Hur kommer du igång på Twitch?

Hur kommer du igång på Twitch?

av läsning

Vill du också börja streama på Twitch? Välkommen till vår första guide för nybörjare. Den här guiden visar dig allt vi har lärt oss som du behöver veta för att starta din allra första stream.

Twitch har blivit enormt stort med över 40 miljoner tittare varje månad. Det är också ett utmärkt sätt att försörja sig om du lyckas med att streama. Även om det inte är ditt mål så tillgodoser den enorma plattformen alla smaker.

Om du också vill ansluta dig till plattformens innehållsskapare hittar du allt du behöver för att komma igång i vår ultimata guide till streaming på Twitch, från grundläggande hårdvara installationer till tips från proffsen om hur man bygger upp en publik och behåller den på lång sikt.

Låt oss komma igång utan vidare!

Neon Game Room

Gör dig Redo att Streama på Twitch

Det bästa med Twitch är att du inte behöver ett konto. Om du vill interagera med innehåll måste du skapa ett konto.

För att vara en innehållsskapare är kraven desamma och det är där du måste börja! Allt du behöver göra är att klicka på registrering knappen och aktivera 2FA-autentiseringen för att kunna streama.

Vi kommer nu att visa dig hela programvaran, utrustningen och streaming processen för att du ska komma igång.

Vilken programvara ska du använda för live-streaming på Twitch?

Nu när du har ditt Twitch-konto, en bra dator och en snabb internetuppkoppling måste du fundera på vilken programvara du behöver.

Det finns 6 huvudalternativ att välja mellan

 • OBS - ett verktyg med öppen källkod, gratis och djupt anpassningsbart. Men lite svårt att använda för nya användare
 • Streamlabs OBS - Lättare att använda för nybörjare, men mer begränsad i funktioner och alternativ. Några av de bästa delarna är betalda 🙁.
 • Xsplit Broadcaster - Ett alternativ till OBS med en stor mängd användbara funktioner.
 • Gamecaster - ett verktyg från Logitech.
 • Twitch Studio - ett Twitch-specifikt verktyg som gör att du enkelt kan börja streama, det är dock extremt grundläggande.
 • Lightstream Studio - ett molnbaserat streaming verktyg.

Därefter måste du tänka på vilken utrustning du behöver och om du sitter bekvämt. Vi kommer att ta upp dessa punkter i det följande!

Stream börjar snart

Nu när du har installerat programvaran måste du hitta din strömmings nyckel:

Gå in på ditt Twitch-konto och klicka på Dashboard. Välj sedan "kanal" till vänster i navigationen. Gå till "main streaming key", kopiera den och klistra in den i ditt respektive verktyg.

Gå inte live ännu! Du har fortfarande några element i din profil i alternativen att ändra, du måste också välja namnet på din stream och göra dig redo att gå live! Slutligen är det bäst att du gör en inventering av din hårdvara och ser vad du behöver investera i!

Så låt oss börja med utformningen av din Twitch-kanal.

Hur Optimerar du Din Profil och din Konto Design ?

Design och (personligt) varumärke är hela områden som du måste lära dig. Åtminstone grunderna i alla fall!

Vi är inte här för att ge dig en djupgående kurs, men du bör tänka på hur din profilbild, logotyp, överlagringar och varningar får dina besökare att tänka.

Låt oss ta reda på allt om det nu!

Hur du Utformar Din Twitch-kanal ?

Design och varumärkesbyggande är komplicerade ämnen som kräver sekundsnabba beslut, färgpsykologi och att skapa en upplevelse för användarna.

Båda påverkar vårt sätt att tänka och kan subtilt påverka de beslut vi fattar. Det kan hjälpa människor att hitta ditt innehåll, öka din publik och ge dig sponsor möjligheter.

färgpsykologi

Det första du ska tänka på när du utformar din stream är om den kan anses vara "konsekvent" med ditt Twitch-namn, din profilbild (logotyp), din omslagsbild och kanalens övergripande "ton".

Om du är en gamer som oftast spelar spel som Call of Duty eller Apex Legends vill du förmodligen inte använda lugna pastellfärger i ditt varumärke, en bild på ett träd som bild och ljud av vattenstänk som varning.

De Olika Delarna av Din Profil som du Måste Fylla i

Profilinställningar och kanal utformning är viktiga för varumärket och för att hjälpa din publik att förstå exakt vem du är.

Din profilbild:

En logotyp eller ett foto av dig eller ditt ansikte - den får inte vara större än 10 MB. Det rekommenderas att den är minst 800 x 800. Testa den först och se till att den är tydlig på mobiltelefoner!

Banderoll / Omslag bild:

Du kan antingen välja den genererade bilden (med ditt namn) eller ladda upp en egen anpassad bild.

La première chose à laquelle il faut penser pour le design de votre stream est de savoir s'il peut être considéré comme "cohérent" avec votre "nom" Twitch, votre image de profil (logo), votre image de couverture et le "ton" général de la chaîne.

stream banner

 

Precis som din logotyp är din bannerbild viktig för att få ditt "varumärke" att sticka ut.

