Hur Gör Man en Snygg Gaming Uppställning? (med 10 tips)

Hur Gör Man en Snygg Gaming Uppställning? (med 10 tips)

av läsning

Det finns människor som älskar videospel, och det finns de som verkligen älskar videospel! Oavsett om videospel bara är en hobby för dig eller om du är en seriös spelare som spelar i timmar varje dag, är du förmodligen stolt över din gaming uppställning.

Kanske funderar du på att inrätta ett spelutrymme för PC-spel. I så fall kommer du att uppskatta den här guiden. Vi kommer att titta på 10 tips som du kan använda när du skapar din gaming uppsättning.

Nu sätter vi igång!

Uppstäck Tetris Lampa

1. Allt börjar med en bra stol

De flesta guider kommer att säga att allt börjar med en bra dator. Och det är sant att en bra speldator som inte lagrar och kan köra de senaste stora spelen är avgörande för att du ska kunna njuta av din gaming upplevelse.

Men om du inte har en bra stol eller en bra stol kan du få ont i ryggen, vilket kan leda till allvarliga ryggproblem.

Om du är en ivrig spelare kommer du att tillbringa timmar i din stol. Din stol bör vara mer än bara en plaststol av dålig kvalitet. Den bör vara en investering i din komfort och hälsa.

2. Välj en bra dator

En högklassig dator ger dig bättre prestanda än vad du skulle få från även den bästa spelkonsolen. När du väljer en dator ska du välja en som har en processor som klarar av att hantera avancerade spel.

En dator för spelare är utrustad med ett dedikerat grafikkort. Det är utformat för att ge en jämnare bildfrekvens och mindre grafik fördröjning.

Eftersom din dator kommer att ha en kraftfull processor vill du ha en som har ett kylsystem. Du måste bestämma om du vill ha en traditionell kylfläns eller kylfläkt eller om du behöver ett vätskekylsystem.

pc gamer

3. Val av lämplig bildskärm

Prioriteringarna för en bildskärm som används för spel skiljer sig från prioriteringarna för en bildskärm avsedd för allmän användning. En spelmonitor bör ha en snabb uppdateringsfrekvens, förbättrade svarstider och bättre färgprecision. Ju högre uppdateringsfrekvens, desto jämnare blir bilden. Du måste också välja mellan flera panel tekniker. Dessa inkluderar TN, IPS och VA.

gamer pc-skärm

4. Använda en projektor för att spela upp

När du väljer en projektor måste du hitta en med rätt antal lumen för din installation. Du vill ha en projektor med låg responstid och rätt bildupplösning för dina behov.

Om du spelar i ett mörkt rum utan mycket omgivande ljus kan du nöja dig med en projektor med 1500 lumen. Men om du spelar i ett ljusare rum med mycket omgivande ljus behöver du en projektor med 3 000 lm eller mer.

När du funderar på en projektor för spelare kan du också vilja dubbla din befintliga hemmabio-projektor, eftersom kvaliteten ofta kan vara något bättre.

gamer-projektor

5. Hitta rätt skrivbord

Ett spelbord är centrum för din spelupplevelse. Att ha rätt skrivbord gör skillnaden mellan att vinna spelet i de sista sekunderna och att låta spelet gå dig ur händerna. De faktorer som du måste ta hänsyn till är priset och storleken på ditt skrivbord.

När det gäller storleken måste du se till att den passar det rum du spelar i. Detta låter enkelt, men det är förvånande hur många som förbiser detta. Du måste hitta ett skrivbord som är bekvämt och som du är stolt över att visa upp.

gamer skrivbord

6. Hitta en bra styrenhet för din dator

Alla spel du spelar blir roligare om du har en bra hand kontroll i handen. Vissa av kontrollerna för dina spelkonsoler är kompatibla med din dator.

Den trådlösa Xbox-kontrollen kan till exempel fungera lika bra på en Windows 10-dator som en trådbunden kontrollör. Det finns både trådbundna och trådlösa alternativ för styrenheter, som varierar i pris från 20 till 200 dollar.

7. Hitta rätt belysning

Smart belysning är inte bara till för att släcka och tända ljuset. Smarta glödlampor kan till och med förbättra din gaming plattform med ljus som matchar takterna i dina spel. De kan göra hela ditt hus till en levande visualisering.

Genom att hänga upp ett RGB-ledband på baksidan av ditt skrivbord kan du dessutom se att ljuset från bandet reflekteras på väggarna och när de vanliga lamporna i dina rum är släckta ger det din uppställning en fantastisk ljuseffekt!

belysning gaming uppställning

8. Ett bra tangentbord för gamer

Det råder ingen brist på trådlösa tangentbord. De är dock inte utformade för spelande. Ett bra trådlöst gaming tangentbord för spelare har ingen fördröjning. Det ger dig den taktila känslan du söker, samtidigt som det ger dig de multimediaknappar och makrotangenter du behöver.

9. En gaming mus

Behöver du nödvändigtvis en dedikerad gaming mus ? Nej, vilken tvåknapps mus som helst duger. Det är dock bäst att välja en gamermus, eftersom de vanligtvis har avancerade optiska lasersensorer. De flesta spelmöss tillåter en viss grad av anpassning från användarens sida.

De har vanligtvis några extra knappar för gamers och gör det möjligt att justera känslighet och hastighet i farten. Om du är orolig för priset behöver du inte vara det. De flesta av de bästa gaming mus har samma funktioner som budget alternativen.

gamer mus

10. Att välja ett gaming headset

När du väljer ett gaming headset letar du efter något som gör att du kan njuta av alla spelets ljud utan att störa andra. Ljudkvaliteten är oerhört viktig. För att få den ljudkvalitet du vill ha måste du välja ett headset med en drivrutin på 45 mm eller mer.

Det finns ett antal spel som inte kan spelas utan ett lag, så du vill att ditt headset ska ha en bra mikrofon.

Komfort är en annan faktor att ta hänsyn till. Annars kan det bokstavligen bli smärtsamt för dina öron att spela ett spel i flera timmar i sträck.

Bestäm om du vill att ditt headset ska vara öppet eller stängt. Med ett öppet headset kan du höra ljuden runt omkring dig. Men om du är en seriös spelare som vill fokusera enbart på spelet är ett stängt headset det rätta alternativet för dig.

gamer hörlurar

Slutligen bör du bestämma om du vill ha ett trådbundet eller trådlöst headset. Vissa avancerade gaming headset finns i båda versionerna.

Som du kan se är det mycket som krävs för att skapa den ultimata gaming uppställningen hemma. Var och en av de ämnen som vi har behandlat skulle kunna vara föremål för en egen artikel, och vi kan komma att återkomma till några av dessa punkter i framtiden.

11. Dekorativa föremål för nördar/spelare

Vad kan vara bättre än en vacker uppställning dekorerad med många dekorativa föremål som kristall lampor, figurer, neonljus och en dämpad och färgad belysning tack vare en RGB-ledremsa? Perfekta kompletterande element för att lägga till din personliga touch till ditt gaming rum!

Om du också vill dekorera ditt gaming rum med några dekorativa föremål utöver all den utrustning som tidigare nämnts i den här artikeln, är en liten rundtur i hjärtat av våra olika samlingar av estetisk gamer-dekoration nödvändig! Klicka på bilden nedan för att upptäcka mer!

Gamer Aesthetic Dekoration

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.