Hur Anpassar du Designen På din Twitch-kanal ?

Hur Anpassar du Designen På din Twitch-kanal ?

av läsning

Är du ny på Twitch eller vill du skapa en stream av bättre kvalitet? Undrar du vilka olika delar av din kanal du bör inrätta och hur du bör göra det? Då har du kommit till rätt ställe!

I den här guiden förklarar vi vad du behöver för att förbättra utseendet på din Twitch-stream och de bästa sätten att anpassa den.

 • Att utforma en optimerad Twitch-kanal innefattar:
 • Design av Twitch-profilen
 • Twitch Overlay-bilder
 • Twitch-banners
 • Twitch-paneler
 • Twitch-varningar
 • Twitch-emotes
 • Och som bonus: Hur man skapar en Twitch-logotyp

När du har läst den här artikeln kommer du att kunna skapa en vacker design för varje element i din kanal, även om du har 0 budget eller kunskap i grafisk design!

Låt oss ta reda på det utan vidare!

Gamer Aesthetic Neon

Hur anpassar du hela din Twitch-profil ?

Det första du ska tänka på när du utformar din stream är om den kan anses vara "konsekvent" med ditt Twitch-namn, din profilbild (logotyp), din omslagsbild och din övergripande kanalton.

Design och varumärkesbyggande är ett komplext ämne som kräver sekundsnabba beslut, färgpsykologi och att skapa en upplevelse för tittarna. Design och varumärke påverkar våra tankar och kan subtilt påverka de beslut vi fattar. Det kan hjälpa människor att hitta ditt innehåll, öka din publik och ge dig sponsor möjligheter.

Design av Twitch-profilen

Vad behöver du för din Twitch-profil?

 • Din profilbild - en logotyp eller en bild på dig/ ditt ansikte - den bör inte vara större än 10 MB.
 • Din profil banner - du kan välja den som genereras (med ditt namn) eller ladda upp en egen anpassad bild.
 • Du kan också ändra profilens fokus till din "varumärkes färg". På så sätt håller du din logotyp och din banner konsekventa.

Twitch-banners

Den rekommenderade storleken för en banner på Twitch, även kallad omslagsbild, är 1200 x 480 px.

Du vill att din Twitch-banner ska vara så varumärkes märkt som möjligt, samtidigt som den visar några av de viktigaste uppgifterna om din stream, oavsett om det är ditt program, partnerskap, konton i sociala medier eller ditt namn.

twitch banner

Det finns några verktyg som du kan använda som mall om du inte har tillgång till Adobe Photoshop, Illustrator osv.

Twitch-överläggningar

Dina Twitch Overlays är den skärm som tittaren tittar på, det är en av de viktigaste delarna av din Twitch-design och den du bör lägga mest tid på.

Medan overlays var alltmer laddade med information och engagerande funktioner för några månader sedan, har streamers börjat minska skärmens rörighet så att tittarna kan fokusera mer på spelen.

Du måste hålla ett öga på dessa trender, de ändras ofta och du vill inte hamna på efterkälken och anses vara otidsenlig. Jag föreslår inte att du byter varumärke med några månaders mellanrum, det är alldeles för mycket arbete. Men tänk på att ändra små saker här och där.

Detta är något du måste överväga för din kanal, vill du att den ska vara full av saker eller hålla den minimalistisk och grundläggande?

På tal om spel, om du vill öka din publik snabbt är det bäst att undvika att streama samma spel som de största streamarna för att undvika att bli uppslukad av dem. Vi förklarar dig vilka spel du ska streama på Twitch genom det här blogginlägget för att undvika det !

Vad ska finnas på din överlagring ?

Ingenting är nödvändigt för en overlay, men det finns flera saker som är bra att ha med:

 • Din webbkamera (inte alltid nödvändigt men oftast att föredra!).
 • Webbkamerans kant (för att ge den lite stil eller för att få den att passa bättre in i spelets användargränssnitt).
 • Senaste "händelser" (som följare, värdar, raider, prenumeranter, donationer och bitar).
 • Alla hänvisningar (som också kan finnas i bakgrunden på din webbkamera).
 • Mål för följare, donationer, prenumeranter eller bitar.
 • Varningar som visas
 • Ditt varumärke (oavsett om det är en logotyp, ditt namn bredvid dina händelser eller kanten på din webbkamera).
 • Eventuella intressanta tillägg, till exempel Streamboss från StreamLabs.
överlagring twitch

Om du inte kan skapa en egen eller om du hittar en vän som är duktig på Photoshop och Illustrator för att designa de element som krävs för ett överlägg... Det finns några gratis exempel här:

Om du vill ha betalda alternativ kan du kolla in den tidigare nämnda webbplatsen Visuals By Impulse.

Ska dina Twitch Overlays vara animerade eller statiska?

Det beror helt på din stil, ditt varumärke och hur mycket du vill att tittarna ska distraheras från spelet du spelar.

Vissa spel och tittare föredrar ett enkelt overlay där de kan fokusera på spelet, andra spel och tittare kommer bara att vara där för personligheten som spelar det, och det är då ett mer "distraherande" overlay fungerar bra!

Bör du använda en grön skärm för din webbkamera?

Du behöver inte använda en grön skärm, särskilt inte om du visar något annat än ditt ansikte/överkropp i din stream, till exempel produkter, sponsor logotyper, din videospel samling, nördiga inredningsföremål, din ledinstallation eller bara en stor skärm bakom din spelstol.

Men det kan få din stream att se mycket mer professionell ut, hjälpa till att rensa upp den övergripande utformningen av din overlay och hjälpa dig att sticka ut från andra medlemmar i din community/kategori.

