelse har Youtube cirka 700 000 tittare av live streamingar per månad och betydligt färre personer som streamar live på plattformen varje månad.

gamer

Under de senaste åren har plattformar för live-streaming som Facebook Gaming och Youtube Gaming vuxit kraftigt, men de är fortfarande inte alls lika populära som Twitch. Även om några av de bästa streamarna lämnar Twitch för några av dessa plattformar är Twitch fortfarande suveränt.

När det gäller siffror är Twitch mycket mer populärt än någon annan plattform för live streaming, och det är inte ens nära.

Hur är Det med Streaming av Spel på Mobilen?

När det gäller live-streaming är stationära datorer, bärbara datorer och spelkonsoler de plattformar som är de bästa. Men i smarttelefonernas tidsålder har mobilspel blivit lika bra eller bättre än vissa av de lite äldre spelkonsolerna. Detta har mycket att göra med spelbranschens utveckling.

Ta till exempel molnbaserade gaming plattformar. Med dessa nya metoder för dataöverföring behöver en smartphone inte längre innehålla all information om spelet. Detta gör att mobilspel kan vara större och mer komplexa än vad telefonen skulle kunna köra på egen hand.

År 2020 var live streaming av mobilspel mer utbredd än någonsin. Och YouTube tog priset för att vara den plattform som hade flest streamare av mobilspel.

gaming mobile

Vill du veta varför detta hände när Twitch var den mest kompletta plattformen för streamers?

Det är en fråga om enkelhet. YouTube-appen har streaming inbyggd med en sändnings knapp. Så det är väldigt enkelt för mobila spelare att streama via appen. Att försöka streama ett spel live från mobilen på Twitch är inte så lätt.

När det gäller streaming av mobilspel har YouTube en fördel gentemot Twitch på grund av dess popularitet och användarvänlighet.

Varför är Twitch Bättre än YouTube?

Skälen till varför Twitch är bättre än YouTube är följande: Bättre bots, bättre community, bättre tillägg och bättre förskottsbetalning. Eftersom Twitch hanterar live streaming är det också mycket mer engagerande än Youtube. Twitch är utmärkt för live streaming och lätt att komma igång med.

Twitch har många fördelar jämfört med Youtube, som beskrivs nedan. Det här är alla funktioner som jag gillar mer med Twitch än Youtube:

 • Bots - Till skillnad från YouTube har Twitch installerat massor av hjälpsamma bots som hjälper dig med uppgifter som att svara på chattar eller välkomna nya följare eller prenumeranter. Naturligtvis kan du bli avstängd om det finns bra robotar och dåliga robotar, till exempel de som på konstgjord väg blåser upp antalet tittare eller följare.
 • Gemenskap - En sak som lockar många människor till Twitch är gemenskapsaspekten. Du kan gå in i en kanal och bli omgiven av hundratals människor med samma intressen som du. Live streaming på Twitch är som ett gigantiskt virtuellt socialt nätverk.
 • Tillägg - Twitch har ett mycket anständigt sortiment av användbara verktyg som kallas tillägg. Dessa kan installeras för ett antal olika ändamål, från strömräknare till minispel som streamas. Nivån på anpassningen som en streamer kan ha med hjälp av dessa tillägg överstiger det mesta som är reserverat för YouTube-skapare.
 • Bättre betalt - Som jag sa erbjuder Twitch fler intäktsföringsalternativ och betalar mer i förskott än YouTube. Mitt enda problem med Twitchs monetarisering är att det är svårare att få tittare till din kanal, så färre människor är villiga att betala dig pengar.
 • Engagemang - Eftersom Twitch sänds live är engagemanget mellan tittaren och sändaren självklart mycket bättre eftersom interaktionerna sker i realtid. Detta bygger starkare relationer än vad som skulle vara möjligt på en gammaldags YouTube-video.

Varför är YouTube Bättre än Twitch?

YouTube är bättre än Twitch av flera anledningar, bland annat för att vara mildare när det gäller innehållsregler, miniatyrbilder, videomarknadsföring och tillväxt, för att nämna några.

Youtube är också mycket mer passivt än Twitch eftersom du inte behöver "vara live" för att skapa innehåll. En annan fördel med Youtube jämfört med Twitch är att du kan göra mer redigering av dina videor eftersom de inte är live.

youtube tapet

Jag förklarar närmare nedan varför Youtube är bättre än Twitch:

