Vilken Maskinvara Behövs för Streaming ?

Vilken Maskinvara Behövs för Streaming ?

av läsning

För många spelare är drömmen att kunna försörja sig på sin passion. Streaming är ett sätt att göra detta, men i en värld där alla redan streamar behöver du en professionell installation för att sticka ut.

Det finns många guider om hur man kommer igång med att streama på Twitch, YouTube, Theta Tv eller Facebook gaming. Vi har själva skrivit en som vi rekommenderar att du går och läser: ''Hur man kommer igång på Twitch?''!

I den här guiden förklarar vi allt om hur du konfigurerar ditt Twitch-konto och vilken programvara du behöver, bots och mycket mer. Vi fick dock inte uppehålla oss vid den hårdvara du behöver för att börja streama.

Därför finns den här artikeln nu här för dig! Om du precis har börjat eller om du vill förbättra din nuvarande streaming uppsättning, håll dig till oss så ska vi förklara allt du behöver för att få din stream att se bra ut och dina tittare ska kunna fästa sig vid alla dina streams!

Låt oss ta reda på det utan vidare!

Neon Game Room

En webbkamera

Förutom att titta på ditt spelande vill de som tittar på direktsändningar se personen som underhåller dem. En bra webbkamera är därför en av de viktigaste delarna i din installation som du inte får försumma!

Koppla in en kamera så kan du överföra dess rendering till din favorit programvara för streaming och lägga över den på gaming strömmen. Se bara till att du inte stör för mycket din spelvisning.

Det är alltså en bra idé att investera i en högklassig webbkamera för att få de bästa bilderna för din publik så att de kan se dig reagera på vad som händer i spelet. Oavsett om det är under segerfirande, interaktioner med tittare eller ögonblick av ilska.

webbkamera för stream

Ett annat bra alternativ till webbkameran är att använda din DSLR-kamera eller annan digitalkamera genom att kombinera den med ett plug and play-kort för att omvandla den till en högkvalitativ webbkamera.

Detta innebär att du kommer att presentera en mycket bättre bild online under livesändningar, Zoom-samtal eller annan aktivitet. Om du har en kamera som ligger och skräpar vet du nu vad du behöver göra!

Rätt belysning

Det är ingen idé att spendera dina surt förvärvade pengar på en högkvalitativ kamera om din belysning inte håller måttet. Bra belysning säkerställer ett konsekvent webbkamera utseende från din stream som ser professionellt ut och hjälper tittarna att se vad som händer.

Om ditt ansikte bara badar i färgerna på skärmen och en svag glödlampa någon annanstans i rummet kommer det trots allt att bli otäckt under mörkare scener.

belysning för streaming

Så helst behöver du små ljusa LED-paneler som kan nå 1400 lumen och hantera ett utbud av kalla till varma färger från 2900 till 7000K. På de flesta modeller som finns på nätet kommer du att kunna styra dessa lampor från en programvara på din dator, en applikation på din telefon eller en Elgato.

Fördelen med dessa nyckelbelysningar är att de filtreras av flera lager diffusorer, vilket gör att du kan få ett mjukt ljus i ansiktet utan att bli bländad när du spelar.

En fin bakgrund eller grön bakgrund

Om du har en bra kamera och tillräcklig belysning är nästa logiska steg din uppsättning! Och det finns två valmöjligheter! Välj en grön bakgrund eller lämna rummet där du ska strömma synligt.

Det andra alternativet kan vara ett utmärkt alternativ för att visa din gaming passion genom att dekorera rummet med nördiga föremål och/eller en färgad och dämpad ljus atmosfär tack vare LED-banners till exempel.

inställning gaming streamer

Om du vill ha fler inredningstips förklarar vi hur du kan inreda din gaming uppställning för att bäst matcha din spel personlighet!

Gröna skärmar kan vara lite besvärliga i allmänhet, eftersom du inte bara måste få belysningen att stämma, utan också se till att den gröna panelen är slät och utan rynkor för att få bästa möjliga resultat. Men du måste ändå erkänna att renderingen är slående när den väl behärskas!

Hur som helst, om du föredrar att låta bakgrunden i ditt rum vara synlig för dina tittare, tveka inte att ta en titt på alla våra estetiska gamer-dekorationer genom att klicka direkt på bilden nedan! LED-band, lampor, nattlampor, gaming neonljus och mycket mer, du borde kunna hitta det du behöver!

