Twitch och Facebook Gaming: Det Bästa ?

Twitch och Facebook Gaming: Det Bästa ?

av läsning

Twitch, den största plattformen för live-streaming i världen, dominerar fortfarande branschen för streaming av videospel. Den har varit en stöttepelare i branschen i många år, men det var inte länge sedan YouTube och Facebook anslöt sig till festen.

Förra året köpte Facebook Mixer, så nu har vi att göra med en uppgörelse mellan Twitch och Facebook, tills YouTube tar en större andel. Idag ska vi göra en djupdykning i Twitch och Facebook Gaming.

Så om du är intresserad av spel och streaming vill du med största sannolikhet ta en titt på denna värdefulla information för att se om det finns några möjligheter som väntar på dig i din streamingresa. Låt oss dyka in i det här nu!

Gamer Aesthetic Neon

Vilken är den Bästa Plattformen : Twitch eller Facebook Gaming ? 

Facebook Gaming ger bättre betalt, har en bättre mobilapp och är lättare att utveckla för nya streamers, men Twitch har en mycket större publik och många fler användare än någon annan plattform för live-streaming.

Därför är din potential för tillväxt och framgång på Twitch mycket större än på Facebook Gaming, vilket gör Twitch till den bästa plattformen i våra ögon.

När kampen om streamingens överhöghet rasar vidare kan det bara finnas en vinnare. I åratal har det varit Twitch som har dominerat branschen för streaming av videospel. Men är streaming på Facebook bra? Har de lärt sig av att i åratal se Twitch förfina sin streaming plattform?

twitch vs facebook gaming

 

Som det ser ut nu har Facebook inte bara lärt sig ett och annat av Twitch, utan är också redo att ta sig an Twitch på ett sätt som Twitch förmodligen inte kommer att gilla.

Nedan följer de funktioner som gör varje plattform stark. Vissa av dessa funktioner finns på båda plattformarna. Andra är det inte. Låt oss ta en titt och utvärdera de alternativ som står till buds. När man tittar på det väsentliga är beslutet svårare än man kanske tror.

Funktioner som Finns på Twitch och Facebook Gaming

Funktioner som är gemensamma:

 • Dedikerad mobilapp
 • Integrerad analys
 • Flera olika former av intäktsströmmar
 • Creator Bootcamp/Kurser/Videor för att lära dig allt du behöver veta om streaming.

Det finns flera likheter mellan dessa två plattformar. Funktionerna kan vara likartade, men de är på intet sätt lika. Ta en titt på vad vi har att säga om appar, till exempel.

Arkad Rum Neon

Särskild mobilapplikation

Både Twitch och Facebook Gaming har en mobilapp som gör att du kan ansluta till deras plattformar på din smartphone. Även om båda dessa streaming plattformar har en särskild app är skillnaden mellan Twitch och Facebook ganska stor. Här är en titt på skillnaderna och likheterna mellan apparna.

Twitch-appen

När du först startar Twitch-appen hittar du en tråkig vit bakgrund, skjutreglage och klassiska sektioner utlagda på skärmen. Inget extraordinärt för en spelplattform som är så cool som Twitch. En liten besvikelse!

När du öppnar Twitch-applikationen för första gången är utseendet enkelt och fyra huvudsektioner syns på min smartphone:

 • I den övre baren visas vår profilbild och några ytterligare knappar som knappen "cast to TV" (för att, tack vare Chrome Cast, kunna titta på strömmar på en tv), en anmälningsmapp, en kommentarssektion för privata meddelanden från appen och en symbol med förstoringsglas för sökning.
 • Reglaget för de spårade kategorierna är tydligt synligt under den övre menyraden. Det är flaggskepps elementet på applikationens startsida, som låter oss veta vart vår första uppmärksamhet går.
 • I följande kategorier är reglaget ett rullande avsnitt som visar mig några rekommenderade kanalliv.
 • Slutligen finns det en annan typ av menyrad längst ner på min skärm. Den visar en: en hjärtformad "följ"-symbol, en upptäckarkompass-symbol, en navigations symbol och en symbol för en e-sportcup.
  Twitch mobilapplikation

  Och det var allt. Detta är programmets huvudskärm. Om vi går lite djupare in i applikationens funktioner kan vi se att det är möjligt att navigera till stream hanteraren, kontoinställningarna och andra ganska användbara ställen.

