Hur Tjänar Man Pengar på Twitch ?

Hur Tjänar Man Pengar på Twitch ?

av läsning

Twitch är spelarnas favorit plattform med mer än 4 miljoner sändare per månad och 17,5 miljoner dagliga användare, som alla spelar eller tittar på när andra spelar videospel. Det är också den bästa plattformen för spelare som hoppas kunna göra sin hobby till en sido inkomst.

Vissa sändare tjänar sjusiffriga belopp per år på prenumerationer, sponsring och en del av reklamintäkterna. Det är sant att de vanligtvis har tiotusentals följare och tillbringar timmar varje dag med att sända, spela och vara värd för andra spel på sin kanal.

Men du behöver inte vara en elitanvändare för att tjäna pengar på webbplatsen. Här är hur du bygger upp din publik och börjar tjäna pengar på Twitch.

Gamer Aesthetic Deko

Att Bygga Upp en Publik på Twitch

Det är omöjligt att locka en publik till en onlineplattform över en natt. Det är samma sak med Twitch.

"Framgångsrika kanaler, liksom företag, byggs upp under flera år, inte dagar eller veckor", säger Jordan Slavik, en ivrig spelare som har gett Twitch-sändare råd om hur man bygger upp en publik. "Det viktigaste är att fortsätta producera innehåll.

Du kanske tjänar lite pengar här och där i början, men förvänta dig inte en stadig inkomst förrän du har gjort mycket arbete. Hitta din nisch, oavsett om det är ett spel, en genre eller en stil. Om du inte är den mest begåvade spelaren, till exempel, kan du vara den roligaste. Skapa ett regelbundet sändningsschema så att fansen vet när de ska lyssna.

Använd dina befintliga konton i sociala medier (Twitter, YouTube, Facebook, Instagram osv.) för att marknadsföra dina Twitch-sändningar. Och stöd andra Twitch-användare genom att titta på och delta i deras sändningar.

Dina marknadsförings- och nätverkskunskaper är nästan lika viktiga som dina spel kunskaper, enligt Slavik.

gamer stream

När du har lockat till dig tittare ska du interagera med dem. Ställ frågor. Gör skämt. Svara på chattar. Ett underhållande programföretag uppmuntrar fansen att följa deras program kontinuerligt.

För att hjälpa dig att utveckla din community och få din del av kakan har vi publicerat ett blogginlägg som beskriver hur du får tittare på Twich, så vi rekommenderar att du kollar in det!

Hur Man Tjänar Pengar Som Nybörjare

I takt med att din publik växer, ökar också din intäktspotential. Men det finns några sätt att tjäna pengar medan du fortfarande håller på att utveckla din publik:

Donationer

Twitch-användare älskar att stödja sina egna. Ett av de viktigaste sätten de gör det på är genom att donera pengar till sina favorit streamare. Lägg till en "donera"-knapp på din kanal, via PayPal eller en tredjepartsapp, till exempel Streamlabs, och låt tittarna ta ut pengarna.

Om du vill veta mer om andra tredjepartsappar har vi också publicerat en artikel där vi presenterar de bästa Twitch-botarna!

Affiliate Partnerskap med varumärken

Många företag använder Twitch-streamers för att marknadsföra sina produkter till allmänheten, och streamarna får en provision i gengäld. Detta kallas i allmänhet för ett partnerskap eller ett affiliate förhållande (inte att förväxla med Twitchs partnerskaps- och affiliateprogram, som vi kommer att prata om senare).

Gamer Aesthetic Neon

Affiliate-möjligheter för Twitch-streamare kan komma från företag som säljer hårdvara och mjukvara, energidrycker och tillbehör, t.ex. headsets och stolar. Provisionerna varierar, men till exempel Razer, hårdvaru- och mjukvaru företaget, erbjuder affiliates upp till 20 % provision på försäljningen av sina produkter.

Varumärken kommer vanligtvis inte till dig om du inte är en stor aktör. Prata med andra streamers för att hitta affiliate-möjligheter.

Merchandising

Om du har en lojal följarskara kan du överväga att sälja dina egna produkter (t-shirts, klistermärken, kaffemuggar och väskor för bärbara datorer) via tredjeparts sajter som Gelato. Det är bara att skapa ett skyltfönster, fylla det med produkter med din egen design eller från andra källor och marknadsföra dem på din Twitch-kanal.

Hur Tjänar Jag Pengar som Twitch-partner ?

Streamare som uppfyller vissa kriterier kan bli Twitch-affiliates. Programmet är endast på inbjudan och du måste ha uppnått följande milstolpar under de senaste 30 dagarna för att vara berättigad, enligt Twitch:

  • Minst 500 minuter totalt antal streamade minuter.
  • Minst sju olika sändningsdagar.
  • Ett genomsnitt på tre eller fler samtidiga tittare.
  • Minst 50 följare.

Medlemskap i programmet kommer med ytterligare sätt att tjäna pengar på Twitch:

Prenumerationer

Tittarna kan prenumerera på din kanal för att låsa upp förmåner, till exempel exklusiva chattrum, uttryckssymboler och produkt rabatter. Månadsabonnemang börjar på 4,99 dollar, med alternativ för 9,99 dollar och 24,99 dollar. Affiliates får en andel av varje prenumeration. 

Twitch-symbol

Virtuella incitament

Tittarna kan också ge ekonomiskt stöd genom virtuella incitament, så kallade "bits".

Tittarna köper bitar i olika färger och storlekar i chattfönstret, enligt Chase, Twitchs före detta PR-chef, som bara är förnamnsbaserad.

Priset börjar på 1,56 dollar för 100 bitar. Tittarna delar sedan ut dem till sina favorit sändare, som får en del av kakan: 1 cent för varje bit som används i deras chatt.

Att sälja spel

Låt oss säga att du streamar dig själv när du spelar Warframe. Tittarna kan köpa spelet och tillägg direkt från din kanal med hjälp av en "köp nu"-knapp. Den här knappen visas automatiskt när du spelar spel som säljs i Twitch-butiken. Affiliates får en andel på 5 % av de köp som kommer från deras kanal.

Hur Tjänar Jag Pengar som Twitch-partner ? 

Partnerstatus är den högsta nivån för Twitch-vinnare. Till skillnad från Twitch-affiliates, som automatiskt bjuds in till programmet, måste användare ansöka om att bli partner.

gaming uppsättning

Twitch-partners tjänar pengar på samma sätt som affiliates och vanliga användare, men de får också en del av de reklamintäkter som genereras av deras sida. Partnerna kan också få stödavtal och varumärkes sponsring.

Andra Sätt Stt Tjäna Pengar som Streamer ?

Vi har i den här artikeln sett 8 sätt att tjäna pengar som streamer, naturligtvis finns det en mängd sätt att tjäna pengar som streamer som vi inte har diskuterat här (produktplacering, varumärkesbyggande, dropshipping, NFT etc...) för att undvika att artikeln blir för lång.

I de flesta fall handlar det dock om affiliering och för denna verksamhet är det bättre att ha en viss bas av tittare och följare för att det ska börja bli intressant. Innan din verksamhet blir lönsam måste du arbeta gratis i början för att bygga upp en grupp regelbundna tittare som är redo att följa dig. 


Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.