Hur Mycket Kostar ett Gaming Room ?

Hur Mycket Kostar ett Gaming Room ?

av läsning

Med högkvalitativ grafik och avancerade scenarier har den tid som spenderas på spel ökat och därför vill många människor ha ett eget spelrum i sovrummet, eller åtminstone i ett eget rum.

Om du funderar på att förvandla ditt rum till ett riktigt gaming rum undrar du förmodligen hur mycket det kommer att kosta. Vi har undersökt allt du behöver för att skapa ditt eget gaming room och har ett svar till dig.

Den genomsnittliga kostnaden för all utrustning för ett dedikerat gaming rum är cirka 25.000 sek. Kostnaden varierar beroende på vilken utrustning du väljer och dess tillbehör. Om du redan har en spelkonsol eller dator kan du räkna med att spendera minst 5000 sek på de ytterligare väsentligheterna. Men vissa människor spenderar ännu mer!

När du har läst färdigt den här artikeln vet du vad varje väsentligt föremål som ska installeras i ditt gaming rum kostar. Vi kommer också att svara på alla andra frågor du kan ha om din gaming rum inredning.

Nog med prat, låt oss börja!

neon game room

Kostnaden för en Gamer Dator och en Konsol

Det första du behöver till ditt game rum är en enhet som du kan spela på. Ditt första beslut bör vara om du vill spela på en fast dator, en bärbar dator eller en spelkonsol.

Om du väljer ett fast torn måste du välja en dator med en kraftfull processor, RAM-minne, ett bra grafikkort och gott om lagringsutrymme. Om du väljer att köpa en färdig gaming dator kan du räkna med att betala allt från 500 till över 1 500 dollar.

Om du väljer att specialbygga din dator kan du betala mindre eller mer, beroende på vilka delar du väljer att använda.

gamer pc dator

Det första du behöver till ditt gaming rum är en enhet som du kan spela på. Ditt första beslut bör vara om du vill spela på en fast dator, en bärbar dator eller en spelkonsol.

Om du väljer ett fast torn måste du välja en dator med en kraftfull processor, RAM-minne, ett bra grafikkort och gott om lagringsutrymme. Om du väljer att köpa en färdig gaming dator kan du räkna med att betala allt från 500 till över 1 500 dollar.

Om du väljer att bygga en bärbar dator för gaming kan du räkna med att betala mellan 6000 och 10 000 sek för ganska begränsade spelmöjligheter för nästan samma pris. Räkna med att betala mer för avancerade funktioner.

Datorskärm eller tv?

Om du har en dator eller en spelkonsol behöver du också en tv eller en skärm. Du behöver åtminstone en bildskärm med en uppdateringsfrekvens på 75 Hz, 1080p-upplösning och en svarsfrekvens på 5 millisekunder. Du kan dock också välja Nintendo Switch för drygt 3000 sek.

skrivbordsmonitor för spelare

En TV måste ha minst samma specifikationer. Du kan spela på en skärm eller TV med lägre specifikationer, men du kan bli besviken på dess utseende och funktion. Kostnaden för en tv beror på storlek och märke. Du kan räkna med att betala minst 100 dollar för en liten tv.

Gaming Tangentbord och Mus

En modern spelkontroll och gaming mus sitter tillsammans med ett tangentbord och hörlurar på ett bord i ett mörkt gaming rum.

Ett vanligt tangentbord och en vanlig mus kan göra susen, men om du vill skapa ett rum med en typisk spelarkänsla är det bäst att inkludera en dedikerad gaming mus och ett tangentbord.

gamer tangentbord och muspaket

 

De ger bättre spelupplevelser och fungerar smidigare än vanliga modeller. En grundläggande gaming mus eller ett grundläggande tangentbord kostar cirka 100-200 sek per styck. Vissa modeller kostar dock mellan 400 och 1300 sek.

Kostnaden för en gaming stol

Även om det finns många stolar som inte är gaming stol, men mer kontorsstolar som förmodligen är lika bekväma, är den främsta anledningen till att gamers väljer att köpa en gaming stol dess design.

upplyst gamer-stol

De är helt enkelt häftiga och kan verkligen bidra till utseendet på kontoret i ditt rum. De enklaste modellerna av gamerstolar kostar runt 800 sek, men vissa modeller säljs för upp till flera tusen dollar.

Att välja ett skrivbord

Du behöver en plats att ställa din dator på, så ett skrivbord är ett måste i ditt gaming rum. Kostnaden för skrivbordet beror på vilken storlek och stil du väljer.

Om du väljer att ha flera skärmar ska du se till att du väljer ett skrivbord som är tillräckligt stort för att rymma din utrustning. Medan billiga skrivbord kan köpas för cirka 800 sek, kan du räkna med att betala mellan 1500 och 15 000 sek för ett kvalitets skrivbord.

skrivbord för gamer

Ytterligare kostnader

Vi har gått igenom det viktigaste du behöver för att skapa ett gaming rum, men nu ska vi tala om några av de extra saker som du kanske vill inkludera.

Grafikkortet

För att få den bästa gaming upplevelsen vill du se till att din köpta gamer-dator har ett bra grafikkort, eller att din specialbyggda dator har det. Ett högklassigt grafikkort som GeForce 3070 kommer att vara utmärkt för spel och VR-headsets.