  När du klickar på min profilbild öppnas en annan sida, och det är här du hittar den mest användbara informationen som streamer (när du inte tittar på en stream, förstås). Det är här du kan komma åt stream hanteraren, som nämndes ovan, och där du kan navigera för att gå live, direkt från din telefon.

  Jag har inte lekt så mycket med streaming funktionen ännu, men den verkar helt enkelt tillåta dig att streama live video och ljud med hjälp av telefonens inbyggda mikrofon och kamera.

  Jag tror inte att telefonen eller appen har förmågan att a) streama en direktsänd match till min smartphone, samtidigt som jag b) spelar in mig själv med kameran och mikrofonen och, som sagt c) sedan skickar match mixen till telefonen, direkt video och ljud. Jag tror att min telefon skulle smälta innan den klarar av att hantera en sådan belastning.

  Upptäck Mario Lampa

  Att gå live från en smartphone med Twitch-applikationen liknar Tik Tok eller andra live-video applikationer för selfie videor. Den enda skillnaden är att Twitch används, en plattform som vanligtvis är reserverad för videospel.

  I appens livestreaming process är det möjligt att välja flera olika kategorier, så appen behöver inte nödvändigtvis användas enbart av videospelssändare. Det finns till exempel en kategori för musiker. Så du kan organisera live-streamingkonserter med din originalmusik, om du känner för det.

  Och det är allt som finns att veta om Twitch-appen. Även om det första gången hela teamet fick testa den tog oss alla ett tag att lista ut var man ska gå för att live-streama eller få tillgång till livehanteraren, är det ganska enkelt.

  I mitt fall trodde jag att om jag klickade på min symbol skulle jag komma till inställningar och liknande, vilket jag också gjorde. Jag trodde inte heller att det som skulle kunna vara en viktig funktion i appen, en funktion som skulle kunna konkurrera med Tik Tok och liknande, skulle slängas in i en meny där inställningarna finns; det är lite offside, enligt min mening.

  På det hela taget är appen grundläggande och endast användbar för spelare som vill titta på streams. Den har sina användningsområden för streamers, men jag ser inte att den är lika användbar som den skulle vara för musiker eller till och med personer i helt andra nischer som försöker slå sig in i live-streaming världen.

  twitch android

  Facebooks gaming applikation

  Vi måste ge kredit där kredit är skyldig! Och trots vår kärlek till Twitch-plattformen har Facebook Gaming en mycket bättre app! Det är natt och dag! Här är vad du kan se vid första laddningen:

  • När du startar appen för första gången visas den i mörkt läge. Detta är ett mycket bättre första intryck än vad du får med Twitch-appen, som som, som nämnts ovan, var ganska nedslående.
  • Vi har återigen en meny i toppfältet, som är mindre än den i Twitch-appen. Den visar Facebook Gaming-titeln, en ikon för sök förstoringsglas, en avisering klocka och profilen för mitt Facebook-konto.
  • Under den här menyn finns ytterligare en meny med pillerformade knappar. Här är den första knappen som sticker ut i en ljusblå färg en knapp för att starta en live stream. Till skillnad från Twitch-appen uppmuntrar Facebook-appen till att gå live, direkt på huvudskärmen. Jag kan direkt se att den här appen är mer framgångsrik på grund av den här placeringen.

  I samma pillmeny finns sedan en klippknapp, en spårningsknapp, en spel spårnings knapp och en gruppknapp.