Se till att den är enhetlig och använd (om möjligt) det tillgängliga utrymmet för att visa din kalender.

Biografi:

Med 150 tecken är din biografi lite längre än en tweet, så håll din beskrivning kort och koncist.

För nya streamers gäller att du ska vara noga med att säga vem du är, vad du gillar och när du streamar, efter det kan du göra vad du vill.

Twitch-paneler:

Twitch-paneler finns längst ner på din informationsflik i appen eller under din stream på skrivbordet. De kan vara en bild eller text.

De används vanligtvis för att ge ytterligare information om vem du är, vad du gillar att streama, ditt schema och tips om standarder för community/chatt och donationer.

De kan också användas för att ge länkar till din webbplats eller sociala kanaler. Se till att dina Twitch-boards är konsekventa med din varumärkesbild.

Offline bild:

När du är offline (och inte automatiskt är värd för någon), se till att tittarna vet när du inte längre är online genom att använda din offline-banner (som du hittar i dina inställningar).

hors-ligne twitch

Använd den också för att kommunicera ditt schema så att potentiella tittare vet när de kan förvänta sig dig (ange mer än EST- eller GMT-tidzoner - Twitch-tittarna är världsomspännande).

Profil Accent:

Du kan också ändra din profil accent till din varumärkes färg. På så sätt är den konsekvent med din logotyp och banner.

Så här optimerar du din bakgrund för streamer spelande

Precis som de olika delarna av ditt personliga varumärke, till exempel din logotyp, banner, offline bild osv. Inredningen i det rum där du ska spela, att vara synlig på skärmen för dina åskådare är lika viktig som de andra punkterna som tidigare listats.

Det vore därför bättre att anpassa rummet i enlighet med din grafiska stadga genom att först använda RGB-lysdioder som placeras på baksidan av ditt skrivbord för att belysa dig med den färg du vill ha. Beroende på din budget kan du använda professionell belysningsutrustning för ett mer lyckat resultat.

Dekorationen är också viktig, eftersom den effektivt visar din passion och dina åskådare identifierar sig genom den. För det är dekorationerna spelestetik som neonspel inte dåliga till exempel.

Gamer Aesthetic Neon

Live-titel och annan information

Gå till din instrumentpanel och du kommer att se följande alternativ:

Titel - Det här är titeln på din livesändning, tänk på vad som kommer att locka tittarna att klicka och titta på dig, hur sticker du ut? Ska du använda ett roligt citat? Ska du tydligt förklara vad du gör?

Hänvisa aldrig till antalet följare, tittare eller prenumeranter du har...

Vilken titel ska man ge en Twitch-live? - Sätt alltid den viktigaste informationen först. Många streamers lägger också till språket för deras stream i början så att tittarna vet vad de kan förvänta sig.

Med den nya designen listas inte spelet du spelar, bara en liten logotyp längst ner till höger, vilket gör det viktigt att lägga till spelet om du är en allmän streamer. Många föreslår att du lägger namnet på ditt spel i slutet av din titel.

Några exempel på titlar för live-spel:

 • SMITE: första spelet rankat - endast spelstödet!
 • (GER) [Spelets namn] - [Något om spelet] - Första spelet/100% seriöst/rankat
 • Jag ger pengar till välgörenhet varje gång jag förlorar en run.
 • Varför Pikachu är den sämsta Pokemon | Instagram
 • Några andra funktioner i Twitch stream dashboard:
Taggar - Twitch-taggar är det senaste sättet att gruppera innehåll och genrer (och därmed tittare tillsammans). Taggar läggs till i en stream automatiskt eller av streamern och gör det möjligt för tittarna att skapa filter (ungefär som när du söker efter en ny t-shirt efter färg, pris och storlek).

Språk - Välj det språk som du ska tala. Vissa strömmar använder titeln för att ange sitt språk för att sticka ut eller förklarar att de använder två språk (t.ex. JAP/ENG). Du kan begränsa din chatt till det språk du väljer, men eftersom du precis har börjat rekommenderar jag inte det. Du kan alltid säga till dem att du inte förstår eller använda Google Translate på din telefon och försöka kommunicera (vilket kan sluta ganska roligt och ge dig en följare).

Spel/kategori - det viktigaste valet. Se till att du namnger det spel du faktiskt spelar, annars kommer ingen att få reda på vad du gör (eller så blir de väldigt förvirrade över varför du spelar Stardew Valley när de söker på H1Z1-spel).

Gå sedan till inställningar/alternativ och se till att du har valt:

Arkivera sändningar - sparar automatiskt dina sändningar i fliken "videor" på Twitch. Rekommenderas starkt så att användarna kan titta på VODs (videos on demand) när de vill och komma ikapp det de missat.
Automodregler - det är upp till dig, det beror på vad du vill att din community/chatt ska se, vad ditt kanalinnehåll ska visa och hur mycket kontroll du vill ha. Du kan läsa mer om det här.
Läge för endast följare (på dina videor) - det här är en ny funktion som begränsar kommentarer på dina videor till dem som har följt dig i minst några dagar.