Det finns för närvarande lagerproblem för grafikkort, vilket gör att priserna är uppblåsta. På dagens marknad kostar ett grafikkort flera hundra dollar. Du kan hitta ett GeForce 3070 mellan 3400 och 8000 sek.

geforce rtx 3070 grafikkort

RGB-belysning

Även om du kan klara dig utan att belysa ditt rum kan det definitivt ge det något extra.

Lyckligtvis kan det vara ganska billigt att lägga till RGB LED-belysning(röd, grön, blå) i rummet och det finns många sätt att göra det på.

Det vanligaste är att köpa RGB-ljusband och fästa dem på baksidan av ditt skrivbord, till exempel.

uppställning gaming rgb

Dekorativa lampor

Även om det inte nödvändigtvis är nödvändigt vid första anblicken, kan en eller två sänglampor på skrivbordet eller TV-stället ge en trevlig, dämpad touch till belysningen utöver RGB LED-stripsen.

Om du vill investera i en bordslampa med varma färger, varför inte bara investera i en fin lampa på barnets tema med till exempel en lampa i form av spöket Pac-Man, Tetris eller till och med knappar från playstation?

Om du är frestad kan du hitta många modeller av gaming lampor via vår samling som du når direkt genom att klicka på bilden nedan!

Gamer Aesthetic Lampor

Ljudisolering

Om du delar hus med andra människor och vet att du är ganska högljudd när du spelar, kanske du vill ljudisolera ditt rum.

Du kommer att bli glad att veta att de flesta människor inte ljudisolerar hela sitt lekrum, utan istället använder ljudisolerade gardiner eller dörrtätningar.

Mycket buller kan komma ut under din dörr eller genom ett fönster. En ljuddämpande dörrstoppare kostar dig ungefär 100-200 sek.

Varför Har de Flesta Spelare tre Skärmar?

gaming uppställning med 3 skärmar

Du kanske har märkt att de flesta spelare har minst två monitorer, ofta tre. Varför är det så? Du behöver inte ha flera skärmar för att spela, men det finns vissa fördelar.

De flesta spelare har flera skärmar för att kunna multitaska. Det gör att du kan spela på en bildskärm och använda de andra för att streama eller titta på filmer eller youtubevideor. Vissa spel har chattfunktioner i spelet, och om du har två skärmar kan du ha öppen chatt på en separat skärm.

Vissa spelare väljer att ha flera skärmar för att få en mer uppslukande spelupplevelse. Istället för att köpa en böjd bildskärm kan de orientera två ytterligare bildskärmar runt en central bildskärm för att skapa en stor spelskärm. Detta är en bra idé för racingspel och spel som kräver ett stort visningsområde.

Kan du få en Bekväm Gaming Stol till ett Lågt Pris?

Vi nämnde tidigare att gamingstolar oftare köps för sitt utseende än för sin komfort. Det betyder dock inte att du inte kan hitta en bekväm gamingstol.

Komfort är subjektivt, och det som någon annan kanske tycker är bekvämt kommer du med all säkerhet inte att göra. Det bästa du kan göra är att undersöka gamingstolar och kolla in deras recensioner.

billig gaming stol

 

Om komfort är din högsta prioritet föreslår vi att du går till en butik och testar några stolar. Om du inte har något emot utseendet på en gaming stol är en kontorsstol förmodligen bekvämare för dig.

Så du kanske kan hitta ett bra värde för dina pengar. Om du vill hålla dig till en stol som typiskt sett är gjord för gaming är det tyvärr ganska svårt att fysiskt hitta en sådan.

Vilken är den Bästa Belysningsfärgen för Gaming ?

När du väl har din utrustning undrar du kanske vad du ska göra med belysningen. Det finns egentligen ingen färg som fungerar bäst per se; det är en fråga om personliga preferenser. De flesta föredrar att spela med svag belysning för att undvika bländning på skärmarna. Spelare väljer ofta RGB-belysning.

rbg gaming led

RGB-belysning står för rött, grönt och blått, och dessa pigment används för att skapa många olika färger. Spelare väljer RGB-belysning för att kunna välja en färg utifrån sitt humör eller den känsla de vill skapa.

Du kommer ofta att se många delar av gaming utrustning med färgskiftande funktioner. tangentbord för gaming, möss och skärmar kan alla köpas med RGB-belysning. Du kan också köpa RGB-ljusband som du kan placera bakom skärmar och under ditt skrivbord. Möjligheterna till anpassning är oändliga.

Kan vi inrätta ett gaming rum med en liten budget ?

Ett gaming rum kan göras till ett mycket överkomligt pris, men det är mycket lätt att spendera tusentals dollar för att skapa ett fantastiskt gaming rum om du vill. Bestäm dig för en budget och håll dig till den!

Om du å andra sidan någonsin vill starta en samling retro gaming därtill kommer det att medföra många extra kostnader, särskilt eftersom många kultspel på konsoler som NES, Megadrive eller Nintendo 64 är värda en förmögenhet nuförtiden.

Om du inte äger dem eller inte har dem längre och du fortfarande har kvar dina gamla konsoler på vinden. Du kommer att kunna köpa dessa spel till ett lägre pris med retro replika spelkassetter. Annars hittas de ofta i specialbutiker, garage försäljningar eller på webbplatser som ebay, le bon coin.

Neon Game Room

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.