  • Under piller menyn hittar jag ett meddelande om att jag nyligen anslutit mig till Facebook och tackar mig osv.
  • Under Facebook-meddelandet följer en upplyst skjut registrering, och här finns flera bilder på streamers som jag följer, sedan spel som jag också följer. Men det som skiljer den här appen från Twitch är det som finns under min spårningslist.
  • Eftersom Facebook Gaming-appen är avsedd för spelare är nästa avsnitt en rullgardins ruta med spel som du kan spela direkt på din telefon. Men det är enkelt att live streama alla spel som finns på min telefon. Faktum är att jag enkelt kan spela vilket spel som helst på min telefon och live streama det till Facebook med hjälp av Facebook Gaming-appen.

  Jag har lekt med Twitch-appen, men den verkar bara låta dig spela in och sända som en selfie. Med Facebook Gaming-appen kan streamare göra det de gör bäst, direkt från sin telefon. Även om det inte finns någon livekamera inspelning, utan bara spelet. Men det är mycket bättre än att inte kunna streama ett spel alls, eller hur?

  • Slutligen, längst ner på skärmen finns den sista menyn, som innehåller en "hem"-knapp, en "gamepad"-knapp för att snabbt starta spel direkt på telefonen, en "glass"-knapp för att snabbt starta en stream-browsing-funktion och slutligen en "kommentar"-ikonen för att snabbt få tillgång till meddelandehantering.

  Facebook-appen är mycket mer av en app för spelare och streamers, medan Twitch-appen är mycket mer av en app för tittare.

  Inbyggda analysverktyg

  Båda plattformarna har inbyggda analysverktyg som gör att du kan se vad som händer med dina tittare bakom kulisserna.

  Jag är ganska ny när det gäller analysdelen av dessa plattformar, men jag kan säga följande: När jag inrättade mina kanaler på båda plattformarna tyckte jag att Facebook Gamings analysverktyg var mycket mer djupgående än Twitchs.

  twitch logotyp

  När jag laddar för första gången kan jag till exempel bara justera tiden i 30-dagars intervaller på Twitch-informationssidan. På Facebook Gaming-analys sidan kan jag däremot välja igår, de senaste sju dagarna eller de senaste 28 dagarna.

  De olika monetariserade strömmarna

  Okej, båda plattformarna är ganska bra på detta. Fast på grund av karaktären hos Facebooks publik har många upptäckt att det är mycket lättare att bygga upp en publik på Facebook Gaming än på Twitch. Och det faktum att Facebook tenderar att betala bättre är ytterligare en faktor att ta hänsyn till.

  Instruerande kurser

  Båda plattformarna är bra på att erbjuda undervisning. Jag kan inte säga att den ena är bättre än den andra.

  Jag var tvungen att konsultera båda för vissa saker som jag behövde hjälp med när jag kom på hur jag skulle streama på respektive plattform. Båda var lika hjälpsamma, så jag skulle säga att varje plattform är på rätt väg i det avseendet.

  Funktioner i Twitch-plattformen

  • Dominerar branschen med massiv kontroll av marknadsandelar.
  • Byggd runt spelarna, för spelarna.
  • Stark fanbas av lojala streamers och tittare.
  • Integrerad sida för enkel tillgång till verktyg/programvara för streaming/inspelning.
  • Utökningar som är tillgängliga från plattformen.
  • In-game loot för utvalda spel.

  Pay-it-forward-kulturen uppmuntrar till att donera pengar till streamers.
  Som du kan se har den här plattformen en uppsjö av imponerande funktioner. Den har inbyggda verktyg, bonusar i spel för att locka tittare, en kultur av givande och naturligtvis den största marknadsandelen i spelvärlden, utan tvekan.

  Det är bara att ta en titt på diagrammet nedan, som följer Facebooks funktioner, så ser du hur Twitch dominerar branschen.

  Funktioner i Facebooks Gaming Plattform

  • Flera teman, inbyggd plattform för förinspelad video, liknande YouTube.
  • Massiv räckvidd till 1 miljard Facebookmedlemmar världen över.
  • Sociala inlägg på Facebook direkt på skaparens studiosida, vilket gör det enkelt att marknadsföra kanalen (social marknadsföring på plattformen).
  • Facebook äger Instagram, vilket fördubblar möjligheterna till social marknadsföring.
  • Annonsering på sidan (Facebook-annonser) integrerad i plattformen.
  • Integrerad ljudsamling för att lägga till ljud för Facebook eller Instagram.
  • Mixer förvärvades nyligen, vilket utgör en betydande del av marknaden.
   facebook gaming tapet

   Återigen kan vi se att Twitch inte är den enda som erbjuder unika funktioner. Det finns flera funktioner som är gemensamma för båda plattformarna. Och det finns flera funktioner som den ena har som den andra inte har.

