Hur Mycket Tjänar en Twitch Streamer ?

Hur Mycket Tjänar en Twitch Streamer ?

av läsning

Har du någonsin tänkt på att bli en streamer för att kunna leva på din passion för videospel? Undrar du hur mycket pengar den här verksamheten kan inbringa? Behöver du ha många prenumeranter och återkommande tittare för att kunna streama på heltid? Då har du kommit till rätt ställe!

För att hjälpa dig att få en tydligare bild av hur mycket en Twitch-streamer tjänar har vi sammanställt en guide med olika genomsnittliga löneintervall beroende på vilken publik du kan ha. Vi kommer också att redogöra för hur mycket de största streamarna på Twitch-plattformen lyckas generera och annan information som är lika relevant för dig!

När du är klar med att läsa det här blogginlägget kommer du att kunna få en bra uppfattning om vad streamer branschen betalar och du kommer att kunna bestämma själv om du vill prova på det.

Låt oss komma igång utan vidare!

Gamer Aesthetic Neon

Twitch - Plattformen

Twitch är en plattform för live-videoströmning som används av internetanvändare för att dela sina gaming upplevelser med andra. På senare tid har Twitch även integrerat andra genrer än spel, till exempel bara chattande och en musiksektion.

Vi berättar allt detta, men du bör känna till den här plattformen mycket väl. Som du vet är Twitch den mest använda och föredragna streaming plattformen för de flesta streamers på grund av dess popularitet och enorma publik.

Tyvärr är det också ett tveeggat svärd eftersom konkurrensen på denna plattform också är mycket stark.

Det finns andra streaming plattformar, men eftersom Twitch fortfarande dominerar marknaden verkar det mer relevant att fokusera på antalet streamers som finns på denna plattform!

Vad utgör en streamers inkomst på Twitch ?

Twitch-streamers löner baseras på ett antal faktorer, till exempel donationer, Twitch-anslutna partners kampanjer och sponsring. Av denna anledning har en Twitch-streamers lön inte en specifik månadsbas, utan beror snarare på hans prestationer och publik.

Streamers med en större publik kommer nästan alltid att tjäna mer pengar, eftersom sannolikheten för donationer ökar, för att inte tala om att sponsorer föredrar dem med konstant stor publik.

twitch streamer

1. Donationer

Donationer är den vanligaste inkomstkällan för Twitch-streamare, särskilt de som har en publik på 10 000 personer eller mindre per dag. Eftersom de inte är tillräckligt stora för att locka till sig sponsorer eller annonser är donationer den viktigaste inkomstkällan för en liten streamer.

Donationer har inget fast belopp och beror på dina tittares demografi. Streamers som bor i rikare länder kommer definitivt att tjäna mer.

2. Twitch Affiliate Promos

Twitch affiliates tjänar pengar genom prenumerationer, annonser och Twitch Bits. För att bli Twitch-affiliate måste de kvalificera sig för Twitchs partnerprogram, som väljs ut av personalen baserat på kanalens resultat.

Detta är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på Twitch på grund av dess konsistens och tillförlitlighet, oavsett var du befinner dig i världen. Det kräver lite arbete, men belöningen är väl värd det.

Prenumerationer

Tittarna på din kanal har två alternativ för att följa ditt innehåll: följa eller prenumerera. Prenumerationer är vanligtvis betalda och prenumeranter får fler fördelar än vanliga följare, t.ex. exklusiva chattar, tillgång till uttryckssymboler och exklusivt innehåll. Det finns tre nivåer av prenumerationer:

 • Det finns tre nivåer av prenumeration: Nivå 1: 3,99 $.
 • Nivå 2: 9,99 $.
 • Nivå 3 abonnemang: 24,99 $.

En annan typ av abonnemang är Amazon Prime-abonnemanget, som ligger ungefär mellan priset för ett abonnemang på nivå 1 och 2 beroende på om du tar det för ett år eller inte, det vill säga mellan 4 och 5,99 €$

twitch logotyp

Annonser

Annonser är videor som spelas upp när du öppnar en Twitch-ström eller mellan två live-strömmar. De tilldelas automatiskt av Twitch-systemet beroende på hur många tittare du har. Annonser betalas beroende på deras varaktighet och antalet tittare som tittar på dem.

Twitch Bits

Twitch Bits är köpbara poäng som tittarna kan använda för att välja exklusiva emojis i chatten. Streamern har möjlighet att välja vilka funktioner de vill köpa med Twitch Bits. Streamare tjänar 1 cent per Twitch Bit som används i chatten.

3. Sponsring

Sponsring liknar reklam på så sätt att du får betalt av ett företag utanför Twitch för att representera dem under dina streams. Beroende på avtalet med företaget kan det krävas att du visar upp deras varor under dina streams och pratar om dem då och då.

Vissa sponsorer är mindre envisa och det räcker oftast med att lägga till deras namn på din sponsorlista. Sponsring är ofta det mest effektiva sättet att tjäna pengar, eftersom priset är fast och förhandlingsbart.

Vi kunde ge dig en översikt över de olika sätten för en streamer att tjäna pengar, om du vill veta mer om detta ämne hade vi publicerat en artikel som beskriver hur man tjänar pengar på twitch i detalj!