Gamer Aesthetic Dekoration

En mikrofon och förförstärkare av hög kvalitet

Naturligtvis handlar streaming inte bara om att folk ska se dig spela. Tittarna vill också bli underhållna. Varje streamer värd sitt salt kommer att ha en bra mikrofon så att de kan prata och interagera med sin publik medan de utför sin magi.

En mikrofon av god kvalitet som blockerar omgivande ljud, fokuserar på din röst och låter bra är idealisk.

Vilken modell ska du välja? Vi hänvisar dig till ett blogginlägg från en mer kunnig webbplats som beskriver i detalj vad den bästa stream-mikrofonen är!

Streamer-mikrofon

Ett bra headset för gamer

Ett headset för gamer är praktiskt taget oumbärligt. Du vill inte spela med högtalare och låta din mikrofon ta upp alla ljud och skicka dem till din stream, tro mig!

Ett bra headset kan också få dig att se intressant ut, ge dig något att prata om för din publik och naturligtvis ge dig ett försprång i spelandet.

Om du inte redan kontrollerar din mikrofon kan ett headset också vara ett bra alternativ för att höra din egen röst och kontrollera ljudet. De flesta moderna headsets har också en bra mikrofon och är därför ett bra alternativ om du inte vill ha en dedikerad mikrofon uppsättning.

Om du inte är så förtjust i hörlurar kan du också välja trådlösa hörlurar som till exempel AirPods, även om batteriet kan vara ett problem under långa liveframträdanden som pågår i flera timmar.

En bekväm sittplats

Om allt går bra med dina streaming projekt kommer du förmodligen att sitta i timmar och spela och underhålla massorna. Det är viktigt att ha en bekväm sits så att du kan fortsätta spela utan att drabbas av ryggsmärtor eller andra problem.

Spelstolar är också tillräckligt snygga för att göra din stream intressant. När allt kommer omkring kommer folk för det mesta bara att se spelet, dig och det du sitter på. Om du sitter på en trästol eller pall så ja, uppmärksamheten kommer att vara helt på dig, men det kommer inte att vara särskilt bekvämt.

Att investera i en bekväm stol som till exempel en spelstol kan vara ett måste.

En (eller flera) bra skärmar

En bra skärm konfiguration är avgörande för att din streaming ska lyckas. Detta kan tyckas vara en självklarhet, men det finns faktiskt några saker att tänka på när det gäller din skärm.

För det första stöder de flesta streaming plattformar endast bilder i formatet 16:9. Vi gillar verkligen ultra breda skärmar för spel eftersom de ger dig en större och mer uppslukande bild av spelet, men de är vanligtvis 21:9 eller 32:9.

gaming uppställning med 3 skärmar

Om du försöker strömma på detta sätt kommer du snart att få problem. Strömmen kommer antingen att ha svarta streck för att kompensera för storleksskillnaden eller så kommer den att bli pressad och sträckt beroende på din inställning. Ingetdera är idealiskt! Så för streaming är det bäst att använda en 4k-skärm (nedskalad till 1080p eller 720p för streaming) eller en 1080p-skärm.

För det andra kan det vara intressant att ha två eller flera skärmar i din arsenal. Det är viktigt att ha en för ditt spel, men en annan bildskärm kan vara användbar för att hålla ett öga på din stream chatt och svara tittarna. Du kan också använda den för att övervaka din streaming programvara, så att du har enkel tillgång till bland annat dina verktyg och program.

Skärmarna behöver inte vara desamma, men det är bra att ha flera. Du kommer att märka att de största streamarna har uppställningar med flera monitorer med tre, fyra, fem eller fler monitorer. När du precis har börjat kanske detta inte är nödvändigt, men två monitorer kan alltid vara till nytta.

En konkurrenskraftig PC-gamer

När du börjar streama kommer du att upptäcka att det är mer ansträngande än du trodde. Att spela spel är bra, men att strömma 1080p-material samtidigt och kanske spela in samtidigt kan belasta din dator.

Om din maskin inte klarar av uppgiften kommer din stream att bli lidande, vilket kan resultera i tappade bilder, fördröjning eller pixeleringsproblem. Du kan dock också optimera din stream genom att ändra inställningarna för bithastighet, se till att du använder en trådbunden anslutning i stället för Wi-Fi osv.

inställning för gamer

Det kan också hjälpa att uppgradera datorn. Du kan bygga en ny spelmaskin från grunden eller helt enkelt uppgradera din processor, ditt RAM-minne och ditt grafikkort för att förbättra prestandan.