   Låt oss dyka lite djupare ner i dessa funktioner och gå till botten med dem, ska vi?

   Vem får den största marknadsandelen? Twitch eller Facebook?

   År 2020 var (enligt uppgifter från Stream Hatchet) Twitch helt klart den streaming plattform som dominerade marknaden! Det verkar som om detta fortfarande är fallet idag.

   Vem betalar bättre mellan Twitch eller Facebook?

   Facebook Gaming betalar för närvarande mer än Twitch eftersom 100 % av de pengar som tjänas in från prenumerationer går till streamern. Facebook Gaming tar inte en del av dessa pengar för närvarande.

   Twitchs krav för affiliate- och partnernivå

   Att få betalt för sin streamning är en fantastisk känsla, särskilt om du älskar det du gör. Men innan du får betalt måste du kvalificera dig för monetarisering.

   I följande tabell beskrivs kraven för att få tillgång till Twitchs affiliate- och partner nivåer. Tänk på att uppfyllandet av dessa krav inte garanterar godkännande.

   gaming uppsättning
   Detaljerade uppgifter om kravenAffiliate-nivåPartnernivå
   Streamingtid under de senaste 30 dagarna 8 timmar25
   timmar
   Antal unika streamingdagar under de senaste 30 dagarna 7 dagar12
   dagar
   Genomsnittligt antal åskådare per stream3 tittare75
   tittare eller mer
   Antal abonnenter som nåtts 50 eller fler abonnentern/a

   Intäktsbelopp för Twitch-affiliates och partners

   Twitchs affiliates och partners kan tjäna pengar på följande sätt, med följande betalningsbelopp:

   Donationer - 100 % av pengarna från donationer som INTE görs direkt till Twitch (via tredje parter som Streamlabs) går till streamern.

   Bits - Streamers får 0,01 dollar per bit.

   Prenumerationer - 50 % av prenumerationsavgiften går till affiliates. Vissa specialerbjudanden kan gå upp till 70 % för bästa Twitch-partner, men det är specialerbjudanden, så räkna inte med det.

   Annonser - Detta varierar beroende på tittare, men i allmänhet får en streamer cirka 250 dollar per 100 prenumerationer per månad.

   Monetariseringskrav för Facebook-skapare

   Monetarisering Krav
   Pub i Stream10 000 följare minst 30 000 x 1 min. Minst antal videovisningar (minst 3 minuter långa videor) under de senaste 60 dagarna.
   Abonnemang för fansMinst 10 000 följare, 50 000 inläggsengagemang under de senaste 60 dagarna ELLER 180 000 videovisningar under de senaste 60 dagarna.
   StjärnorDu måste delta i Level Up-programmet: Skapa (eller konvertera en sida) en sida för skapande av spelvideor. Få minst 100 följare. Strömma inom 14 dagar i minst 2 dagar. Inom 14 dagar ska du streama i minst 4 timmar totalt.
   samarbeten med varumärken 

   1 000 följare minst15 000 inläggsengagemang under de senaste 60 dagarna ELLER180 000 videovisningar under de senaste 60 dagarna ELLER 30 000 x 1 minut, minsta antal videovisningar (minst 3 minuter långa videor) under de senaste 60 dagarna.

   Betalningsbelopp för Facebooks skapare

   • Stream Advertising - betalningen baseras på CPC (kostnad per klick) och annonsvisningar. Betalningsformeln är:(Impressioner x CPC)/1 000 = betalning i dollar.
   • Fan Abonnemang: Facebook kommer inte att ta ut någon provision på de 4,99 USD som betalas av prenumeranter förrän i augusti 2021. Om en prenumerant betalar via mobilen (Apple iOS eller Google Android) är betalningen dock endast 70 % eftersom mobil leverantörerna tar en andel på 30 %.
   • Stjärnor - per stjärna - 0,01 USD.
   • Samarbeten med varumärken - betalningen varierar
   strömning gaming uppsättning

   Varför är Facebook Gaming Bättre än Twitch ?

