Hur Väljer du Din Gamer PC ?

Hur Väljer du Din Gamer PC ?

av läsning

Vill du investera i en maskin som kan köra alla de senaste spelen? Du vill inte nödvändigtvis bygga ihop din dator själv och föredrar att investera i en maskin som redan är monterad? Då är den här guiden något för dig!

Vi kommer nämligen att se i den här artikeln vilka olika punkter du ska ta hänsyn till innan du köper din maskin, den nödvändiga budgeten och allt du behöver för att vara säker på att göra rätt val!

Låt oss upptäcka allt detta utan vidare dröjsmål!

Hur ställer du in din PC Gamer?

För att inte sprida oss för mycket kommer vi inte att prata om hur man bygger en PC själv, en komplett guide är under förberedelse och du bör ha tillgång till den mycket snart. När denna är ute kommer du att kunna välja mellan att bygga din egen svarv eller köpa en redan byggd!

Att köpa en färdigbyggd spelmaskin har fördelar, såsom tillgänglighet och tillförlitlighet för dem som inte är vana vid att bygga en sådan. Det är också mycket snabbare och enklare att köpa en färdigbyggd maskin.

Om det inte är ett alternativ att bygga ett eget system för tillfället är det här vad du bör tänka på för att få den bästa speldatorn för dig.

Bestäm dina mål för datorspelande

Det första som alla potentiella köpare av spel-PC:n behöver när de påbörjar den här resan är att inse vad deras verkliga mål är. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på:

  • Köper jag en dator för att spela ett enda spel eller tänker jag spela flera?
  • Vilka är dessa spel?
  • Är dessa spel grafiskt krävande?
  • Vill jag ha en framtidssäkrad dator som kan spela triple-A-titlar med Ultra-grafik i flera år framöver?
  • Har jag för avsikt att göra något annat än att spela spel på min dator, t.ex. strömning, video rekonstruktion eller fotoredigering?
  • Vill jag spela spel på språng, reser jag ofta eller vill jag ha ett fast torn som stannar hemma?

Varje svar på den här frågan kommer att förändra vilken typ av dator du letar efter. Om du tänker spela främst ett äldre spel som Overwatch eller Rainbow Six Siege behöver du inte något otroligt kraftfullt för att köra ditt spel, inte ens med de högsta grafikinställningarna.

pc gamer

Om du vill ge dig in i relativt nya spel, som det kommande Cyberpunk 2077, nästa Far Cry, Resident Evil Village och andra, behöver du en kraftfullare konfiguration. Om du reser mycket finns det bra kandidater i bärbara datorer med spel orienterade konfigurationer.

Om du vill multitaska för streaming eller arbete vill du ha en dator med en särskild typ av processor. Ställ alla dessa frågor till dig själv, fundera ut exakt vad du vill göra med din nya dator och skriv ner det. När du har din lista går du vidare till nästa steg.

Bestäm din budget

Detta är kanske det viktigaste steget. Om någon bad mig att hitta den bästa gamingdatorn som finns tillgänglig för dem är detta en lätt fråga att besvara. Jag skulle välja en med all hårdvara från mina favorit tillverkare, anpassad vätskekylning och en snygg design, och jag skulle kunna hitta en som kostar över 10 000 dollars.

Det är en lätt fråga att besvara, men oftast är den verkliga frågan "Vilken är den bästa spelardatorn för mig?".

pc uppsättning

Den här frågan är mycket svårare att ställa, för även om jag kan titta på dina mål och enkelt hitta de bästa av de bästa sakerna att köpa, förändras i stort sett allting när du tittar på hur mycket du faktiskt kan (och vill) spendera.

Beroende på specifika behov kan du göra nedskärningar på vissa områden, men kanske inte på andra. Även om du vill ha en plattform som är framtidssäker och kan hantera stora spel kan du göra det utan att spränga banken, och de flesta vill inte eller har inte råd att spränga banken.

Så ta reda på hur mycket du kan lägga ut på denna plattform och var ärlig mot dig själv. Spelen är roliga, men de är inte värda att bryta banken för. Tro mig, jag har lärt mig av erfarenhet.

Genom att läsa artikeln Pc för Alla kan du ta reda på om gaming-pc:er för mindre än 5000 kr, pc:er mellan 8000 kr och 15 000 kr eller gaming-pc:er för mer än 25 000 kr.

Bestäm dig för din grundläggande hårdvara

Den något mindre viktiga punkten än din budget är att bestämma vilken hårdvara och vilka typer av hårdvara du behöver. Det finns många, många faktorer att ta hänsyn till innan du väljer en modell att köpa, vilket gör processen ännu mer komplicerad än tidigare.

Som tur är har vi gått igenom processen och kan hjälpa dig att besvara några av de vanligaste frågorna och kommentarerna. Vi bryter ner dem i de frågor som du svarade på när du bestämde dig för dina mål med gaming PC:n.

