Hur Kan du Inreda Ditt Gaming Rum ?

Hur Kan du Inreda Ditt Gaming Rum ?

av läsning

Du brinner för videospel, filmer, japansk animation, musik eller popkultur i allmänhet och vill dekorera ditt rum med alla dessa element som du brinner för? Du vill skapa ett komplett och visuellt tillfredsställande gaming rum? Då är du precis där du behöver vara!

Gamer Aesthetic-kollektivet, som har brunnit för videospel i många år och tidigare ägt två specialbutiker, delar med sig av sina bästa tips för att skapa ett rum som ser ut som du och som passar perfekt till det du brinner mest för.

I den här artikeln kommer vi att ge dig några tips om hur du kan ordna ditt rum, placeringen och typen av belysning för ett bättre utseende eller hur du kan matcha din uppställning med de olika dekorationerna i ditt rum, och detta oavsett din budget.

Låt oss börja utan vidare!

Gamer Aesthetic Neon

Hur Ordnar Jag Mitt Gaming Rum ?

Först och främst bör du veta att det är ljuset och färgerna som utgör spel rummets identitet. Vi måste

Vilka färger ska man välja?

För alla element i din uppställning kan vi rekommendera svart och rött. Du bör veta att varje färg påverkar oss på olika sätt vår uppfattning och hur vi beter oss i vardagen.

Vi rekommenderar att du tar en titt på färgernas betydelse, du kommer att se att det inte är trivialt och att det är ett viktigt val att ta hänsyn till vid utformningen av din setup.

färger betydelse

 

I vårt fall hjälper den svarta färgen spelaren att fokusera på de rika färgerna och ljuden på skärmen. Den svarta färgen döljer också obehagliga detaljer i datorinstallationen, t.ex. kablar.

De röda höjdpunkterna ger en fin kontrast. Den här färgen ger spelarna en känsla av spänning, styrka och djärvhet som en krigare.

Båda färgerna är ganska vanliga, så det blir lätt för dig att hitta många föremål för att dekorera rummet när du väljer det svarta och röda temat. Om du använder ditt gaming rum även som sovrum kommer du att älska det svartröda färgschemat, eftersom det kan se passionerat och romantiskt ut.

När det gäller väggfärgen kommer en ljus färg att göra susen! Vitt, ljusgrått eller till och med beige är utmärkta val.

Vilka är de bästa lysdioderna för gaming?

Färgade lampor (RGB LED-lampor) som du kan lägga till på skärmens bakre kanter och på väggen bakom skärmen är en bra idé för att skapa en trevlig dämpad spel atmosfär eller för att framhäva skärmens visa.

led rgb gaming uppsättning

 

Genom att hålla ljusmängden relativt lika mellan förgrunden och bakgrunden (väggen) kan du få en vacker rendering samtidigt som du minskar belastningen på ögonen (för ja, att titta på den typen av ljus för länge svider i ögonen) och gör spelet mer uppslukande.

Slutligen, när du köper ett belysningssystem är det bra att ha en dimmer, eftersom du kan justera exakt hur mycket ljus du behöver. Vissa spel gillar mer ljus än andra.

Hur Gör Man en Bra Gaming Uppställning?

Du har säkert förstått, förverkligandet av en bra gaming uppställning går genom kombinationen av många punkter som valet av material, ditt torn, dina konsoler, dina headset, etc. men också i din inredning.

Denna fråga skulle kunna vara ämnet för en hel bloggartikel och vi kommer förmodligen att behandla detta ämne mycket snart.

Om du vill gräva ner dig i ämnet dekoration av din setup utan vidare dröjsmål erbjuder vårt blogginlägg ''hur man dekorerar sin gaming uppställning'' dig lite mat att tänka på!

Hur du Ordnar Ditt Gaming Kontor ?

Ett lyckat gaming room bör vara en kombination av komfort och tekniska sortiment. Från de senaste konsolerna till den coola och avkopplande soffan. Men bortsett från dessa två element finns det många saker som du behöver oroa dig för.

gaming upställning

 

Storleken på rummet, investera i bra högtalare, en bekväm stol eller till och med en liggstol, ha en stor skärm eller en stor vägg för att använda en bakre projektor.

Vad Ska Jag Ha i Mitt Gaming Rum?

Att lägga till några dekorativa föremål kan alltid vara trevligt för att anpassa din inredning till bilden av din passion och ha ett mjukt och färgstarkt ljus för att kunna slappna av helt och hållet under dina nästa spelsessioner.

En stor neon gaming

Finns det något bättre sätt att skapa en atmosfär än med en vacker färgad neon vägglampa?

Det var i början en enkel och ekonomisk lösning för belysning under 70- och 80-talen. Eftersom röret innehöll en joniserad gas är strömförbrukningen mycket låg. Det var därför arkaderna placerade neonrör i sina inrättningar.

Detta vackra neon game room påminner tydligt om atmosfären i dessa rum som idag är alltmer sällsynta.

neon game room

En Game Over Lampa

Vill du ha en sängbordslampa på ditt skrivbord? Undvik de klassiska skrivbordslamporna och välj en originell gaming lampa, varför inte vår Game Over-modell till exempel!

Uppstäck Game Over Lampa

En Aesthetic Plasma Lampa

Du växte upp på 80- och 90-talet och kände till videospelens början och guldålder? Den här självlysande kulan borde intressera dig!

Den ikoniska geometriska formen av lavalampan (känd av de flesta barn på 1970-, 80- och 90-talen) och plasmabollen var toppen av dekorativ teknik på 1990-talet.

Genom att slå ihop de två skapas ett unikt objekt som påminner om de mest eftertraktade barndekorationerna från dessa perioder. Nostalgi när du håller i oss...

Uppstäck Plasma Lampa

Hur Mycket Kostar Det att Inrätta ett Gaming Rum ?

Den genomsnittliga kostnaden för ett gaming rum är cirka 25 000 sek. Kostnaden kan variera beroende på vilken utrustning och vilka tillbehör du väljer och vilka du äger.

Faktum är att om du redan äger en spelkonsol eller dator kan du räkna med att spendera minst 4000-6000 sek för andra nödvändigheter, men många spenderar mer än flera tusen svensk krona.

gaming rum led

 

Budgeten varierar naturligtvis beroende på om du är en samlare av spel eller andra föremål som figurer, uppstoppade djur osv. Vi har också skrivit ett blogginlägg som förklarar de olika kostnaderna för ett gaming room!

Ett gaming rum kan alltså göras till ett mycket överkomligt pris, men det är fullt möjligt att spendera tusentals kronor för att skapa ett fantastiskt gaming rum om du vill. Bestäm dig för en budget och gå därifrån!

Några Framgångsrika Gaming Rum Inspirationer

För att bäst illustrera vad vi pratar om finns här några exempel på de mest framgångsrika gaming rummen som du kan använda som inspiration för att skapa ditt eget!

gaming rum idé
gaming rum deco

Den Aesthetic Gamer Dekorationsstil

Gaming rummet är en av de centrala delarna i ditt liv som spelare och/eller streamer. Valet av din inredning är därför mycket viktigt!

Därför har vi tänkt om när det gäller gamer-dekoration för att erbjuda dig de bästa dekorations objekten som kan användas för att understryka denna aspekt.

Upptäck utan vidare dröjsmål den aesthetic stilen Gamer Aesthetic och anamma denna livsstil. Klicka direkt på bilden nedan för att få tillgång till vår samling!

Gamer Aesthetic Dekoration

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.