 • Som vi har sett tidigare har Twitch en tendens att förbjuda streamers, ibland utan förvarning eller anledning. Youtube har mycket mindre strikta innehållsregler och till och med en tre-strejk-regel som förhindrar att kreatörer sparkas ut för ett enda brott mot policyn (såvida det inte är en extrem motsägelse av reglerna, förstås).
 • Miniatyrbilder - Bortsett från det uppenbara klickbeteendet som täcker YouTube är en av de bästa funktionerna på plattformen att skapare kan skapa och konfigurera sina video miniatyrbilder. Detta gör att du kan experimentera och se vilka typer av miniatyrbilder som lockar tittare.
 • Videomarknadsföring - Plattformen är ursprungligen utformad för att dela förinspelade videor. Genom att använda detta faktum till sin fördel kan man göra ett stort antal videor för att marknadsföra en livestream som äger rum på schemalagd basis. Youtube gör också ett bättre jobb med att främja innehåll från små kreatörer, förutsatt att det är kvalitets innehåll förstås.
 • Tillväxt - För nya skapare kan Youtubes algoritm rekommendera en nyare video till andra. Av den anledningen är det lättare att börja få fans på Youtube än på Twitch, som vanligtvis stöder de mest sedda strömmarna före nya.
 • Den mer passiva - Youtube är uppenbarligen mycket mer passivt än Twitch. Med YouTube behöver du inte vara "live" för att marknadsföra din kanal. Dina videoklipp spelas upp hela dagen, varje dag och Youtube i sig pushar din kanal mer än Twitch.
 • Bättre redigering - Eftersom Youtube inte är live kan du lägga till mycket mer anpassning till dina videor än vad du kan göra i en live stream. Om du gillar videoredigering kommer Youtube att vara en mycket roligare upplevelse för dig.

  Twitch Vs YouTube Gaming

  Som tidigare nämnts finns det flera skillnader mellan YouTube och Twitch. Och medan YouTube har en löjlig mängd tittare har YouTube Gaming betydligt färre än Twitch.

  YouTube Gaming erbjuder en mängd olika live-strömmar samt förinspelad video. De liveströmmar som erbjuds är de som har flest tittare, i likhet med Twitch.

  Den uppenbara skillnaden är att precis under raden med rekommenderade populära live-strömmar på YouTube Gamings huvudsida finns en blandning av strömmar med mycket hög tittarsiffra och en blandning av nyare videor som ännu inte har tiotals eller hundratusentals visningar.

  På så sätt erbjuder YouTube nya streamers en mycket bättre chans att utveckla en kanal och bli hittade av tittarna. Nackdelen är dock att publiken är betydligt mindre än på Twitch.

  I framtiden kan vi förvänta oss att YouTube Gaming kommer att växa betydligt. Även om Twitch har ett större antal streamers har YouTube en mycket större räckvidd. Och med Googles hjälp kommer vi sannolikt att få se YouTube Gamings tillväxt fortsätta.

  Men för tillfället ligger Twitch fortfarande i ledningen när det gäller live streaming.

  Vem är bäst: Twitch eller YouTube Gaming ?

  Om man tar hänsyn till alla faktorer är det tydligt att Twitch är den bättre plattformen när det gäller att streama en gaming upplevelse. Plattformen har ett mycket, mycket högre antal tittare som är intresserade av spel än YouTube.

  Lägg därtill andra fördelar som enklare kvalificering för monetarisering, och Twitch är ett självklart val framför YouTube gaming. Men vänta, det kan inte vara så enkelt som att säga att Twitch är bättre. Låt oss titta på den andra sidan av argumentet. Låt oss titta på tillväxten på en plattform.

  Eftersom Twitch använder ett helt annat system för att rangordna streams är det bästa sättet att växa på Twitch att streama många live streams. Med andra ord, ju fler live streams du sänder, desto snabbare kommer din stream att växa. Du måste också marknadsföra din kanal på andra plattformar som Twitter och Instagram.

  twitch tapet

  Men även om du gör reklam på andra ställen måste du fortfarande göra en hel del streaming.

  Om du har en partner för live-streaming som kan hoppa in i flera timmar åt gången kan den här strategin fungera. Men för de flesta streamers, om du inte har några räkningar att betala, har du förmodligen inte råd med den tid det tar att streama dag och natt för att påskynda tillväxten av din kanal.

  Det är här YouTube är den dominerande mästaren. Kom ihåg att YouTube ägs av Google, världens största sökmotor. Och de tog med sig den sökstyrkan till YouTube. Det betyder att det finns många fler möjligheter att bli hittad på YouTube när du har en ny kanal.

  Det betyder inte att Twitch släpper nya streamers. Det är fortfarande möjligt att bli hittad av tittarna genom taggningssystemet, som gör det möjligt för tittarna att förfina sin sökning, men det är fortfarande en tuff kamp.

  Men även med dessa taggar är det inte alls lika kraftfullt som YouTubes rekommenderade videor, som kan få en stream eller videokanal att skjuta i höjden på kort tid om tittarnas engagemang är positivt.

  Så även om YouTube Gaming inte är lika stort som Twitch har du större chans att bli igenkänd av andra eftersom det finns mindre konkurrens och eftersom YouTube gör ett bättre jobb med att främja innehåll från mindre streamers än Twitch. Jag tycker dock fortfarande att Twitch är den bästa plattformen för live-streaming, även om det är svårare att komma igång där.

  De Mest Ställda Frågorna 

  Innan vi går vidare till slutsatsen vill jag avslöja några av de frågor vi ställde oss själva om dessa två plattformar som vi tycker är relevanta och som bör tas med i bedömningen. Här är de!