Den genomsnittliga lönen för en Twitch-streamer

Nu när du vet hur streamers får betalt på Twitch. Låt oss ta en titt på den genomsnittliga Twitch-streamer lönen som en kanal kan få per månad baserat på sin publik.

twitch ersättning

Dessa siffror är inte exakta belopp, eftersom de faktorer som påverkar utbetalningarna är osäkra, men de ger dig ändå en bra uppfattning.

Nybörjarstreamer (mellan 0 och 100 dagliga tittare)

 • Genomsnittligt antal följare (gratis): 0 till 80
 • Genomsnittligt antal prenumeranter: 0
 • Twitch-partnerskap: Nej
 • Genomsnittlig lön: 0 till 100 dollars/månad
 • Huvudsaklig inkomstkälla : Donationer

Den lilla streamern (mellan 101 och 1 000 dagliga tittare)

 • Genomsnittligt antal följare: 81 till 900
 • Genomsnittligt antal prenumeranter: 1 till 80
 • Partnerskap med Twitch : Ja
 • Genomsnittlig lön: 50 till 300 dollars/månad
 • Huvudsaklig inkomstkälla : Donationer

Genomsnittlig streamer (mellan 1 001 och 9 999 dagliga tittare)

 • Genomsnittligt antal prenumeranter : 901 till 15 000
 • Genomsnittligt antal prenumeranter: 81 till 5 000
 • Partnerskap med Twitch: Ja
 • Genomsnittlig lön: 80 till 1 000 dollars/månad
 • Huvudsaklig inkomstkälla: Prenumerationer

Den stora streamern (mellan 3 000 och 100 000 dagliga tittare)

 • Genomsnittligt antal prenumeranter: 15 000 till 500 000
 • Genomsnittligt antal abonnenter: 5 000 till 50 000
 • Partnerskap med Twitch: Ja
 • Genomsnittlig lön: 500-20 000 dollars/månad
 • Primär inkomstkälla: Prenumerationer

Twitch Superstar (50 000-10 000 000 000 dagliga tittare)

 • Genomsnittligt antal prenumeranter: 100 000 till 20 000 000
 • Genomsnittligt antal prenumeranter: 10 000 till 100 000
 • Partnerskap med Twitch : Ja
 • Genomsnittlig lön : 5 000 till 100 000 dollars/månad
 • Huvudsaklig inkomstkälla: Sponsring
  twitch streamer

  Arbetar Twitch-streamers hårt ?

  Jämfört med yrkesverksamma inom e-sport har Twitch-streamare det relativt lätt. Det betyder inte att det inte heller kräver mycket arbete att vara Twitch-streamer. Twitch-streamers spenderar vanligtvis 10 timmar per dag, 7 dagar i veckan, med att streama, vilket stämmer överens med typiska kontorstider.

  Mer välkända Twitch-streamare har friheten att minska dessa timmar avsevärt, men de riskerar att förlora mycket pengar i processen genom donationer och annonser.

  Är du redo att bli en Twitch-streamer ? 

  Att spela ett spel 10 timmar om dagen kan verka som en dröm för de flesta människor, men för professionella Twitch-streamers kan det dränera passionen ur spelet. Alla typer av arbete kräver hängivenhet och detsamma gäller för streamers.

  En stor Twitch-streamer lön kommer dock inte att komma till dig så fort du börjar streama, vägen till att bli en berömd streamer kommer att kräva mycket tid, tålamod och förståelse i månader eller till och med år för att nå dit.

  Vem är den bäst betalda Twitch-streamern ?

  Under lång tid var det Ninja, en amerikan, som var den bäst betalda Twitch-streamern innan han skrev på för Microsofts Mixer innan det stängdes och tjänade nästan 500 000 dollars i månaden på Twitch.

  castro_1021

  För närvarande uppskattas det att det är Castro_1021, en annan amerikan som genererade cirka 966 387 dollar från Twitch under 2020. Det är troligt att han kommer att göra detsamma i år.

  Hur kan du tjäna pengar på Twitch?

  Du kan tjäna pengar på Twitch genom donationer, Twitch-affiliate förmåner och sponsorskap, som är exklusiva för streamers med ett stort antal prenumeranter. Som du kan se har du en lång väg att gå innan du kan generera ens tillräckligt med pengar för att överstiga den franska minimilönen eller ens nå upp till genomsnittslönen i Frankrike.

  Om du känner dig redo att investera dig själv i detta stora epos har vi skrivit en komplett guide för att hjälpa dig att komma igång på Twitch, vi uppmanar dig att läsa den, den borde hjälpa dig.

  Vi listar vikten av att skilja dig från de andra streamarna på plattformen på olika sätt, från din personlighet till hur du kommunicerar med din framtida publik eller genom att ställa in din gaming uppställning för att erbjuda en otrolig visuell upplevelse.

  Om du vill förbättra den sista punkten väntar många estetiska gamer-dekorationer på dig i vår onlinebutik. Klicka bara på bilden nedan för att komma åt den!

  Gamer Aesthetic Dekoration

  Lämna en kommentar

  Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

  Recevez nos articles dans votre boite email.