Lättanvända kontroller för streaming

När du väl har lärt dig grunderna för streaming kommer du snart att börja försöka förbättra saker och ting genom att lägga till scener, övergångar, emotes och alla möjliga andra saker för att hålla din publik underhållen.

Du kommer snart att inse att om du hade rätt verktyg skulle du kunna göra allt detta mycket smidigare, utan att behöva lämna spelet för att manipulera streaming programmet eller andra kontroller.

De olika modellerna av Elgato Stream Deck är några av de saker som är svåra att inse hur användbara de är tills du börjar använda dem själv. På sin mest grundläggande nivå är det en liten kontrollbox som ansluts till din dator och låter dig tilldela olika åtgärder till de massivt anpassningsbara LCD-knapparna som skräddarsyr framsidan av boxen. Du kan använda dessa kontroller för alla möjliga saker.

Du kan till exempel använda de olika knapparna för att tända olika fjärr justerbara LED-lampor, justera din belysning globalt, aktivera Elgato key lights, starta Steam, lyssna på musik på Spotify, ta bilder med Nvidia Shadowplay och mycket mer.

El gato stream däck

När du startar strömmen kan du också ställa in knappar för alla möjliga saker. Starta strömmen, växla mellan scener, spela upp gifs, skicka chattmeddelanden till din publik, tillfälligt stänga av din mikrofon. Alla möjliga saker!

Du kan också ställa in kommandon i mappar (och till och med mappar inom mappar), vilket innebär att bara 15 knappar kan ge dig tillgång till alla möjliga kommandon, åtgärder och annat.

Med flergångs knappar kan du också tilldela flera händelser till en enda tryckning. Vi har till exempel en inställning som tänder Philips Hue-belysning, tänder nyckelbelysning, öppnar OBS Streamlabs, öppnar Discord och startar Twitch, allt med en knapp.

Stream Deck finns i flera storlekar, från den lilla Stream Deck Mini med 6 knappar till Stream Deck XL med 32 knappar. Men du kan göra mycket med alla dessa.

Professionella kontroller för streaming med flera kameror

Om dina satsningar tar fart och du verkligen vill förbättra kvaliteten på dina streaming spelningar kan du överväga ATEM Mini från Blackmagic Design.

Detta är en otroligt kraftfull utrustning som låter dig integrera fyra olika HDMI-källor i din stream och växla mellan dem med ett enda klick, komplett med live övergångar, bild-i-bild-alternativ och mycket mer.

Det är svårt att beskriva kraften hos ATEM Mini, eftersom den är otroligt flexibel med programmerbara makron, alternativ för live förhandsgranskning, ljudinställningar och mycket mer.

Atem Mini Black Magic

Handboken är 155 sidor lång, vilket ger dig en uppfattning om hur många kommandon som finns tillgängliga. Den här detaljerade videon ger också en fantastisk översikt över de olika befogenheterna.

På en grundläggande nivå kan du helt enkelt koppla in lådan via en USB-C-anslutning och använda ATEM Mini som en webbkamera källa som kan dras in i OBS Studio (och andra) och sedan enkelt justeras via ATEM Mini.

Flera kameravinklar är ett fantastiskt sätt att lägga till en professionell touch till dina sändningar, och den här kontrollboxen gör allt möjligt.

Den sista punkten innan du börjar sända

Nu känner du till all utrustning som ingår i en professionell streamers verksamhet! Nu när du vet vilken utrustning du ska investera i kommer det inte dröja länge innan du kan starta din verksamhet med något som får dig att sticka ut från resten av nybörjar streamers på Twitch och andra plattformar.

Du kan också inse att dekorationen av din bakgrund som syns genom din webbkamera kan vara en punkt som inte får försummas för att få legitimitet hos dina tittare och visa dem din passion för videospel!

För visst, en ljuskrona med ett Mario-block, hängande och synlig under en stream, det kommer inte att gå obemärkt förbi till exempel! Om du gillar idén är det bara att klicka på bilden nedan! Du kommer att se, modellen är inte dålig!

Uppstäck Mario Ljuskrona


Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.

Recevez nos articles dans votre boite email.