Vilka är de Bästa Tiderna för Stream?

Vilka är de Bästa Tiderna för Stream ?

av läsning

Många som försöker komma in i streamingbranschen frågar sig ofta "när ska jag streama?". Genom att använda webbplatser som Twitch Tools och Twitch Tracker kan vi se vilka tider som har flest tittare och få kanaler att titta på.

Efter att ha analyserat statistiken från Twitch Tools och Twitch Tracker står det klart att de bästa tiderna för att streama en live stream på Twitch är mellan midnatt och kl. 9. Under dessa timmar finns det fortfarande en hyfsad mängd tittare, men viktigare är att det finns betydligt färre kanaler som kommer att komma och konkurrera med dig.

När du börjar streama är det bättre att göra det när det finns färre kanaler än när det finns fler tittare. Låt oss i alla fall gå in mer i detalj och visa dig de bästa tiderna att streama!

Gamer Aesthetic Neon

Streaming när det finns färre kanaler

När du börjar streama rekommenderar jag starkt att du gör det när det finns färre kanaler än när det finns fler tittare.

Varför? Du må vara en spelgud, eller du må vara roligare än "Sardoche", men om ingen känner till din kanal betyder det egentligen ingenting.

Om du sänder på bästa sändningstid (mellan 11 och 23 på morgonen) konkurrerar du bokstavligen med stora streamers som har tusentals lojala följare.

Om du tittar på Twitch, även om du bara gör det ibland, vet du att ingen seriös streamer streamar hela natten. Det beror på att de inte behöver det. De är huvudattraktionen och dyker upp högst upp i kanallistan varje gång.

twitch logo

 

twitch streamer

Ibland gör några av de stora streamarna 24-timmars streams, vilket innebär att de streamar fram till småtimmarna på morgonen, men det är ganska sällsynt och görs oftast bara under speciella omständigheter, till exempel för en kampanj av något slag eller när de deltar i ett speciellt evenemang.

Att släppa en stream när det finns färre kanaler och färre namn att bläddra igenom ger din stream en större chans att uppmärksammas och få stöd. Istället för att bläddra igenom hundratals kanaler kommer potentiella tittare bara att bläddra igenom tjugo till trettio om du streamar sent på kvällen eller tidigt på morgonen.

Om du lyssnar på hur några av de mest populära streamarna kom igång kommer du att få veta att många av dem började med att streama på udda tider.

Det var när de streamade på dessa tider som de kunde få erkännande och stöd för sitt arbete.

När de väl kunde få tillräckligt med stöd för sin stream genom följare, prenumeranter, donationer etc. flyttade de till mer konkurrenskraftiga streamingtider.

Streaming sent på kvällen, tidigt på morgonen och under helgerna

Som ny streamer bör du fokusera på att streama på kvällar, tidiga morgnar och helger. Specifikt, streaming mellan midnatt och kl. 9.00 ger din kanal de bästa chanserna att bli uppmärksammad. Detta är särskilt nödvändigt på helgerna, då Twitch har en topp publik (på grund av att nördarna stannar uppe hela natten vid sina datorer).

Även om det kan vara svårt att streama konsekvent under dessa tider, särskilt om du fortfarande går i high school, college eller måste gå till jobbet under dagen, kommer streaming under dessa tider att ge dig en fördel gentemot de stora streamers som bara streamar under högsäsong.

Om du inte kan streama på natten rekommenderar jag att du gör det antingen sent på kvällen eller tidigt på morgonen, beroende på vad som fungerar bäst för ditt schema.

Om du till exempel måste vara på jobbet klockan 10 på morgonen kan du överväga att gå och lägga dig tidigt och vakna klockan 5 på morgonen så att du kan njuta av fyra timmars streaming under högsäsong när konkurrensen är mindre (mellan midnatt och 9 på morgonen).

Eller om du till exempel inte har lektioner förrän klockan 14.00 kan du överväga att streama fram till klockan 3-4 på morgonen.

gamer streaming

Därför är det viktigt att du försöker dra nytta av alla som tittar på din stream. Erbjud dig att spela med dessa människor och försök verkligen få dem att känna sig som en del av en gemenskap. Vi går in mer i detalj på detta koncept i vår artikel om hur man kommer igång på twitch!

Många människor gillar mindre streamers eftersom de är mer personliga och känner sig närmare streamern, vilket kan vara en stor fördel jämfört med större streamers.

Slutligen kan giveaways vara ett bra sätt att locka folk till din kanal. Giveaways kan kosta dig lite pengar, men i det långa loppet kan de hjälpa dig att få många följare och prenumeranter. Vem skulle inte älska att få ett presentkort eller V-Bucks bara för att följa eller prenumerera på en kanal?

Det är bäst att undvika att konkurrera med de stora fiskarna när du precis har börjat med streaming, men om de gångerna är dina enda streaming alternativ kommer idéerna som nämns ovan att hjälpa dig att sticka ut och locka tittare till din kanal.

Vad är den idealiska livetiden?

En annan viktig faktor att tänka på när du börjar streama är längden på din sändning. Om du vill bli igenkänd bör du planera för att var och en av dina streams ska pågå i minst 3 timmar.

Om du kan göra mer är det naturligtvis bra! Ju mer tid du ägnar åt att streama, desto större är sannolikheten att du blir igenkänd.

Även om det vore idealiskt om dessa timmar skulle vara mellan midnatt och 9.00, kan som nämnts ovan alla streaming scheman ge din kanal en chans att bli igenkänd.

Återigen måste du vara konsekvent. Du måste upprätta ett schema som innebär att du varje dag mellan de vita timmarna och de vita timmarna kommer att streama.

Twitch tapet

Ett specifikt schema gör dig och din kanal pålitliga och mycket lättare för tittarna att följa. Tror du att folk skulle följa Zerator om han inte visste vilken tid han var på? Samma sak gäller för dig.

Om du vill strömma mer än tre timmar per dag, men inte allt på en gång, föreslår jag att du delar upp dina strömmar.

Du kan till exempel streama från 6-9 på morgonen och sedan 20-23 på kvällen. Streamingtiderna kommer att vara olika för varje person och det är okej. Nyckeln är att vara konsekvent för att vinna förtroende hos dem du streamar för.

Rekommenderad utrustning för din första streamning

Om du är intresserad av att streama, eller om du redan gör det och vill uppgradera din setup eller bakgrundsinredning, bör du kolla in den streamingutrustning som vi kan rekommendera nedan:

Sammanfattningsvis är det ett svårt företag att lansera en ny streamingkanal på Twitch. För att lyckas måste du ha en effektiv strategi som hjälper dig att sticka ut.

Tänk på att de "gyllene timmarna" för streaming är mellan midnatt och 09.00, och du måste göra ditt bästa för att få så många streamingtimmar som möjligt under dessa tider.

Under dessa timmar finns det färre stora namn att konkurrera med och färre människor som streamar, vilket ger dig en mycket bättre chans att bli uppmärksammad.

Därefter ska du komma ihåg att vara konsekvent. Bestäm vilka timmar du vill streama och hur länge du vill streama, och håll dig till det. Det är viktigt att vara en streamer som tittarna kan lita på.

Streaming kan förvisso vara en syssla, men om du är tillräckligt hängiven kan du försörja dig på att göra det du älskar.

Gamer Aesthetic Deko

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.