   Facebook Gaming är bättre än Twitch när det gäller mobilappen, det är lättare att förstå för nya streamers och Facebook betalar mer för monetarisering än Twitch.

   Det finns några skäl till varför Facebook Gaming är bättre än Twitch. Medan Twitch har funnits och fortfarande dominerar branschen för gaming streaming har Facebook, i och med sitt senaste förvärv av Mixer, positionerat sig för att inte bara konkurrera med utan även överträffa Twitchs spelplattform. Låt oss ta en titt på hur de går tillväga för att uppnå detta.

   • En bättre app - Från det ögonblick den öppnades och än idag erbjuder Facebook Gaming-appen fler funktioner och är lättare att navigera än Twitch-appen.
   • Lättare tillväxt för nya streamers - Att vara ansluten till världens största sociala medieplattform är en enorm hjälp när det gäller att utveckla en ny stream.
   • Mer lönsam monetarisering - Jag har läst gång på gång att streamers tycker att Facebook är mer lönsamt för den genomsnittliga streamern. Twitch är bara mer lönsamt om du har många fans. Så om du är ny på streaming och vill tjäna pengar bör du börja med Facebook Gaming.

   Mixers dörrar stängdes den 22 juli 2020 för gott. Webbplatsen visar en sorglig enda sida som hänvisar till Facebook Gaming-plattformen. Streamare och tittare har assimilerats.

   Detta gör Facebook Gaming till en av de största plattformarna för live-streaming, uppbackad av världens största sociala medieplattform. Och Twitch ägs av Amazon, världens största detaljhandlare på nätet. Men Amazon ägde inte bara Twitch. Företaget äger också serveringstjänster, Alexa och mycket mer. Det är helt klart en kamp mellan tungviktarna.

   Och hur mycket jag än älskar Twitch verkar det som om den bättre plattformen är Facebook Gaming, men å andra sidan...

   Varför är Twitch bättre än Facebook Gaming ?

   Twitch är bättre än Facebook Gaming eftersom det har en större publik för live-streaming, bättre anpassningsmöjligheter och slutligen flera videospelsamarbeten. Även om Facebook Gamings inträde på marknaden kan vara lättare, har Twitch i slutändan en mycket större tillväxtpotential än Facebook Gaming.

   Visserligen har Facebook Gaming några starka argument för att rättfärdiga sin överlägsenhet. Men Twitch har siffrorna. De håller större delen av branschen i ett fast grepp. Twitch var den första stora plattformen för spelare som fram till för inte så länge sedan bara streamade spel. Denna exklusivitet har gett dem en plats i spelkulturen. Men låt oss gå igenom alla anledningar, inklusive den här.

   • Massiv populär överlägsenhet - Du behöver inte oroa dig för brist på tittare på Twitch-plattformen. Det finns nämligen gott om dem. Plattformen har över 70 % av marknaden för streaming av videospel.
    streamer

    Twitch-plattformens enorma popularitet har gjort mycket mer än att bara erbjuda en fantastisk plats för spelare att sända sitt innehåll.

    Den har skapat ett helt samhälle. Och den gemenskapen är ryggraden i professionell e-sport. Det är en stor och växande gemenskap med en känsla av lojalitet. Därav donations systemet som är så allmänt antaget inom spelvärlden.

    • Anpassning - Tack vare Twitchs samarbete med program med öppen källkod som OBS har det uppstått en uppsjö av streaming program och tillägg, och Twitch delar öppet med sig av dem på sin plattform. Detta gör Twitch långt överlägset när det gäller anpassningsmöjligheter.