Hur startar du din första stream på Twitch? De olika stegen i förberedelserna

Nu när du har gjort alla inställningar och fyllt i din profil är din stream redo att startas. Allt du behöver göra är att marknadsföra din stream och lansera den!

Låt oss nu se hur du ska gå vidare med dessa två sista steg!

Hur du marknadsför din live stream innan du sänder

Se till att du delar länken till din live stream på dina sociala medier.

 • Har du redan en aktiv kanal i sociala medier? Använd den för att locka människor till din stream.
 • Du kanske upptäcker att många människor inte är intresserade av din live stream, men andra kanske är det och de behöver veta!
 • Men du kan också helt lansera din stream utan att marknadsföra den i flera veckor för att öva och testa hur bra den fungerar.
 • Att locka personer som du känner till din stream kommer att bidra till att öka ditt totala antal tittare, och när Twitch rankas efter antal tittare är detta extremt viktigt för att stå ut i toppen av streamingen.
 • Du kan hitta fler främjande tips i våra 41 främjande tips för Twitch-streamare!
 • Glöm inte att hålla din instrumentpanel öppen för att övervaka hälsan hos din stream och Twitch-chatten medan du streamar.

 

Planering före sändning

stream twitch

 

Det finns ett antal saker som du kan göra före flödet för att vara så förberedd som möjligt.

Här är en checklista nedan som kan hjälpa dig, jag hoppas att den är användbar!

 1. Det rekommenderas att du startar om din dator innan streamingen, ifall det finns program som körs som inte behövs.
 2. Öppna ditt streamingprogram (t.ex. OBS eller Streamlabs).
 3. Förbered musiken som du eventuellt spelar i bakgrunden.
 4. Fungerar ljudet, fungerar videon, är belysningen bra?
 5. Öppna din twitch-chatt redo att gå igång och se till att dina moderationsrobotar fungerar.
 6. Se till att du har vatten, ett lätt mellanmål och sitter bekvämt.
 7. Sista minuten-kontroll av ljud och video
 8. Din livestream är klar!
 9. Avsluta din live stream
 10. Granska din stream - Vad kunde du ha gjort bättre? Hur ser statistiken ut?
Andra saker att tänka på är vilka spel du spelar, ditt schema och vilka ämnen du kommer att ta upp.


Andra streamers har redan sagt att de använder några post-it-lappar på sitt skrivbord för att ställa frågor och starta samtal.

 

Vad ska du göra när den första sändningen är slut?

När din första direktsändning är över rekommenderar vi att du går igenom ditt material och ser till att det är inspelat (se hur du gör detta i inställningarna ovan).

Gör anteckningar om vad som gick fel under din första stream: Var ljudnivåerna korrekta? Hade din dator problem under de mest grafiska momenten i spelet?

Stream avslutades

Fanns det några höjdpunkter som du kan göra en video av och dela på Twitch och sociala medier? Kan du exportera din video till YouTube?

Kolla in statistiken och se hur populär du var!

Hur mycket kan en nybörjarstreamer förvänta sig att tjäna?

När en streamer börjar kommer han eller hon förmodligen inte att tjäna någonting på att streama. Twitch betalar dig inte, du kan inte tjäna pengar på YouTube-annonser och du har inte tillräckligt med uppmärksamhet för att börja be sponsorer om pengar. Även om du kanske kan få donationer, utan en lojal publik omedelbart, är det osannolikt.

Samma sak gäller för alla former av innehållsskapande eller företagande. Du måste arbeta först innan du kan börja tjäna pengar.

Voir le lustre mario

Ibland kan viljan att tjäna pengar så snabbt som möjligt förstöra dina chanser att tjäna ännu mer pengar senare. En del streamers inrättar inte ens en donationssida förrän någon frågar dem "hur kan jag donera till dig?".

Ingenting kommer att hända för att du "vill ha det", tyvärr är det ingen av oss som når dessa mål genom tur och sporadiskt arbete. Du måste planera, hitta din nisch, engagera dig konstant, arbeta hårt, ta streaming på allvar och uthärda tålamod för att nå dessa mål.

Ha tålamod och vänta på att möjligheten ska dyka upp. Då kan du börja göra din verksamhet till ett företag.

donnation twitch

Skapa en stark visuell bakgrund för att sticka ut

Du har nu alla verktyg du behöver för att komma igång på Twitch! Som expert på området vet du nu hur du ska konfigurera din profil och skapa den design och det varumärke som gör att du sticker ut på plattformen!

Men ännu mer än alla dessa element, är du medveten om att layouten av din inredning är lika viktig?

Det är därför vi genom vårt varumärke Gamer Aesthetic erbjuder många dekorationer gamer style ''Aesthetic''. De är både vackra och bländande och passar perfekt för att täcka en vägg eller för att försköna en spelhylla!

Upptäck nu vårt breda utbud av dekorationer genom att klicka direkt på bilden nedan!

Gamer Aesthetic Deko

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.