  Kan vi Streama på YouTube och Twitch Samtidigt ?

  Tekniskt sett är det möjligt att streama på både Twitch och YouTube. Du kan använda en tjänst som Restreams gratis plan. Restream är en tjänst som tar din live stream och streamar den till 30 plattformar samtidigt. Och den gör det utan att belasta ditt system. Så du kan streama som vanligt, men live på dussintals plattformar.

  Streamlabs Prime har också ett alternativ för multistreaming och det är fantastiskt. Med ett enda klick kan du streama till Twitch och Youtube. Ett fantastiskt system som vi inte kan rekommendera nog.

  Det finns dock en viktig punkt att tänka på när det gäller att streama på flera plattformar. Det handlar om monetarisering. Om du är associerad med Twitch är man överens om att du inte ska streama på någon annan plattform, annars förlorar du din associerade status.

  Äger YouTube Twitch ?

  YouTube äger inte Twitch. YouTube ägs av Google, som ägs av Alphabet Inc. och Larry Page Sergey Brin äger Alphabet Inc. Larry har miljarder dollar i totala tillgångar. Denna sällan omnämnda miljardär äger både Google och YouTube på egen hand. Twitch, när det gäller denna plattform, ägs av Amazon, som ägs av Jeff Bezos.

  Och som du kanske vet eller kanske inte vet har Jeff Bezos nyligen passerat en nettoförmögenhet på 190 miljarder dollar, vilket gör honom till en av de rikaste och mest inflytelserika företagsledarna på planeten år 2021.

  amazon och google group

  Slutsatsen på Twitch och YouTube

  Resultaten är klara, både Twitch och YouTube har analyserats och inspekterats. Och svaret på frågan om vilken som är bäst är: det beror på. Jag vet, det är ett bra svar, eller hur? Men varje plattform har sina egna förtjänster och ansvarsområden. Här är en snabb sammanfattning av när du kan finna en plattform mer intressant än en annan.

  Mobilspel - YouTube tar hem kakan. Tack vare den sömlösa integrationen av YouTube-appen för mobilspel är det löjligt enkelt att strömma dina mobilspel på YouTube.

  Det är dock inte så svårt att göra samma sak med Twitch. Med hjälp av en app som Streamlabs mobilapp är det ganska enkelt att streama på Twitch. Men det är något bekvämare att använda YouTubes spelapp, så den vinner med en hårsmån.

  youtube och twitch logotyp

  Konsolspel - Twitch tar hem priset för flest situationer med streaming av konsolspel. Plattformen är byggd för streaming. Det finns fler streamare och tittare av spel på Twitch. Och Twitch tenderar att betala streamare bättre än YouTube.

  PC-spel - Precis som för konsolspel tar Twitch också hem priset.

  Utveckling av nya strömmar - YouTube vinner. Genom att använda förinspelade videor för att främja live-streams under lågkonjunktur gör YouTube det möjligt för nya streamare att bygga upp en publik med mindre tid för live-videoströmning än vad som krävs för att uppnå samma resultat på Twitch.

  Intäkter - Om du vill göra streaming till en egen karriär är Twitch känt för att vara mer lukrativt för streamers. Men det krävs också mycket mer arbete för att nå en betydande lönedag. Men om du inte behöver bli miljonär och vill försörja dig på något du älskar kan Twitch vara plattformen för dig.

  Båda plattformarna har sina fördelar och brister. Och om du är tveksam och försöker bestämma dig för vilken plattform du ska fokusera dina ansträngningar på, varför inte bara använda båda?

  Starta din Streaming Karriär På en av de Två Plattformarna

  Som du kan se har varje plattform sina styrkor och svagheter och sina egna sätt att betala kreatörer. Med allt vi har delat med oss av i den här artikeln bör du kunna välja den plattform som passar dig bäst enligt dina kriterier.

  Om du inte kan bestämma dig kan du också använda flera plattformar samtidigt och se vilken som passar dig bäst eller betalar dig mest.

  gaming uppsättning

  För att komma igång med streaming har vi skrivit en komplett guide om hur du kommer igång på Twitch, som också kan tillämpas på You Tube eller andra plattformar med de råd vi ger om att skapa en community eller optimera profiler och bakgrund.

  Och på tal om bakgrund rekommenderar vi alltid, i var och en av våra artiklar, att optimera inredningen av ditt gaming rum, synligt från din webbkamera.

  Faktum är att den här punkten är ganska försummad och tod eftersom den kan erbjuda en verklig visuell identitet till din kanal och ge dig en viss legitimitet i dina tittares ögon och detta, på alla streamingplattformar.

  Tro mig, en led-remsa, en rgb-lampa, en neon väggslampa, en snygg nördlampa kan göra stor skillnad. Om du vill ha ett brett urval av snygg gamer-deko gå och ta en titt på vår samling direkt från bilden nedan! Du kanske bara gillar det!

  Gamer Aesthetic Deko

  Lämna en kommentar

  Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

  Recevez nos articles dans votre boite email.