Vilken processor och vilket grafikkort ska du välja?

Till att börja med bestämmer du helt enkelt vilken eller vilka typer av spel du vill spela på din nya dator. Detta kommer att begränsa hårdvarukraven avsevärt, vilket kan göra ditt beslut enklare. Om du till exempel spelar ett äldre spel som Overwatch eller Rainbow Six Siege behöver din dator inte vara särskilt sofistikerad för att få bästa möjliga grafik.

Du kan använda en modern CPU i mellanklass som AMD:s Radeon 68000 eller Nvidias GTX 1660. På samma sätt kan du använda en CPU i mellanklassen, till exempel en Intel i5 10400F eller AMD Ryzen 5 3600. För ett spel som Fortnite kan minimikraven på maskinvaran vara ännu lägre, men ditt system kanske inte är lika motståndskraftigt i framtiden.

Grafikkort och processor.

Om du däremot planerar att ge dig in i ett eller flera nya, mer krävande spel, som Cyberpunk 2077 eller Control, och samtidigt utnyttja grafik kapaciteten på bästa sätt, behöver du en riktigt stark maskinvara för att klara av det.

Det är bäst att du har ett grafikkort som NVIDIA GeForce RTX 3080, en Intel I7 10700k-processor och minst 16 GB RAM-minne. Du kommer att kunna hantera de flesta avancerade spel, men du kommer inte att kunna multitaska lika mycket. I vilket fall som helst behöver du RAM-minne i 3000-serien eller högre.

En användbar resurs för att bestämma din bas maskinvara är Can You Run It? Denna webbplats sammanställer systemkrav för populära befintliga och kommande PC-spel och anger de minsta och rekommenderade hårdvaru specifikationerna för dessa titlar (förutom att analysera kompatibiliteten hos din nuvarande PC, om du vill).

Om du inte har någon aning om vilken hårdvara du behöver på din speldator kan du ta en titt på ett spel som du vill spela, till exempel Borderlands 3, och skaffa åtminstone en maskin med den minsta rekommenderade konfigurationen. På så sätt får du ett system som kan köra de spel du vill ha i många år framöver.

Vilken hårddisk ska du välja?

Lagringsutrymme är också ett problem. Jag rekommenderar alla att leta efter en dator med en stor SSD-enhet på minst 1 TB, men om din budget inte är hög kan du komma undan med en liten SSD-enhet bara för Windows och ett spel eller två, medan du väljer en billigare hårddisk för resten av dina lagringsbehov.

ssd

Fördelarna med att använda en SSD är uppenbara och oändliga. De går sönder mycket mer sällan, de läser och skriver data mycket snabbare, du kan förkorta uppstartstiden till några sekunder, spel laddas mycket snabbare och listan fortsätter.

Det är uppenbart att ju fler spel, dokument, foton, videor och ljudfiler du tror att du behöver spara, desto större måste ditt totala lagringsutrymme vara. Det finns absolut massiva hårddiskar tillgängliga för ett lågt pris, så om du behöver massor av data behöver du inte vara rädd för en platta hårddisk med högt varvtal.

Stationär Gamer dator eller bärbar speldator ?

Det sista stora hårdvaru övervägandet du behöver göra är din stationära hastighet. Är du mycket på språng? Reser du mycket? Eller vill du ha något som kan vara halv permanent hemma eller på kontoret?

Såvitt jag vet finns det bara två sätt att göra detta på. Antingen köper du en bärbar gamer-dator eller så köper du en fast gamer-pc. I båda fallen finns det några riktigt solida alternativ för vardera, och vi listar dem nedan.

Känna till varumärkena för Gamer PCs

Innan vi dyker ner i de specifika modellerna av fördesignade stationära och bärbara datorer för spelare som finns att välja mellan, måste vi ta en kort titt på PC-märkena. Det finns en handfull märken som har blivit pålitliga och trovärdiga tillverkare av gamer-pc:er.

pc Asus och Alienware

En del av dem började med att vara kända för en sak, till exempel moderkort eller grafikkort, men alla har vid ett eller annat tillfälle etablerat sig som egna tillverkare av speldatorer.

Några av de vanligaste är Asus, MSI, Acer, Alien Ware, Dell och många fler. Håll ett öga på dessa företag när du väljer ditt bygge och i de flesta fall kan du inte gå fel.

Så vad är den bästa Gamer PC 2021 ?

Vi har sett alla punkter att ta hänsyn till när du väljer din maskin och du är nu i en position där du med lugn och ro kan investera i din drömdator. Du är därför fullt medveten om att den bästa PC:n är den som motsvarar dig, din budget och ditt sätt att uppfatta spel bland annat.

När du väl har din dator behöver du ett tangentbord, en mus och kanske till och med en handkontroll. Du kan hitta alla gaming tillbehör du behöver i vår onlinebutik Gamer Aesthetic, tveka inte att besöka den!


Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.