Hur Lyckas du På Twitch När Du Är Streamare ?

Hur Lyckas du På Twitch När Du Är Streamare ?

av läsning

Vill du bli streamare? Har du redan börjat och vill veta hur du ska lyckas på plattformen? Oroa dig inte, du är på rätt ställe!

Vi har redan publicerat ett blogginlägg som förklarar hur man börjar på Twitch, och du kan gå och ta en titt på det (om du inte redan har gjort det), för det är väldigt komplett.

Det finns dock många punkter att ta hänsyn till när du är en kvinnlig streamer och när du är nybörjare till skillnad från manliga streamers! Därför ville vi göra en dedikerad artikel för att hjälpa dig att börja på bästa sätt.

I den här artikeln kommer vi att se hur du kan skilja dig från de stora streamarna och bygga din egen publik, bryta några myter som kvarstår och slutligen ge dig våra bästa råd för att ta fart i din tur!

Låt oss komma igång utan vidare!

Gamer Aesthetic Deko

Simning bland hajarna

Twitch är den största plattformen för live-streaming på marknaden just nu, och det är både bra och dåligt.

På den positiva sidan betyder det att det kan vara ett bra sätt att starta en egen Twitch-kanal för att nå många olika människor och kanske till och med bygga upp ett varumärke som kan bli din huvudsakliga inkomstkälla någon gång i framtiden.

Andra streamingplattformar kan helt enkelt inte konkurrera med Twitch just nu, så när du börjar bygga upp en publik på plattformen är himlen gränslös.

Men å andra sidan är Twitch också en extremt trång marknadsplats. De flesta av de största streamarna på plattformen just nu startade långt innan Twitch exploderade.

twitch berömda strömare

Alla som börjar streama nu kommer att möta konkurrens, inte bara från de mycket stora streamarna, utan också från tusentals och åter tusentals mindre streamare som har samma drömmar om framgång på Twitch.

Om du dessutom undrar hur du ska bli en kvinnlig streamer på Twitch kommer du att möta ytterligare utmaningar.

Twitch är traditionellt sett en mansdominerad plattform, och även om många kvinnliga streamers har nått otroliga framgångar där kan det vara mycket svårare att nå samma stadium.

Men vi har några tips och riktlinjer som hjälper dig att ta reda på exakt vad du vill göra på Twitch och hur du kan förbättra ditt varumärke för att få ännu fler följare med tiden.

Att avliva myterna

Låt oss börja med att slå hål på några myter om att vara en kvinnlig streamer på Twitch.

Först och främst verkar vissa män tro att när du väl är en kvinnlig streamer kommer du garanterat att få en massa följare på grund av allmän attraktionskraft eller nyhet. Så är inte fallet.

Visst kan utseendet hos en viss streamer spela en roll för den publik de bygger upp, men själva innehållet är alltid viktigare. Dessutom, som diskuterats ovan, tenderar live streaming, liksom många branscher, att göra det svårare för kvinnor att få maktpositioner.

berömda streamers

Antalet högprofilerade streamers ökar idag, delvis tack vare förändrade preferenser på plattformen. Under det tredje kvartalet förra året överglänste en relativt ny genre av videor för direktsändning som kallas "just chatting", i princip dagböcker i direktsänd video, spelrelaterat innehåll och blev den mest populära kategorin på Twitch.

Under det första kvartalet 2021 stod "chatt"-videor för 12 procent av allt innehåll som tittade på Twitch, enligt spåraren Streamlabs.

Hur blir Man en Kvinnlig Streamer På Twitch?

Sedan finns myten att Twitch egentligen bara är en plattform för spelkanaler och inget annat. Även om detta kan ha varit sant ett tag, stämmer det inte längre.

Många kreatörer gör nya och intressanta saker på plattformen, och det finns utrymme för ännu fler typer av innehåll i framtiden.

Slutligen, idén om att donationer och prenumerationsavgifter går direkt till varje skapare. Tyvärr tar Twitch en stor del av det du tjänar på webbplatsen.

Ja, ekonomiskt stöd från dina fans kommer fortfarande att ge dig pengar i slutändan, men förvänta dig inte att 100 procent av varje donation landar direkt på ditt bankkonto.

Uppstäck Mario Ljuskrona

Vet vad du vill ha

Ställ dig själv en mycket viktig fråga just nu: Vet du vad du vill göra med din Twitch-kanal? Har du redan en detaljerad plan för ditt innehåll och hur du vill presentera dig själv?

