Hur Skapar Man en Unik Gaming Uppställning ?

Hur Skapar Man en Unik Gaming Uppställning ?

av läsning

Oavsett om du gillar att spela på en dator eller en spelkonsol kan rätt miljö göra stor skillnad för din spelupplevelse. Gamer Aesthetic-teamet har sammanställt den ultimata guiden för dig och ger dig viktiga tips och tricks för att skapa en optimal spelmiljö.

Vi har sammanställt en lista över den utrustning som vi anser vara nödvändig för att bygga en exceptionell gameruppsättning som du kommer att känna dig nöjd med under flera timmars spelande. Då sätter vi igång!

Gamer Aesthetic Lampor

Konfigurationen av en bra datorinstallation: De viktigaste komponenterna

En PC gaming uppsättning, som av spelare ofta beskrivs som en "stridsplats", består vanligtvis av en spelstol, ett spelbord, ett tangentbord och en mus samt en eller flera bildskärmar. När du har dessa väsentliga delar på plats kan du börja utrusta och anpassa din setup, men först ska vi diskutera hur du väljer dessa väsentliga komponenter.

En bra gamer-stol

Vad är en spelarfåtölj ?

En gamer stol är en stol som är särskilt utformad för att underlätta för videospelare och som gör att du kan sitta med en bra hållning. Även om en gamer stol inte hjälper dig att vinna spel, bidrar den till din ryggrads hälsa.

Icke desto mindre kan en friskare ryggrad och varaktig komfort ge dig de element som krävs för att lyckas med spelandet.

Gaming stol för PC

Vi kan tänka oss att du kommer att tillbringa en stor del av din tid i din gaming stol, och därför är det viktigt att du väljer en stol som är väl anpassad till dina behov. Att investera i en gaming stol av god kvalitet kommer inte bara att förbättra din allmänna komfort, utan även kvaliteten på ditt spelande och rummets övergripande aesthetic.

Även om PC-gamer stolar kan se ut som en vanlig kontorsstol erbjuder de mer när det gäller stoppning och ryggstöd. Med justerbara armstöd och till och med massage funktioner avlastar de ryggen lite mer, vilket gör att du kan spela längre.

När du väljer rätt stol för dig finns det tre viktiga saker att tänka på: ergonomi, material och storlek. Vi rekommenderar starkt att du väljer en stol med ländryggsstöd eller fullt ryggstöd, för att minimera kropps- eller ryggsmärta efter att ha spelat under långa perioder.

När det gäller material är konstläder, läder och vinyl visserligen lätta att rengöra, men de är inte andningsbara tyger. Därför är nätinsatser ett bra komplement till våra nätkompis stolar som du hittar i vår kollektion här på Gamer Aesthetic.

Slutligen måste du välja en gamingstol som passar din storlek, oavsett om du är vuxen, tonåring eller barn.

Ett bra skrivbord för att placera din dator

Att välja ditt gamingbord kräver lite mindre eftertanke än att välja din gamingstol, men det är inte mindre viktigt. Vi rekommenderar att du matchar skrivbordet med stolen, snarare än tvärtom, så att det kan rymma storleken på spelstolen och samtidigt uppfylla rummets krav.

Välj ett skrivbord med en bred, platt yta som enkelt och bekvämt kan rymma ditt knä och dina skärmar. Vissa gamers gillar att utrusta sina skrivbord med mugghållare för att minska risken för katastrofala spill.

setup gaming led bureau gamer

Om du har mycket utrymme längs en vägg väljer du antagligen ett rektangulärt skrivbord, medan om du har trångt och måste ställa in ditt spelbord i ett hörn behöver du ett L-format skrivbord för att få den extra ytan.

Självklart vill du se till att skrivbordet är tillräckligt högt för att dina ben ska få plats under det innan du köper det.

Skärmar till din dator

Smidigt spelande kräver en bekvämt placerad skärm, och det är viktigt att din gaming uppställning minimerar nackspänningen så mycket som möjligt. Vi rekommenderar att du höjer skärmen något över ögonhöjd, vilket du kan göra genom att fästa skärmen på ett skärmstativ (dessa monteras på väggen eller vilar stadigt på skrivbordet).

Saker att tänka på innan du köper en bra bildskärm

En av de viktigaste egenskaperna du hör när du ska välja en spelmonitor är uppdateringsfrekvensen.

Även om du bara hittar några millisekunder mellan olika modeller gör det ändå stor skillnad. Uppdateringsfrekvensen är det antal gånger monitorn uppdaterar bilden på skärmen. Som du kan föreställa dig gör detta ditt spel mer responsivt.

De flesta bildskärmar stöder en uppdateringsfrekvens på 60hz, 120hz, 144hz eller 240hz. Medan vissa spelare anser att detta är värt investeringen, anser andra att det handlar mer om mänskliga svarstider.

setup double ecran pc

När det gäller skärmstorlek gör vissa människor misstaget att tro att en stor skärm alltid är bättre. Detta gäller särskilt för TV-skärmar, men när du spelar så nära skärmen spelar storleken ingen roll längre. Så länge den passar på ditt skrivbord tycker de flesta att storlekar mellan 24 och 27 tum är bäst för spel.