Det är svårt att bedöma de bästa Twitch overlays, eftersom alla gillar olika stilar. Vissa föredrar en ren design, en webbkamera med grön bakgrund och små varningar, andra föredrar att se sin chatt på skärmen, stora explosiva varningar, en banner högst upp på skärmen som visar de senaste följarna och givarna och en bubblig animerad webbkamera.

känd streamer

Det är upp till dig att se vad som passar din personlighet, de spel du spelar, den gemenskap du har skapat och din varumärkesbild.

Andra överlagringar att överväga:

 • Om du tar en snabb paus på tre minuter för att hämta en kopp te eller vatten kan du skapa en överlagring som skär av mikrofonen och visar att du är borta från skrivbordet ett tag.
 • Inledande överlagring: En överlagring som förbereder publiken för din sändning. Du kan också använda ett nedräkningsverktyg, spela upp musik (royaltyfri, tack) eller visa ditt schema för andra dagar.
 • Kommande snart-overlay - Mycket lik introduktionsoverlay, vissa använder detta innan de går live eller till och med innan de använder introduktionsoverlayet så att användarna vet att de kommer att vara online om 5 eller 10 minuter.
 • Det är lätt att konfigurera flera overlays i streaming program som OBS, Streamlabs OBS och Xsplit. Men vad är den bästa gratis streaming programvaran för Twitch?

Twitchs offline-bild

När du inte streamar eller är värd har du möjlighet att visa en bild i din videospelare. Detta är en utmärkt bild för tittare som kommer till din Twitch-kanal, oavsett om de surfar, kommer från en extern webbplats för sociala medier eller tittar på datumet för din nästa livestream.

Ett viktigt val för att kunna ha din downtime, tiden för att definiera det bästa schemat för streamingen!

Hur ställer man in en offline bild?

Du kan ladda upp din offline bild i din instrumentpanel > inställningar > kanal och "Videospelarbanner".

Ett exempel på en offline bild från Twitch, ganska bra!

twitch offline

Twitch-varningar

En Twitch-varning kan vara en enkel kontextuell GIF med en generisk StreamLabs-ljudeffekt, men du kan anpassa den hur mycket du vill.

Även om bilder med text överlagring eller animerade GIF:er är bra för en varning, får du inte heller glömma ljudet. De flesta använder de generiska StreamLabs- eller StreamElements-förinställningarna, så varför inte skapa egna (med hjälp av din röst?) eller låta någon annan skapa en skräddarsydd ljudvarning åt dig.

Vissa vill att dessa varningar ska vara långa och extravaganta. Men tänk på hur lång tid det i genomsnitt tar mellan följarna, kommer det att vara irriterande för tittarna att ha en lång, distraherande varning? Eller fundera på hur länge du vill göra en stor grej av det.

Det kommer att finnas varningar för följare, prenumeranter, donationer, bitar, raider och värdar. Du kan aktivera eller inaktivera dem med hjälp av verktyg som Muxy, StreamLabs och StreamElements.

Twitch-paneler

Även om Twitch-paneler rekommenderas för 320 x 200 px brukar jag se till att de är 600 x 300 px för att se till att kvaliteten är tillräckligt bra (Twitch skalar vanligtvis ner dem).

Dina Twitch-paneler ska visa tittarna all ytterligare information som de kan behöva från dig, och de kan vara duplicerad information som kanske redan finns i din Twitch-omslagsbanner och offline-bild. Till exempel:

 • Om
 • Länkar till sociala nätverk
 • Gemenskapens regler och värderingar
 • Spel du spelar + saker du gör (kan sägas i avsnittet Om).
 • Partnerskap och sponsorer
 • Välgörenhetsevenemang (och IRL-evenemang)
 • Utrustning
 • Vanliga frågor och svar
 • Och slutligen, donationer och tips (vissa människor kommer att länka direkt, men för andra kommer det att verka lite desperat och att du bara streamar för de potentiella pengarna - snarare än för kärleken till att göra det).

Du kan skapa en enkel anpassad design för Twitch-paneler på Nerd Or Die och det finns några bra designer på WDFlat (gratis + betald).

Letar du efter det bästa tangentbordet för Twitch-streaming? Du kan hitta dem i vår onlinebutik Gamer Aesthetic!

Bonus : Hur du skapar en Twitch-logotyp

Vad gör en bra logotyp till en bra logotyp ?

 • Den sticker ut
 • Den är lätt att komma ihåg
 • Den måste vara mångsidig för alla olika plattformar som den kommer att användas på.
 • Den måste vara relevant för målgruppen.
 • Visa vad du är i ett så enkelt format som möjligt.
 • Så om du skapar en Twitch-kanal baserad på skräckspel, tänk på färger, former, typsnitt och logotyp layout.

killerconway logotyp

Om du skapar en Twitch-logotyp baserad på militär baserade taktiska spel

fps logotyp

Du kan förstås välja en mer allmän design, till exempel en 8-bitars design, eller följa sportlagens design med ett djur- eller strukturellt tema.

Det finns många verktyg som gör det möjligt att skapa en enkel logotyp, som placeit eller canva!

Många streamers skapar sina egna mallar eller låter en vän som är bekant med Photoshop eller Illustrator skapa en grundläggande mall åt dem. Kom ihåg att du alltid kan uppdatera eller helt ändra din logotyp och ditt varumärke senare.

Slutligen vill vi informera dig om att om du vill ändra din bakgrundsinredning som är synlig från din webbkamera, med dekorativa föremål som är relaterade till nörd- och videospel kultur, har vi en stor samling aesthetic gamer inredning! Klicka direkt på bilden nedan för att komma åt den!

Gamer Aesthetic Dekoration

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.