Även om du redan har några idéer är det värt att ta sig tid att se över dessa idéer och till och med lägga till några nya.

Allt handlar om branding. Föreställ dig följande scenario: Ett fan av din Twitch-kanal försöker berätta för en vän hur bra din kanal är och varför de borde titta på den.

Detta hypotetiska fan bör kunna beskriva dig och din kanal korrekt i en eller två meningar.

Till exempel: "Den här personen tar emot låtönskemål från fans och spelar låten på ett tangentbord så fort han eller hon kan."

Detta är vad bra varumärkesbyggande handlar om. Det finns en inneboende krok i beskrivningen, och det är det som bidrar till att locka nya fans.

gameplay twitch

Var ärlig mot dina fans

Du måste vara ärlig mot dina fans, oavsett om du har 10 eller 10 000. Nej, du kommer förmodligen aldrig att lära känna dina fans på ett personligt plan, särskilt om du har många fans, men det finns alltid en känsla av förtroende mellan skapare och fans som måste upprätthållas.

Detta är särskilt viktigt när du planerar någon form av förändring som kommer att ha en stor inverkan på riktningen för din Twitch-kanal.

Hur blir du en populär Twitch-streamer?

Att göra en större förändring utan att informera de fans du redan har ordentligt kan bli väldigt förvirrande för dem, och du kan till och med riskera att förlora många av dem om de till slut känner sig svikna på något sätt.

Men detta kan också gälla för små saker. Kanske planerar du att åka på semester om några veckor och det kommer att stå i vägen för dina vanliga streamingsessioner.

Om du åker på semester utan att meddela dina fans att du kommer att vara borta ett tag kan det bli negativa reaktioner.

Om du å andra sidan tydligt meddelar att du inte kommer att streama vissa dagar som du brukar göra kan fansen bli besvikna, men inte upprörda. Förvirring är aldrig en effektiv marknadsföringsstrategi.

twitch logotyp

Är ditt budskap tydligt? Är det lätt att förstå för din publik?

Om folk vet exakt vad du sänder och varför det är viktigt för dem att titta på det, kommer din kanal att bli framgångsrik. Om du är alltför intresserad av intäkter och skapar ett förvirrande, säljande budskap kommer folk att vända sig bort från dig.

Ingen gillar överförsäljning! Fokusera i stället på människorna och deras behov, så kommer resten att komma. Ditt budskap är viktigt, och öppen och ärlig kommunikation kommer att bidra till din trovärdighet och konsumenternas förtroende.

Prata med andra kvinnliga streamers

Oavsett om din streaming karriär på Twitch går bra eller mindre bra ska du aldrig vara rädd för att be om hjälp.

Lyckligtvis finns det en hel gemenskap av kvinnliga streamers och innehållsskapare där ute, och denna gemenskap kan vara en bra resurs för andra kvinnliga streamers.

Oavsett om de är stora eller små, kommer andra kvinnliga kreatörer säkerligen att vara glada att beklaga sig med dig och dela med sig av tips för att hjälpa dig att få fart på din stream karriär.

Det kan också vara skönt att kunna prata med människor som har haft liknande erfarenheter. Det kan hjälpa dig att avstressa och känna dig ansluten till en större gemenskap i stället för att känna dig ensam.

Du kanske till och med får bestående vänner eller inleder samarbeten med andra streamers som kan hjälpa dig att utöka din publik långt bortom vad den är nu.

kvinna som spelar videospel

Hemligheterna bakom din framgång

Nu vet du hur du kommer igång, sticker ut och skapar din egen publik på Twitch. Som expert på ämnet vet du nu hur du ska förtydliga din redaktionella linje och framför allt skapa din egen varumärkesbild. Men ännu mer än vad du vill förmedla, visste du att formen är lika viktig?

Faktum är att en bra inredning med dekorativa tillbehör och en färgstark och dämpad ljusatmosfär automatiskt kommer att stämpla dig som en passionerad spelare och du kommer att få en viss legitimitet och sympati i dina tittares ögon.

Därför erbjuder vi året runt olika gaming dekorationer med aesthetic stil för våra kunder som gaming neon, lampor, ledbanners och mycket annat. De är både coola och dekorativa och är en perfekt gåva för en exceptionell uppställning.

Upptäck nu vår lampa med playstation-logotyp genom vårt breda utbud av neonlampor för spel och börja utan vidare dröjsmål att bygga din inredning!

Gamer Aesthetic Neon

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.