 • Svarstid - Inte mer än 3 ms!
 • G-Sync eller FreeSync - Ett intressant alternativ, men inte nödvändigt, det kan dock vara mycket användbart!
 • HDR och djup färgskala - Ett valfritt val - HDR har inte alltid brett stöd.
 • IPS - Mycket valfritt, kan ske på bekostnad av något av de andra valen.

  Vilken är den bästa routern för spel?

  De bästa spel routrarna ser till att du inte upplever lagg spikar under de mest avgörande tidpunkterna och prioriterar nätverkstrafik för dina spel med en funktion som kallas Quality of Service (QoS).

  Denna funktion garanterar oavbrutna spelsessioner, även om andra användare i ditt nätverk försöker ladda ner sina egna spel eller strömma video. De kommer att vara utrustade med funktioner som Gigabit Ethernet-portar, flera antenner och den aktuella WiFi-standarden.

  routeur gamer

  Här finns några mycket intressanta referenser:

  • TP-Link Archer C5400 v2
  • Asus RT-AC86U
  • TP-Link Archer C5400X
  • Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500
  • Asus RT-AC5300
  • Zyxel Armor Z2 AC2600
  • Asus RT-AC88U
  • D-link DIR-885L/R

  Tillbehör för PC-spel

  Om du vill förbättra ljudkvaliteten i ditt spelrum kan du installera en uppsättning högtalare. Du kan montera dem på skrivbordet eller på golvet med hjälp av högtalarstativ, vilket också är ett bra sätt att minska skräpet på skrivbordet.

  Om du har många lösa kablar kan du kontrollera dem genom att använda kabelhantering lösningar som förbättrar rummets övergripande utseende.

  Naturligtvis får vi inte glömma ett responsivt tangentbord och en mus (med en musmatta) så att du inte bara kan spela utan också lägga till en unik dekorativ touch till din installation. Om du vill ha en exceptionell utrustning, tveka inte att kolla in vår kollektion av tangentbords-mus och musmattor! Du kanske kommer att gilla dem!

  Att ställa in dina konsoler

  Oavsett om du spelar på PS5, Nintendo Switch eller Xbox Series S kräver din konsolspel uppsättning några viktiga föremål. Medan många PC-spelare föredrar att spela nära ögonhöjd med sin(a) skärm(ar), består de flesta konsolspel uppsättningar av en spelstol på golvet tillsammans med en upphöjd TV.

  Stolar för konsolspel finns i två olika stilar: gungande och golvstående. Gungstolar är robusta L-formade stolar som svänger fritt fram och tillbaka och kan lutas tillbaka efter spelarens önskemål. Golvstolar är ofta stora, mjuka kuddar eller bönsäckar.

  Golvstolar erbjuder mer komfort, medan gungstolar erbjuder mer struktur. Precis som när du väljer en dators pelarstol är det viktigt att ta hänsyn till utrymme, material och storlek när du väljer en konsol spelarstol.

  De flesta konsolspel uppsättningar inkluderar ett underhållningscenter och ett tv-stativ eller ett tv-stativ som höjer tv:n över ögonhöjd. Vi rekommenderar ett TV-stativ som ger gott om förvaringsutrymme för flera konsoler, kontrollanter, laddare, headsets och andra tillbehör.

  Vilket headset ska jag köpa för spel?

  De bästa spel headseten är en viktig del av varje gaming uppsättning, eftersom de ger ljudet från spel, filmer och musik liv. Dålig ljudkvalitet är det enklaste sättet att förstöra en spelupplevelse, och för mycket surroundljud kan störa andra i ditt hem.

  Du behöver ett headset som inte bara erbjuder bra ljudkvalitet, utan även ger ljudet djup med utmärkt ljudinscensering och surroundljud. Vissa hörlurar erbjuder till och med virtuellt surroundljud som en del av sina funktioner.

  Om du letar efter estetiskt tilltalande spelheadset hittar du några med imponerande funktioner som RGB-belysning. Komfort spelar också en avgörande roll, så tveka inte att prova det innan du köper det, eftersom det ska finnas med dig under dina långa spelsessioner.

  Belysningen

  Komplettera ditt spelrum med futuristiska LED-ljusband, som du kan placera längs taket, under skrivbordskanten eller hyllorna. Du kan till och med hitta avancerade LED-lampor som gör att du kan ändra färg och ljusstyrka på remsan.

  Du kan också hitta originella neonskyltar att hänga upp för att ge rummet en mer personlig touch.

  Några flytande hyllor

  Precis som i alla andra rum i huset är flytande hyllor bra för att placera dina prylar eller samlarföremål.

  Gör ditt lekrum personligt genom att pryda väggarna med dina grafiska favorittryck eller affischer. Oavsett vad du gillar för spel, hoppas vi att vi har gett dig några idéer som hjälper dig att skapa den perfekta platsen att spela på.

  Glöm inte att kolla in hela vårt sortiment av Aesthetic Gamer Chairs och Gamer Decor för inspiration. 

  Gamer Aesthetic Dekoration

  Lämna en kommentar

  Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

  Recevez nos articles dans votre boite email.