    De anpassningsmöjligheter som finns med alla tillgängliga tilläggsprogram är exceptionella på Twitch-plattformen. Och med den öppna källkodsvärlden som blomstrar saker som StreamlabsOBS och all annan kompatibel programvara, den ytterligare anpassningen med den uppsjö av tillägg som erbjuds direkt på Twitch-plattformen, är det svårt att inte kröna Twitch här och nu.

    • Partnerskap med videospel - Eftersom Twitch har dominerat så länge har många spelutvecklare ingått partnerskap för att erbjuda belöningar i spelet när man tittar på streams som är kopplade till deras videospel på plattformen. Detta incitament är enormt på Twitch. Och även om du kan hitta den här typen av belöningar på andra plattformar finns det ingen plats där de är mer rikligt förekommande än på Twitch.

    I och med Facebooks förvärv av Mixer har fler och fler streamare varit tvungna att vända sig till den plattformen. Men Twitch har fortfarande en lojal fanskara av streamare och spelare som inte kommer att gå någonstans inom den närmaste tiden.

    Kan Twitch samtidigt streama till Facebook (och vice versa) ?

    Det här är en rolig fråga eftersom Twitch tekniskt sett inte streamar till Facebook som du kanske tror. Däremot kan DU streama samtidigt på Twitch och Facebook Gaming med hjälp av ett tredjepartsprogram. Förstår du nu varför frågan är lite missvisande?

    Hur som helst, om du vill sända på flera plattformar samtidigt är vi på gamer aestetic alla Streamlabs OBS Prime-användare. Genom att uppgradera till Streamlabs Prime kan du sända din live stream på olika webbplatser som Twitch, Facebook Gaming, YouTube Gaming osv. Dessutom får du en liten rabatt om du använder min kod här.

    gaming symbol

     

    Det finns dock för- och nackdelar med multi streaming. Först och främst måste du tänka på monetarisering. De flesta plattformar har strikta regler för var du kan sända din stream när pengar är inblandade.

    På Twitch kan en affiliate till exempel inte sända sin stream på någon annan kanal under minst 24 timmar efter sändningen på Twitch. Och om du bryter mot den här regeln kommer de inte bara att veta om det, utan de kommer förmodligen att förbjuda dig för det. Inte en bra start på din streaming karriär.

    Är Facebook Gaming Verkligen Intressant ?

    Facebook Gaming är bra eftersom det har ett lättanvänt gränssnitt och redan är anslutet till världens största sociala medieplattform. Den erbjuder också betydande fördelar jämfört med andra plattformar för live streaming.

    Problemet med att försöka säga att Facebook Gaming är bra eller inte är att svaret är subjektivt. Vissa människor föredrar Facebook Gaming framför Twitch eller YouTube. Och utan någon jämförelse, om vi bara försöker avgöra om plattformen är "intressant", måste vi först definiera vad som är "intressant".

    Den första definitionen jag tar hänsyn till när jag tittar på en streaming plattform är om den har anständiga streamers som visar delar av de spel jag gillar. Jag skulle kunna gå ner i kaninhålet och försöka definiera vad en bra streamer är...

    facebook gaming

    Låt oss bara säga att han är en smart person som håller min uppmärksamhet på skärmen och underhåller mig. Och det är bäst att han spelar ett spel som jag också spelar, annars är jag inte säker på att jag skulle titta på hela tiden.

    Problemet med denna definition är att det är min åsikt. Du har förmodligen en annan åsikt än jag. Det bästa är att gå och kolla in plattformen själv. Det är det enda sättet att få ett legitimt svar som låter rätt för dig. Men jag måste säga att den inte är alltför usel. Inte alls för dåligt. Det är bara min åsikt (hela Gamer Aesthetic-teamet tycker också om Twitch).

    I slutändan är Twitch och Facebook Gaming båda solida plattformar. Jag föreslår att du provar dem båda och ser vilken som fungerar bäst för dig. Och om du vill piffa upp din streamer bakgrund är du välkommen att kolla in hela vår samling av Gamer Aesthetic deco genom att klicka direkt på bilden nedan!

    Gamer Aesthetic Deko

    Lämna en kommentar

    Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

    Recevez nos articles dans votre boite email.